Bu sorun yine gündeme geldiğinden bu başlığı açmak ve Sık Sorulanlara koymak zorunda kaldım..
Alıntı şeklinde yolladığım mesajım, 1.5 gibi bir zaman süresi önce yolladığım bir mesajdı.
Fakat c.rack-serial olayına son verdiğimiz zamanlarda, link verdiğim için SAKLANAN GİZLİ KONULAR a taşınmıştı.. Neyse, ben onu, LİNKSİZ şekliyle koydum...
Özellikle LAP-TOP KULLANICILARININ, The Sims oynamak isteyip de kurulumda-çalışmada yaşadığı ÖNÜNE GEÇİLEMEZ problemlere çözüm getiren RANGER dosyalarını sizlere tanıtacağım..
Haklı...
LapToplarda bütün eklentiler bir anda yüklenmiyor. Ancak bir tanesini yüklüyor (community lotlu olanlar)
(sims 2 hariç! onunla alakası yok)
Bu sorun iki türlü karşımıza çıkabiliyor, kurulum esnasında çıkması muhtemel iletiye örnek görüntü şu :

Kurulumu başarabilen kişinin ise, oyuna girmesi ve kasaba ekranına gelmesiyle, oyundan atılması bir oluyor..Benim masaüstüne yüklenilen sims, lap-top aldığımda ona yüklenmemişti, aynı cd ler ile. Ki lap top ım daha iyi sisteme sahipti..
Ben o sorunu şöyle çözdüm, ranger.iff dosyaları ile ( RANGER dosyalarına SAHIP OLMAK ISTEYEN, E-POSTA ADRESIME BIR E-POSTA ATACAK VE BEN ONA DONECEGIM. )
Kısaca anlatayım,
Ranger.iff dosyaları ile ilgili yapmanız gerekenler:Bütün ranger dosyalarını upload ettim [
8 KBcık bir RAR dosyası ] fakat,
SAKIN hepsini koymayın!!! Bunun bir usulü var. Öncelikle ranger dosyalarını tanımanız gerekiyor:Ranger.iff : Livin' large isteyenlerin
...\Maxis\The Sims\GameData hedefine koyması gereken dosya.
Ranger2.iff : Arkadaşlar, bunu eğer house party cd niz yoksa
kesinlikle koymayınız!!!House Party ranger'ını, sadece house party'i normal şekilde CDyi takıp kurmakla uğraşmak istemeyenler için koydum. Ola ki bu ranger'ı
...\Maxis\The Sims\GameData hedefine koyarsanız, update ekranında sizden HouseParty CDsini isteyecek!! Eğer yoksa asla update yapamazsınız.
+
House Party den daha yüksek sürüm eklentiye sahipseniz ve onun altındaki sürümleri eklemek için ranger dosyalarını koyacaksanız + house party i de koyayım diyorsanız, HOUSE PARTY CD sine sahip olmak zorundasınız.
Çünkü update yapmak için sizden, "The Sims" (yani eklenti olmayan, asıl oyun CDsi) CDsi yerine House Party CD sini isteyecek.Ranger3.iff : Hot Date'i yüklemek isteyenler için ..yani hot date'in ranger dosyası
Ranger4.iff : Vacation'ı yüklemek isteyenler için ..vacation'ı sims'inize yükleyen ranger dosyası
Ranger5.iff : Unleashed'ı yüklemek isteyenler için ..unleashed'ı sims'inize ekleyen ranger dosyası
Ranger6.iff : Süperstar'ı yüklemek isteyenler için ..süperstar'ın ranger dosyası
Ranger7.iff : Makin' Magic 'in ranger dosyasıdır. Ama zaten Makin' Magic'e sahipseniz, bu dosyayı eklemenize gerek yok, çünkü Makin' Magicten daha yüksek eklenti yok.
Şimdi ise, hangi ranger dosyasını hangi hallerde yüklemeliyiz ? Bunu öğreneceksiniz :***Bir ranger'ı eklemek istiyorsanız, mutlaka o ranger'ın eklentisinden daha yüksek the sims sürümüne (yani eklentisine) sahip olmak zorundasınız.
***Livin' Large'dan yüksek eklentiye sahip olan; Livin' Large'ı yüklemek isteyen kişi, ...\Maxis\The Sims\GameData hedefine
Ranger.iff dosyasını koymalı...
***House Party'in mutlaka CD sine sahip olmanız gerektiğini söyledim, onun için bu ranger'ı SADECE, house party'i kurmakla uğraşmak istemeyenlerin direk eklemesi için koyduğumu tekrarlıyorum.
***Hot Date'den yüksek herhangi bir eklentiye sahip olan ve Hot Date'i yüklemek isteyen kişi,
...\Maxis\The Sims\GameData klasörüne
Ranger3.iff dosyasını eklemeli..
***Vacation'dan yüksek herhangi bir eklentiye sahip olan ve Vacation'ı yüklemek isteyen kişi,
Ranger4.iff dosyasını eklemeli..
***Unleashed'dan yüksek herhangi bir eklentiye sahip olan ve Unleashed'ı yüklemek isteyen kişi,
Ranger5.iff dosyasını eklemeli..
***Superstar'dan yüksek herhangi bir eklentiye sahip olan ve Superstar'ı yüklemek isteyen kişi,
Ranger6.iff dosyasını eklemeli..
Sonuç olarak, bu ranger dosyaları ile, House Party CD sine sahip olan,
SADECE livin' large'ı yükleyebilir.
Hot Date CDsine sahip olan (house party cd niz yoksa house party'i yükleyemezsiniz),
SADECE Livin' Large + House Party'i yükleyebilir.
Vacation CDsine sahip olan (house party cd niz yoksa house party'i yükleyemezsiniz),
SADECE Livin' Large + House Party + Hot Date'i yükleyebilir.
Unleashed CDsi olan (house party cd niz yoksa house party'i yükleyemezsiniz),
SADECE Livin' Large + House Party + Hot Date + Vacation'ı yükleyebilir.
SüperStar CDsi olan (house party cd niz yoksa house party'i yükleyemezsiniz),
SADECE Livin' Large + House Party + Hot Date + Vacation + Unleashed'ı yükleyebilir.
Makin' Magic CDsine sahip olanlar (house party cd niz yoksa house party'i yükleyemezsiniz)
TÜM EKLENTİLERİ YÜKLEYEBİLİR!ÖNEMLİ NOT : SüperStar'ı ranger dosyası ile yüklerseniz, Superstara dair ses efeklerini elde edemezsiniz!
Bunun için Süperstar'ı mutlaka, SüperStar CDsi ile yüklemek zorundasınız.
Ama sessel efekleri önemsemiyorsanız bu notu göz ardı ediniz.Ranger Dosyaları eklendikten sonra ne olacak?Yukarıdaki işlemler halledildikten sonra oyuna girmek üzere sims.exe'ye çift tıklıyoruz. Ve size bir uyarı gelecek, update ile ilgili...
"Tamam" diyorsunuz ve sizden (house party ranger'ını eklemediyseniz) "The Sims" CD sini isteyecek, yani eklenti olmayan, asıl oyun CD sini. Ve bu CD yi takıyoruz. Ardından update başlayacak. Bittikten sonra da oyuna girebileceksiniz. Artık eklentiler oyununuza dahil!