IsoBuster
UltraCopy
BadCopy
Büyük ihtimalle çizikten kaynaklanıyor.Çok uzun sürer ama şu üç programdan herhangi biriyle kurtarabilirsin ama tekrar ediyorum bayağı uzun sürer ayrıca en hızlı değil en verimli şeçeneğini işaretlemelisin.diyorsan ben o kadar uzun zamanımı veremem şu yöntemleri deneyebilirsin.
"Çizik"ten bahsediyorsan CD'nin optik yüzeyini kolonyayla falan temizlemeye kalkışma. Bir işe yaramaz. Ancak optik yüzey kirlendiyse ve bu yüzden okunamıyorsa bir işe yarar.
Çizik varsa ya pahalı cilalama araçlarını kullanacaksın, ya da amatör olarak;
Optik yüzeyin orta deliğinin çevresine dişmacunu sür ve dairesel olarak bütün yüzeye yay (Dişfırçası ile yavaşça veya yumuşak bir bez ile). Biraz beklet, sonra suyla temizle ve iyice durula.
Bu olmazsa, bir torbanın içine biraz buz koy, bu buzların arasına da CD'yi koy. Sonra bunu buzlukta (buzdolabı, derin dondurucu vb) beklet. Sonra çıkar.
Veya direk buzlukta da bekletebilirsin.
Bu yollarla hepsi değil ama 1-2 çizik CD kurtarılmıştı.
Eğer cd çizik değilse bi forumdan aldığım(kesinlikle denemedim) bi yöntemi veriyorum.
Medya üzerinde kesinlikle bir çizik darbe hasar vs. bulunmamasına rağmen harddisk'ime kopyalamak istediğimde veri döngüsel artıklık denetimi hatası veriyordu.
Harddisk'im ikiye ayrılmış durumda c ve d diye. Önce c yi sonra da d yi bilgisyarımdan sağ tıklayıp özellikler-araçlar-hata denetiminden - şimdi denetle - dedikten sonra - bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış- ı seçip iki bölümünde düzeltmesini yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde dvd'deki dosyaları kopyalamayı başardım, yani o kadar da umutsuz olmayın... Elinizdeki medya fiziksel olarak zarar görmemişse de öyle hemen kaldırıp atmayın
Umarım işinize yarar...