Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 'Döngüsel Artıklık Denetimi' Hatası  (Okunma Sayısı 13580 defa)
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Sim-Puan: 7695
Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« : Mart 26, 2006, 03:39:21 ÖS »

BU BAŞLIKTA DÖNGÜSEL ARTIKLIK DENETİMİ KONUSUNDA,

SORUNUNUZA YARDIMCI OLACAK ÇÖZÜMLER BULABİLİRSİNİZ...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alıntı sahibi: anatolia055
tekinm maalesef döngüsel artık denetimi gibi bi şeyler diyo 2 bilgisayarda denedm ikisi de yüklemio o dosyayı bu gidişle open for business benm için open on dream gibi birşey olacak sanrım. çoook üsgünüm çoooooook yardımların için çok sağol yine

Alıntı sahibi: tekinm
nasıl yani dosyayı kopyalayıp yerel diskte biryere yapıştıracaksın olmuyor mu

Alıntı sahibi: anatolia055
olmuyo bilgisayara alamıyorum o dosyayı cd den

'döngüsel artık denetimine ' çözüm öneren bazı siteler
http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=50877&goto=nextoldest
http://www.chip.com.tr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10868

bazılarında cd den olabileceği yazıyor bence sorun başka ama bende bilmiyorum onun için verdiğim linklerden indirmeyi dene başka birşey diyemem.

http://www.softwarepatch.com/tips/cyclic-redundancy.html  
http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/124000

anladım kadarıyla sadece adamlar bir program kullanarak sorunu aşmışlar

http://support.microsoft.com/?kbid=884071
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=125523  (burdan bir proram yükleyip data error denen dosyayı bilgisayara yükleyebileceğini anlatıyor)

benim dvd writerda da az önce bir cdden aktarımda aynı hatayı verdi cdyi cd writerda denediğimde kolayca dosyayı yükledi istersen başka bir cd\dvd sürücüden dene lg tavsiyem

Alıntı sahibi: Ferhat Gökçe
Verisel Döngüsel artıklık denetimi hatası = Firmware güncellemesi yap veya cd-dvd romun içini temizle..
Ben gidip Philipsin en son model dvd yazıcısını aldım.Ne dvd çekio ne cd Firmware yaptım en dandik medyaya bile harıl harıl yazıyo..

Firmware güncellemesini üreticinin sitesinde bulabilirsin dostum

Alıntı sahibi: Ferhat Gökçe
Arkadaşım gene yapamazsan aşağıda vereceğim linkte cd-dvd kurtarma programları da var bakarsın

http://forum.donanimhaber.com/m_4010157/tm.htm
« Son Düzenleme: Kasım 27, 2008, 02:11:47 ÖS Gönderen: SimsTR » Logged

Knuckles The RedLion™
Sim-Master (Moderatör)

Sim-Puan: 1209
Çevrimdışı Çevrimdışı

Profesyonel 404 Kedi

« Yanıtla #1 : Mart 26, 2006, 08:45:44 ÖS »

orijinalse bilemem ama bence cd bozuk

Vardır umursamazlığımın bir nedeni, Sorsana kendine; hatırlanmaya değer mi?

RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #2 : Mart 26, 2006, 09:00:14 ÖS »

Alıntı sahibi: Knuckles The Echidna
orijinalse bilemem ama bence cd bozuk

valla keşke dediğin gibi olsa canımın içi Sad
Ama ben aldığım gibi direk CDRom'a koydum CDyi ...ama kopyalarken, 2.ci part bozuk çıktı ...şimdi bu arkadaşlarımız tarafından sunulan çözümlere bir göz atacam..yani kendi bilgisayarımda deneyecem...

Ferhat Gökçe
Simmie
*

Sim-Puan: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bay Sims..

« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2006, 03:07:19 ÖÖ »

Verisel Döngüsel artıklık denetimi hatası sahte bir hatadır,yani dosyalarınız gerçekten bozuk değildir.Onları okumaya çalışan cd-dvd sürücüleriniz hatalıdır.Ya da sistemde bir sorun vardır.Bu hata aman dinlemez 800 mb'lık dosya kurtarma programı bile alamaz elinden dosyaları   Arkadaşlar cd-dvd sürücüleriniz zamanla tozlanır,içleri kirlenir Cd-Dvd sürücülerini temizleyen cdler vardır(ben onlara kıllı cdler derim ) en uçlarında tüyler vardır,fiyatları 4 ytl civarındadır,alırsınız içinden sıvısı çıkar o tüylü yerlere sürersiniz ve cdyi takarak içindeki görüntüleri izlersiniz(genelde kuş,böcek,orman manzarası olur)ama acaip temizlerler bir de takarsınız ki cdyi harıl harıl okuyor Firmware güncellemesi demek sürücü güncellemesi demektir,özellikle dvd sürücü kullanan arkadaşların yapması gereken birşeydir..Örneğin benim philips dvd yazıcı-sürüyücüm var ben bunu aldım 20-30 dvd cd yaktım,kafaları yedim,agresif yaptı beni.Sonra Firmware dediler girdim philipsin sitesine bi program indi tıkladım kurdum en dandik cd-dvdye bile çatır çatır yazıyor,okuma problemi yok Bu vurguladığım iki şeyi ''verisel döngüsel artıklık denetimi hatası''yla karşılaşan arkadaşlar mutlaka ama mutlaka yapmalı

Ferhat Gökçe - Gökçe Net 2006 - 2007
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2006, 03:28:18 ÖÖ »

Harika bir anlatım! ..valla bilmiyordum, teşekkür ederim..Ferhat Gökçe arkadaş, tekrar gelmene çok sevindim  

Valla msn den o dosyayı aldım mecbur ben
Ama herkesin okuması gereken bir msj bu..gerçekten de dediğin gibi oluyo ve bu hatayı vereceği dosyayı kopyalamaya çalışırken, bilgisayarımın 'acaba kopyalasam mı kopyalamasam mı?' diye düşünüp beni oyaladıktan sonra bi de utanmadan kopyalayamıyor demesine uyuz oluyorum  
Bilgilendirdiğin için sağol arkadaşım

Ferhat Gökçe
Simmie
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bay Sims..

« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2006, 03:50:31 ÖÖ »

Önemli değil Rubi = Bantwidth'in bittiğini bilmiyordum yenii öğrendim,böö yüm ben  

Ferhat Gökçe - Gökçe Net 2006 - 2007
anatolia055
Sim-Fan
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2006, 12:09:03 ÖÖ »

ben tekinmin bana yolladığı cdyi ewde 2 cdromda denedm kopyalamayı bilgisayar kilitlendi yazmadı bi türlü. sanra benim sürekli kopya oyun aldığım yer benden oyunu istedi götürdüm adamlar özel bi programla 2dak içinde yazdırdı o dosyaları. sorunu bi türlü anlayamadm. diğer her şeyi çatır çatır yazdırıyorum. sadece o cd de bööle bi problem yaşadm.

bu benm kedim Duman
anatolia055
Sim-Fan
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2006, 12:13:19 ÖÖ »

http://www.softwarepatch.com/tips/cyclic-redundancy.html  
http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/124000

anladım kadarıyla sadece adamlar bir program kullanarak sorunu aşmışlar

http://support.microsoft.com/?kbid=884071
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=125523  (burdan bir proram yükleyip data error denen dosyayı bilgisayara yükleyebileceğini anlatıyor)

tkinm burda hangisini yüklemem gerektiğini anlayamadm ben hangi programı yüklemem ferekiyo sence? sadece adını versen ben bulurum onu

bu benm kedim Duman
çılgınsim
Simmie
*

Sim-Puan: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2006, 01:44:18 ÖS »

arkadaşlar iyiki var bu site ya çok şey öğreniyorum şahsen
tekinm
Simmie
*

Sim-Puan: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2006, 08:02:08 ÖÖ »

tkinm burda hangisini yüklemem gerektiğini anlayamadm ben hangi programı yüklemem ferekiyo sence? sadece adını versen ben bulurum onu[/quote]

anydvd programını yükleyeceksin ordaki sırayı da unutma adam anlatmış
anatolia055
Sim-Fan
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2006, 03:01:07 ÖS »

tamam teşekkür ederim walla çok sağol

bu benm kedim Duman
pisicik
Simmie
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2008, 02:06:07 ÖS »

cd' yi ağızına kadar yükledim ondan da olabilir mi????
sims_rmys
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2008, 03:08:30 ÖS »

bedava sims iki nerden indirebilirim lütfen bilen siteyi sölesin yaw ya da mesaj atın

Knuckles The RedLion™
Sim-Master (Moderatör)

Sim-Puan: 1209
Çevrimdışı Çevrimdışı

Profesyonel 404 Kedi

« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2008, 03:16:25 ÖS »

bedava sims iki nerden indirebilirim lütfen bilen siteyi sölesin yaw ya da mesaj atın

yapamayız.

