Sayfa:  [1] 2 3 4 ... 6 +
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sim'lerin Beyaz / Gazete Kağıdına sarılı gibi Görünmesinin Çözümü  (Okunma Sayısı 16295 defa)
bembeyaz
Sim-Baby
*

Sim-Puan: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ekim 20, 2005, 11:35:50 ÖS »

SimsTR'ın Notu:

Alıntı sahibi: SimsTR
Gazete kağıdının çözümü yanlış kanının aksine ekran ayarlarını artırmak değildir. Gazete kağıtı görünümü, ya da simlerin beyaz çıkması "Texture / Desen dosyası eksikliğidir"

Bazı texture dosyaları silinir ya da bozulursa, CD'den doğru yüklenemezse, CD'ye bozuk çekilmişse düzgün yüklendi gibi gözükse de çalışmadığı için bu etkiye neden olur.

Eğer dosyalar sonradan silinmişse ya da CD bozuk olmamasına rağmen (Bu hata bozuk/eskimiş CD-ROM'larda karşılaşılabilen bir durumdur) hatalı yüklendiyse çözüm kolay, önce tekrar kurun eğer olmuyorsa aşağıda anlatılanları uygulayın.

Ancak Eğer CD'de bozukluk varsa o zaman CD'yi değiştirmek yeni bir CD almak gerekiyor.

TEXTURE DOSYALARINI EL İLE KOPYALAMA YÖNTEMİ:

Beyaz ve üzerinde yazılar olan simslerden birtürlü kurtulamayan arkadaşlar için; Ekran kartını güncelleyip, Direct x'i yeniden yükleyip çözüm bulamadıysanız;

Oyunu yüklerken hata vermediği halde bazı dosyalar düzgün yüklenemiyor; Beyazlık ve çeşitli sorunlar çıkabiliyor.

Öncelikle oyunu silmenize gerek yok CD'lerin içinde "compressed.zip" adlı dosyayı yeni bir klasörde açın,

Açtığınız bu dosyaları C:\Program Files\EA GAMES\The Sims 2\TSData\Res'in altındaki dosyalarla karşılaştırın,

CD den açtığınız dosyalar oyun klasöründe yoksa yerlerine kopyalayın. (ya da tamamını tekrar kopyalayın)

Tek tek tüm CD'lerinizi deneyin. Ben sorunumu bu şekilde çözdüm, Günlerce uğraştım ama sonunda buldum. Umarım işinize yarar.

« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2008, 04:39:03 ÖS Gönderen: SimsTR » Logged

starwars
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 62
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2005, 05:12:18 ÖS »

banada aynısı olmuştu ben yeni cd aldım düzeldi ne ekran kartını günceledim de dx  ii yeniden yükledim
Gizem_004
Simmie
*

Sim-Puan: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2006, 07:04:47 ÖS »

Bendede oldu bende optıonstan texture details i low yaptım ama oyn daha az deteylı we bozk gozukuyo ama isnanlar dzeliyo umarım sizn yontem işime yarar

Sen Sev yağmurLarı yağmurLar yağsın üzerime!...
Jungle
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 21
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2006, 07:27:50 ÖS »

40 saat yüklenAynı problemi arfkadaşıma gittiğimde farkettim...Onunda simleri gazete kağdına sarılmış gibiydi.Oyunu silip tekrar yükledik we geçti.. Keşle bu çözümü o zaman bilseymişim :bonk: 40 saat hepsini yüklemeye uğraşmazdım..OK yine de çok saolll

ecem_sahinler
Sim-Baby
*

Sim-Puan: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2006, 01:00:42 ÖÖ »

ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN SİMLERİN GAZETEYE SARILI GİBİ BEYAZ AMA BU NE ÇOCUKLARDA NEDE BAŞKA BİŞEYDE SADECE ADULT DA OLUYOR YAZDINIZI DENEDİM AMA O KADAR DOSYA VARKİ... ELİMDEN GELDİİNCE ARADIM HEPSİ TAMAM GİBİ GÖZÜKÜYOR OYUNU SİLİP YÜKLEDİM BANAMISIN DEMİYOR YARDIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
ecem_sahinler
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2006, 01:19:26 ÖÖ »

O ZAMAN BEMBEYAZ ARKADAŞIM HANGİ DOSSYA EKSİKMİŞ ONU KOPYALADIN DA OLDU ONU SÖYLERMİSİN DE BENDE BU DERTTEN KURTULAYIM. ya hepsi beyaz gözükse değiştircem ama sadece birinde oluo garanti bi dosya eksik arıorum ama bulamıyorum yetiş BEMBEYAZ!!!!!!
bembeyaz
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2006, 02:41:33 ÖÖ »

Arkadaşım dosya eksik olmayıp,  tamamı yüklenmemiş olabilir.  Sen eniyisimi  CD' lerin içindeki  "compressed.zip"leri tek tek aç ve hepsini
         C:\Program Files\EA GAMES\The Sims 2 \TSData\Res' in altındaki dosyalara tek tek yeniden yükle.

Bende yetişkinler bile gazete kağıdı gibiydi.
51N4N
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Şubat 15, 2006, 07:59:46 ÖS »

arkadaşlar dün gece itibariyle aynı sorunu çözmüş bulunmaktayım,ilk önce oyuna giriyorsunuz, oyunda herhangi bir eve de  girin ve sonra f5 yada aşağıdan options a girn, ordan grafik ayarlarına girin ve bizim sorunu düzelticek olan ayar ise TEXTURE  seçeneğini en az a getirin ve uygulayın, görünki o seçenek bizin ne kadar canımızı sıktı, ben neler neler yaptım düzeltmek için, ama yine burdaki çözümlerden yola çıkarak sorunu çözmüş oldum, herkese iyi oyunlar,sağlıcakla kalın...  
51N4N
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Şubat 15, 2006, 08:06:38 ÖS »

arkadaşlar unutmadan şunuda ekliyeyim bu çözüm body shop da bir işe yaramıyo, yani orası yine öyle beyaz gösteriyo yetişkin sims leri, ama ben oyunda düzgün göstermesine razıyım...  
Mr_Maniac
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 12
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Şubat 15, 2006, 08:25:33 ÖS »

ya compresseed zip i ekilcem de sorun cıkarıo eklenecek dosya yok dio

eski nick:chatlaq_chocuck
51N4N
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2006, 08:44:34 ÖS »

chatlaq_chocuck benim yazdığım çözümü deneyebildinmi, ilk onu dene, şaşırcaksın bu kadar basit bişeymi diye..  
bembeyaz
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2006, 02:40:43 ÖÖ »

Compressed zip.'i eklemiyosun. Compressed zip.i açıcaksın içindeki dosyaları da tek tek açıp yerlerine kopyalayacaksın.

Kopyalanamıyorsa cdni düzgün okuyamıyor olabilir.

Benim bulduğum çözüm BODY SHOP tada işe yarıyor.  Grafiklerde mükemmel. TEXTURE DETAİLS i LOW yapmadan rahatlıkla oynaya biliyorum.    

Sadece biraz uğraşmak gerekiyor.

Mr_Maniac
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 12
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2006, 10:01:16 ÖÖ »

Saolun ikinizin de yöntemini deneyeceğim

eski nick:chatlaq_chocuck
Psycna
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 133
Çevrimdışı Çevrimdışı

"So I had to shoot him dead..."

« Yanıtla #13 : Ağustos 24, 2006, 12:01:19 ÖS »

aynı sorun bendede vardı sorun ekran kartından falan değil cdlerimi değiştirdim sorun ortadan kalktı

MacBook Pro 2010 Edition 15'' / Core i5 / Nvidia 330M / 4GB RAM / 500GB HDD / Mac OS X 10.6.4

whitesun
Sim-Baby
*

Sim-Puan: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Ağustos 29, 2006, 01:11:44 ÖS »

ya arkadaşlar biriniz bari bu çözümü resimlerle anlatın böyle anlaşılmıyo lütfeeeeeen beni kırmayın!

RuBi ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Sim-Puan: 8102
Çevrimiçi Çevrimiçi

MOD: üşüтüк! You got hole in your head, man!

« Yanıtla #15 : Ağustos 29, 2006, 01:33:58 ÖS »

ya arkadaşlar biriniz bari bu çözümü resimlerle anlatın böyle anlaşılmıyo lütfeeeeeen beni kırmayın!

whitesun kardeş, açıklamalardan anlaşılana göre ...önce bembeyazın dediği yöntemi dene...
Sims2 kurulurken, CD lerdeki compressed.zip adlı dosya içindeki dosyalar çıkartılır..
Kurulum böyle gerçekleşir..
Eğer bir dosya bozuk ise hata verir...buna rağmen devam et derseniz..ve compressed adlı dosya içinden "bozuk" olan dosyayı yerine koyup kuruluma devam ederseniz..kurulum bittiğinde ve oyuna girdiğinizde bu sorunla (gazete kağıdı görünümlü simler, objeler vs..) karşılaşırsınız..

EĞER Kİ, başarılı bir kurulum gerçekleştirdiysen @bembeyaz adlı arkadaşın yöntemini dene..
compressed adlı zip dosyası, CD lerde bulunur...dosyaların adlarına dikkat edeceksin, ve sims 2 nin yüklenmiş olduğu yerdeki dosyalarla (arkadaşın bahsettiği RES klasörü burda: EA GAMES\The Sims 2\TSData\Res ) karşılaştırıp, aynılarını bulup bu zip ten çıkaracaksın, yüklenen hedefe yapıştıracaksın..

Bu da sorunu çözmezse, oyuna girdiğinde, evleri "save" ettiğimiz modda, grafik ayarları var (monitör simgeli bir buton bu grafik ayarları) ona gireceksin, ordan "Texture Detail"ı bulacak ve en düşük ayara getireceksin (yani "low") ...şimdi aşağıdaki "apply changes" butonuna basıp değişiklikleri kaydedeceksin...

Hala simlerin objelerin vs.. gazete kağıdı görünümde ise ekran kartı güncellemelerine bak..
http://www.simstr.com/forum/index.php?topic=870.0

Eğer bu da sorununu çözmezse ekran kartı ile ilgili yani donanım problemin var ki bu da bizi aşar..bir bilgisayarcıya göstermende fayda var..

YELLOW LOVE İÇİN, TIKLA -->

Umut Yolcuları
...Queen...
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

http://i3.ebayimg.com/04/i/06/cf/19/4a_2.JPG

« Yanıtla #16 : Eylül 04, 2006, 01:47:05 ÖS »

arkadaşlar bence orjinal alın daha iyi korsan her zaman sorun çıkarıyo bend korsan kullandım bütün bu sorunlar çıktı babamın bilgisayarı dayanamadı el fatiha okuduk bana bilgisayar aldılar orjinal aldım hiç bi sorunla karşılaşmadım

...Queen Of The Dance Floor...
wwendy
Onursal Sim-Designer

Sim-Puan: 459
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Eylül 05, 2006, 10:22:31 ÖÖ »

Pek alakası yok aslında kopyaya bilgisayarın dayanamamasının. Mesela ekran kartın kötü ve orjinal aldın texture details high. Yine simler bembeyaz görünücek.
ßehlül
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Eylül 05, 2006, 06:18:42 ÖS »

arkadaşlar benim Sims08.package adlı dosyamda sorun lütfen birisi şu konumdan sorunsuz çalışan birisi ama bilgisayarındaki C:\Program Files\EA GAMES\The Sims 2\TSData\Res\Sims3D bu konumdan    Sims08.package   adlı dosyayı buraya upload edebilirmi ??
ThurmaN
Simmie
*

Sim-Puan: 102
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Ekim 22, 2006, 11:46:30 ÖS »

Arkadaşlar gerçekten bu sorun bir çoğumuzda meydana gelmiştir.
Bu sorun CD 1deki Sims08.package dosyasından kaynaklanıyor bilgisayar bunu bilgisayara yükleyemiyor ve size bir uyarıda vermiyor. Eğer böle sorunu olan arkadaşlar varsa Sims2 sadece 1cd'ni internetten indirsin
ve oyun kuruluysa indirdiğiniz dosyanın içinden compressed dosyasının içindeki Sims08.package dosyasını
C:\Program Files\EA Games\The Sims 2\TS Data\Res\Sims3D'nin içine atsınlar inanın hiç sorununuz kalmayacak

Sayfa:  [1] 2 3 4 ... 6 +
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: