BU SORUNLA ALAKALI YAZMAK İSTEDİKLERİNİZİ, Yükleme Problemlerindeki BU BAŞLIĞA YAZACAKSINIZ : Collection Volume [ 1 & 2 ] alıp kurulumda sorun yaşayanlar DİĞER TÜM BAŞLIKLAR SİLİNECEKTİR!Artık bu sorunun da cıvığı iyice çıktı ve yine yeni bir başlık açmak zorunda kaldım. Çünkü insanlar bu sorunu çok sık yaşıyor ve çünkü ŞU KORSANCILAR SİMS 2 KURULUMUNDAN HABERSİZ İNSANLAR..
Herneyse, işte çözümü burda :
Collection Volume 1 : Ek paketleri içeren DVD
Collection Volume 2 : Stuff paketleri içeren DVD
olması gerekiyor sanırım. İnsanlar bu paketleri toptan alıyorlar ve akıllılık yaptığını sanıyorlar fakat Daemon Tools kullanımını bilmeyen yahut disk içeriği, D-Tools işlemlerini gerektirmeyen kurulum içerdiği takdirde, yüklemede illa problem çıkıyor.. Şimdi bu alıntı size yardımcı olacak :
Ben de hep tekrar ediyorum...
Şu Collection Volume 1 paketlerini almayın diye.. Stufflar önemli değil [ sanırım collection volume 2 diye satıyorlar ], onlar kurulur fakat çift diskli ek paketleri olan ve ilk eklenti kurulumu bittiğinde update yapması gereken bir oyun için, tüm eklentileri bir disk altında toplandığında sorunlar yaşamanız KAÇINILMAZ.
Bir oyun çift CD olarak hazırlanmışsa, DOSYALARI DA BU ŞEKİLDE HAZIRLANMIŞ OLACAKTIR ve siz tek bir diske bunu kopyaladığınızda KURAMAYACAKSINIZ.
Bana Daemon Tools falan demeyin, o programı sevmiyorum çünkü. Bilgisayarda çeşitli sorunlara yol açabiliyor.
Eğer başarabiliyorsanız, Daemon Tools ile kurun, eklentilerinizi bu şekilde.
Her eklenti diskine ait imaj dosyalarını tanıtın bu programa ve kurmaya çalışın. Ama çift diskli ek paket kurulumlarında, ikinci diske geçmek istediği an ( % 68 ) çakışmalar yaşayabilirsiniz. Bir diskin imajı programa tanıtılmışken diğerinin de bir başka sanal sürücü olarak tanıtılmış olması çakışma yaşatır ve muhtemelen % 68 'de hata alırsınız.
Umarım bu kadar açıklama yeter, bu Collection Volume diskleri için.
Şimdi bundan sonra yapmanız gereken şey,
Klasör klasör ayrılmış çift diskli eklentileri teker teker CD ye yazın. Ve bunların isimlerini verin. The Sims 2 'de adlandırma şöyledir :
The Sims 2 ana paket birinci CD : Sims2_1
The Sims 2 ana paket ikinci CD : Sims2_2
The Sims 2 ana paket üçüncü CD : Sims2_3
The Sims 2 ana paket dördüncü CD : Sims2_4
The Sims 2 University birinci CD : Sims2EP1_1
The Sims 2 University ikinci CD : Sims2EP1_2
The Sims 2 Night Life birinci CD : Sims2EP2_1
The Sims 2 Night Life ikinci CD : Sims2EP2_2
The Sims 2 Open For Business : Sims2EP3
The Sims 2 Pets : Sims2EP4
The Sims 2 Seasons : Sims2EP5
The Sims 2 Bon Voyage : Sims2EP6
mantığındadır.
Bu şekilde birden fazla diske yazılmış eklentileri siz de öyle yazınız.
Eğer ki imaj dosyası olarak yazmışlarsa DVD ye,
tek tek imajları tanıtıp,
sanal sürücünün içine girip,
dosyaları alıp,
bilgisayarınıza yeni açacağınız bir klasöre kopyalayın.
Direk klasörü kopyalamadan, içindekileri bir diske yazınız. [ Yani, disk sürücümüzün adı, örneğin E:/ olsun ve sizin yazacağınız bir ek paket, örneğin University. University 1.ci disk içeriğini bir klasöre kopyaladınız, bilgisayarınızda. Ve bu klasörü diske yazmıyorsunuz,
E:/Sims2EP1_1 [klasörü] olmayacak, E:/ [Sims2EP1_1 klasörü içeriği] olacak yani klasör içindekileri, E:/ hedefine yazacaksınız. Ve University 1.ci diskinizin adına "Sims2EP1_1" diyeceksiniz. Eğer aksini yaparsanız, Autorun.exe otomatik olarak çalışmayacaktır. E:/ hedefinde olursa, otomatik kullan devreye girecektir. ]
Disk konusunda cimri olmayıp bunu yaparsanız, kurulumu gerçekleştirebilecek ve oyununuza kavuşacaksınız.
O DVD ler ancak arşivinizi koruma altında tutmanıza yarasın, kurmaya değil.
EKLENMESİ GEREKEN MESAJLAR :
Arkadaşlar bende bu collection volumelerden şikayetçiyim.University ve Nightlife gibi ek paketler iki klasöre ayrılmış yani University1 University2 die.Ben university 1e girip yükleme yapıyorum ancak yüklemenin yarısında ikinci cdyi istiyor.Tamam Rubi ablanın dediği gibi daemon toolsla mountlamaya çalıştım ama University'nin iki dosyasındada daemon toolsun mountlayacağı hiç bir dosya yok

noolur yardım.
O zaman o normal kurulumdur, Autorun.exe ile açılan..
Ama başta da dediğim gibi, cd imajı yaratmanız lazım ki.. bu da MagicIso gibi ücretli programlarla olur. FAKAT KIREKİNİ BULURSANIZ, ben gibi imaj yaratabilir ve sonra bunları D-Tools'ta tanıtabilirsiniz. Çok basit bir işlemdir. AMA UĞRAŞMAK İSTEMEZSEN, EN ALTTA YAZDIKLARIMI OKU.
University'i yükleme yaparken % 99'da benden ikinci cd'yi istiyor. Daemon Tools'la sanal sürüü yarattığımda ise, % 99'da takılıp kalıyor. Anlamadım.
Bu, o disk içindeki University 'nin CD versiyon olduğunu gösterir. Tek bir klasör içinde ise, "elle" müdahale edilmiş demektir, 1 ve 2. disk içeriğini birleştirmişler anlamına gelir. Ama control.dat dosyaları, buna izin vermez. Birleştirildiği zaman %99 a kadar ilerler ve en sonda 2. diski ister. Yoksa kurulumu tamamlamaz asla.
Mesela bende de Collection Volume diskleri var arkadaşlar, ama yeni nesil sanırım. Çünkü içindeki tüm kurulumlar normal (autorun.exe ile açılan kurulumlar) ve university de nightlife da, DVD versiyon kurulum ki, 2. diski istemiyorlar..
İŞTE SİZ DE BUNLARDAN ALIN, O ZAMAN ASLA SORUN YAŞAMAZSINIZ!!!!!!