Vardır umursamazlığımın bir nedeni, Sorsana kendine; hatırlanmaya değer mi?

pisicik
Simmie
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Ağustos 09, 2008, 06:21:28 ÖS »

cd' yi ağızına kadar yükledim ondan da olabilir mi????
tmac-mehmet
Simmie
*

Sim-Puan: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Kasım 22, 2008, 06:18:27 ÖS »

IsoBuster
UltraCopy
BadCopy

Büyük ihtimalle çizikten kaynaklanıyor.Çok uzun sürer ama şu üç programdan herhangi biriyle kurtarabilirsin ama tekrar ediyorum bayağı uzun sürer ayrıca en hızlı değil en verimli şeçeneğini işaretlemelisin.diyorsan ben o kadar uzun zamanımı veremem şu yöntemleri deneyebilirsin.

"Çizik"ten bahsediyorsan CD'nin optik yüzeyini kolonyayla falan temizlemeye kalkışma. Bir işe yaramaz. Ancak optik yüzey kirlendiyse ve bu yüzden okunamıyorsa bir işe yarar.

Çizik varsa ya pahalı cilalama araçlarını kullanacaksın, ya da amatör olarak;

Optik yüzeyin orta deliğinin çevresine dişmacunu sür ve dairesel olarak bütün yüzeye yay (Dişfırçası ile yavaşça veya yumuşak bir bez ile). Biraz beklet, sonra suyla temizle ve iyice durula.

Bu olmazsa, bir torbanın içine biraz buz koy, bu buzların arasına da CD'yi koy. Sonra bunu buzlukta (buzdolabı, derin dondurucu vb) beklet. Sonra çıkar.
Veya direk buzlukta da bekletebilirsin.

Bu yollarla hepsi değil ama 1-2 çizik CD kurtarılmıştı.

Eğer cd çizik değilse bi forumdan aldığım(kesinlikle denemedim) bi yöntemi veriyorum.

Medya üzerinde kesinlikle bir çizik darbe hasar vs. bulunmamasına rağmen harddisk'ime kopyalamak istediğimde veri döngüsel artıklık denetimi hatası veriyordu.
Harddisk'im ikiye ayrılmış durumda c ve d diye. Önce c yi sonra da d yi bilgisyarımdan sağ tıklayıp özellikler-araçlar-hata denetiminden - şimdi denetle - dedikten sonra - bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış- ı seçip iki bölümünde düzeltmesini yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde dvd'deki dosyaları kopyalamayı başardım, yani o kadar da umutsuz olmayın...  Elinizdeki medya fiziksel olarak zarar görmemişse de öyle hemen kaldırıp atmayın
Umarım işinize yarar...
vanessa123
Sim-Baby
*

Sim-Puan: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : Mayıs 24, 2009, 11:10:37 ÖÖ »

gordugunuz hata cıkıyor ve yoksaya basıyorum sımdı sızın soyledıklerını deneyecegım pekı ama bu sorunu okuken o hatayla benım hatam aynı mı?  yolladımda resmım cıkmadı degıstıerre bastım sımdıı  resmımı nasıl koyabılırııım ??
..:Java:..
Sim-Fan
*

Sim-Puan: 20
Çevrimdışı Çevrimdışı

LadY GaGa­­

« Yanıtla #17 : Temmuz 22, 2009, 10:24:35 ÖÖ »

Benim bu hata için bir çözüm yöntemim var. Ama sadece çizilmiş cdlerde işe yarıyor yani bilgisayarınız açamazsa hiç uğraşmayın.
Cdmizin daire şeklindeki orta kısmına diş macunu sürün ve yumuşak bir bezle kenarlara doğru çekin. Bu işlem bittikten sonra ılık su ile cdnizi durulayın ve yumuşak bir bez ile kurulanyın. Üzerinde hiç su kalmadığından emin olunca cdnizi buzdolabı poşetinin içine koyun ve buzdolabının buzluğunda 15 dak civarı bekletin. Üzerindeki buharı yine yumuşak bir bez yardımıyla silin. Şimdi 7642Roadkil's Unstoppable Copier http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=roadkils-unstoppable-copier&lid=7642 adlı programı indirin. Cdniz işlem bittikten sonra dosyaları koymayı seçtiğiniz yerde eksiksiz bir şekilde duruyor olacak. Bende işe yaradı sizde yarar mı bilmem?

sheqersheyy
Simmie
*

Sim-Puan: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

FénérßaHç€m

« Yanıtla #18 : Ekim 30, 2009, 11:11:52 ÖÖ »

cdrom/dvdrom ları temizletmelisiniz en az 1 yılda bir gerekli ben denedim çok ii oldu vallaahaaaaa!
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: