Sayfa:  [1] 2 3 4 ... 14 +
  Yazdır  
Gönderen Konu: Open For Business *TEMEL BİLGİLER*  (Okunma Sayısı 56363 defa)
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Sim-Puan: 8006
Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« : Nisan 01, 2006, 07:34:35 ÖS »

EDIT *13 TEMMUZ 2008

TAKLİTLERİMDEN DAİMA SAKININ!

BU REHBERİN RESİMLERİNİ TAKLİT EDEREK, YAZILARINDAKİ UFAK OYNAMALARLA "KENDİ BİLGİLERİ"YMİŞ GİBİ REHBER YAPTIĞINI SANANLARIN SİTELERİNDEN SAKININ. 2. OLUYOR BU GÖRDÜĞÜM... - RUBI

Arkadaşlar OFB'a üç gün önce başladım ve bu (fikrimce) EN GÜZEL EK PAKET hakkında temel bilgiler içeren bir başlık açmak istedim Very Happy

Benim tercihim evde iş yeri açmaktan yana..neden diye sorarsanız, community lot'lara gitmek hem zahmetli hem de oyunu çok fazla kasıyor.Bunun için evde yapılması gerekenleri anlatıyorum:

EVDE İŞ YERİ AÇMAK
Bir iş yeri açmak için öncelikle bilgisayarımıza tıklıyoruz.

business'a tıklayıp,

start home business diyoruz...

Ardından çıkan iletiye yes diyoruz.

Artık çalışmalara, daha doğrusu işimiz için inşaya hazırız.
İlk önce, bu işlemlerden sonra ekranın sağ üstte beliren menüden bahsedeyim.

Bu menü, aynı buy, build, life modları gibi bizim business modumuzdur.Altımızda çalışan işçilerin dosyasını, müşteri ilişkilerini, (custumer royalty) memnuniyetini, günlük kazançlarımızı, (cash tracker) kâr-zarar çizelgemizi burdan kontrol ederiz..

EŞYA SATMAK

Saç kesmekten daha çok hoşlandığım bir şey var benim =) ..Obje satmak..
Objeleri seyyar satıcı gibi, yahut pazar malı gibi insanların önüne sermek, istemiyorsanız yukarıdaki kabinlerden almalısınız.Tabi bu tercihidir.Eğer almazsanız satamazsınız gibi bir kayde yok.Yere de koyabiliyorsunuz..
Her zevke-renge uygun kabinler mevcut...Bu kategori görüldüğü üzere ana bir kategori olan 'masa' kategorisindeki shelves/kabinler alt kategorisi altındadır.

Objeler nasıl "satılık" hale getirilir?
Bazıları 'neden kimse ortaya obje koyduğum halde almıyor?' diyorsa işte cvp: Objeleri normal, yani 'buy' modundan alırsanız tabi ki de müşteriler onları almazlar..yoksa arazimizdeki tüm objeleri, hatta kasiyeri bile alırlardı mantiken 

Menümüzden business için olan buy modumuza tıklıyoruz.Aşağıdaki gibi..

Burdan satılık obje alabilmek için kilitli olan seçeneğe tıklayarak kilidi açıyoruz
Artık buy modu, alt resimdeki gibi sarı bir çizgi ile kaplı olacak; ki bu da sizin, (satılmak üzere alacağınız) eşya moduna geçtiğinizin bir göstergesidir.

Artık istediğiniz objeyi alabilirsiniz...Yukarıdaki resimdeki her sarı eşya, satılık obje olduğunu gösterir.Orda, mavi-beyaz kutucuk içine aldığım ayıcık, sarı renkli olmadığından satılık değil.Bunu ise, bu modda iken üstüne tıklayarak yapıyorum.
Objelerin fiyatını belirlemek için de etiket simgesine   tıklıyoruz..Fiyat belirlerken bize verilen 7 seçenek var.

Bunlardan uçuk olanların resimlerini vereyim :

-%50- Ridiculously cheap {aşırı ucuz -gülünç bir fiyat-}
-%20- Very cheap {çok ucuz}
-%5- Cheap {ucuz}

---------
Average
---------
-%25- Expensive {pahalı}
-%50- Very expensive {çok pahalı}
-%100- Ridiculously Expansive {aşırı pahalı -uçuk bir rakam-}

Yeşil (above) renkliler (yüzde olarak) ortalamanın üstündeki; kırmızı renkliler ise ortalamanın altındaki (below) değerler anlamına gelir.Renksiz olan ise de normal değer ...Artık, objelerinize ne değer biçeceğinize siz karar verin (:
Tabi unutmadan, sizler bu objeleri alırken, normal fiyat ile alıp, biçtiğiniz değer ile satışa çıkarıyorsunuz...yani normal hayattaki gibi aldığınız objeye ilkten para ödüyorsunuz...yeni bir dükkan açıyorsanız, size para hilesini önereceğim..çünkü eve ilk girdiğimizdeki 20 bin simoleans ile ev/işinizi mi kuracaksınız, yoksa objelerin sermayesini mi çıkaracaksınız???

Gelelim bizim yapıp da satışa sunduğumuz objelere...

Oyunda bize verilen dört obje var,
Bu objeleri alttaki gösterdiğim kategoriden bulabilirsiniz...

Yalnız, bunları yapabilmek, yetenek puanı (skills) ister...ben derim ki tüm puanlarınızı full yapın...

Çiçek Dükkanı:

Bu makine ile birçok çiçek sizin elinizden çıkıyor ve simlerin huzurunda satışa sunuyorsunuz...İşte benim yaptığım ve satışa sunduğum birkaç çiçek gibi..

Yukarıdaki resmi, 'bu objeler nerde?' diyenlerinizin görmesini sağlamak amacıyla prnt scrn ile çektim..İçinde bulundukları kategori yukarıda gördüğünüz kategoridir.

Oyuncak ve Robot makinesi:

Sağdaki obje robot, soldaki ise oyuncak yapan makinedir.Yine bu objelerle türlü robot ve oyuncak yapıp satışa çıkarabiliyorsunuz...
Eğer işinizi kurar kurmaz, özel bir robot olan Servo robotundan edinmek istiyorsanız boolProp testingcheatsenabled true hilesi girdikten sonra bir siminize shift+sol ile tıklayın...Spawn seçeneğinden 'New Servo' özelliğini seçin...görüntüde kırılmalar olabilir, aldırmayın, korkmayın...O karşınızda beliren şeye tıklayın ve çıkan tek bir seçenek olacak..ona tıklayın ve robotunuzu hazır hale getirin...sonra bu görüntü bozukluğu normale dönecektir.

Servo adlı özel robot, bu robot makinesinden çıkıyor

KUAFÖR!!

Bu, her bir sims severin en ilgisini çeken şey olacak herhalde (:
Gerçekten de çok hoş bir obje..Bu objeyle, mekanınıza gelen simlere teklif verip, onların saçlarını değiştirebiliyorsunuz...Gördüğünüz gibi bu obje, 'oturak' kategorisi; 'diğer' alt kategorisi altındadır..

İşte, mekanımı ziyaret eden bir sime, saçının o kötü halini değiştirme teklifi yaptım...Fakat dikkat!!...Eğer siminizin kuaför (Cosmetology Badge) rozeti yoksa işler çok kötü olabilir...bu rozete sahip olmayan bir sim, saçını kestiği simin saçlarını mahvedebiliyor, bu da saçları mahvolan sim üzerinde, iş yeriniz hakkında kötü izlenimler bırakıyor...tabi bu da sizin için bir felaket olur.
'E biz tecrübe etmeden nasıl rozet alacağız!!' diyorsanız, en azından normal skillerinizi (creativty, chrisma) yüksek tutup tecrübe edin.
(yalnız bu en son söylediğim bilindik bir şey değil, tamamen mantığımla yürüttüğüm bir ileri sürmedir)

BAR YÖNETMEK

OFB olmadan önce evimize aldığımız o sıradan barlar vardı ya hani, işte onlarla barmen olabiliyoruz...

Simimizi yahut robotumuzu bu bara tıklatıyoruz ve 'tend bar' özelliğini seçiyoruz...işte oldu...artık bir barmensiniz..

İŞE BAŞLARKEN...

Öncelikle open/close tabelasını koymalıyız...

Bu obje, dekoratif eşyalar kategorisi, miscellaneous alt kategorisi altındadır.Bu obje, dükkanınızın, açık ya da kapalı durumunu belirtmenize, buna göre müşterileri ağırlamanıza yarar.

Yapılacak her satış için doğal olarak bir kasaya ve kasiyere ihtiyaç vardır.

Ama bunun için ve iş adına her yapacağınız eylem için ilgili konu hakkında bir rütbeniz olmalı!!...yani olmalı derken tabi ki ilk başlarda çok bilgisiz olarak başlayacaksınız..ama siminiz, çalışa çalışa tecrübe edinecek ve profösyonelleşecektir..
Nedir bu rütbeler...

Tam üç rozet tipi var bildiğim kadarı ile..

Bronze
Silver
Gold

Gold, alınabilecek en yüksek rozettir.

Tabi bendeniz hilekâr rubi  boolProp testingcheatsenabled true hilesi girdikten sonra simime shift+sol tıklıyorum...Spawn seçeneğinden Badge Juicer seçeneğini seçiyorum...bu bir gemidir :

Bu gemi sayesinde istediğim rozete sahip oluyorum
Ama işin doğrusu herşeye sabırla sahip olmak tabi...Karar yine sizindir..

Talent Badge;
-Restocking
-Sales
-Register
-Cosmetology
-Flower Arranging
-Robotics
-Toy Making

İşte rozetlerin hepsi bunlar..

Peki ne işe yarıyor bu rozetler? ..hangi çalışma tecrübesi sonucu hangi rozete sahip olabiliyoruz??

Restocking, mesajımın en sonunda belirttiğim çalışma için geçerlidir.
Sales, bir müşteriye ürün göstermede işe yarar...işe yara derken mesela bu rozetin altınına sahipsiniz ve bu demek oluyor ki, müşteriyi teşvik edici, güzel konuşma vs. yeteneğinizin en yüksek seviyede olması...eşittir, garanti kazanç..
Cosmetology, adı üstünde, kozmetik dünyanın tecrübelerine sahip siminizin imzası demektir bu rozet (;
Yani bizim sim dünyasında bu demek oluyor ki, kozmik alanının tek çalışma objesi kuaför için gerekli =)
Flower Arranging, çiçek yapmada edindiğiniz tecrübeler sonucu bu alanın rozetini alırsınız...
Robotics, robot yapmak, hele ki servo yapmak istiyorsanız sürekli robot makinesi ile robot yapmalısınız...simoleans değeri en düşük olan robottan başlayıp servo yu yapabilecek rozete sahip olmak için çok uğraşmalısınız..
Toy Making, oyuncak dükkanında yaptığınız oyuncaklarla elde edeceğiniz rozettir bu da...

RESTOK ETMEK

Müşterilerden biri satışa sunduğunuz bir objeyi satın alınca, alttaki resimdeki gibi 'satıldı'ğını belirten küçük bir not belirir.

O objenin aynısından koymak istiyorsanız, o notun üstüne tıklayıp 'restock' demeniz gerekiyor.

Böylelikle objeyi tekrar almanıza gerek kalmayacak.

SATIŞ YAPMAK (Sales)

Müşteri, bir objeyi satın almak için düşünür önce..hatta bazen dakikalarca (sim saatine göre) bekler bekler...Ve almaktan vazgeçer!!
Bu da bizi gıcık eder haliyle..
Ona almaya ikna edebilirsiniz..Ama gold bir sales rozetiniz varsa işler daha kolay...müşterinin yanına gidersiniz............

Ona bir merhaba deyip bu ürün hakkında tanım yaparsınız..onu teşvik edici yönde...

Hem bu konuşma ile de yıldızınızı arttırmış olursunuz ...

CASHİER (kasiyer olmak)

Kasiyer olmak çok hoş yaw =) ben en çok bu işi seviyorum...
Her neyse..bir siminizi kasa başına koymak için bir kasa alıp o kasaya tıklayıp cashier seçeneğini seçmeniz gerekmekte..Bir de başıma gelen bir şeyi söylemeden geçemeyeceğim =)

Siminiz eğer kasa başına ilk kez geçiyorsa böyle afallıyor

Önce parayı veren müşterinin aldığını, kasaya kayıt geçerken  iki saat hesap yaptı...tuşları bile bilmiyor!!...tabi bu da müşterinin kafasını attırıyor...o an müşterinin gözlerine bakın ...yaw koptum koptum!! ..
Sonra da parayı kasaya girecek ya, nereye basacağını bile bilmeyen sim'im aha böyle, bi anda kasanın açılmasıyla karnında bir baskı hissederek şoka uğradı

Şimdilik bu kadar...   
Sizler de isterseniz, benim unuttuğum yahut eklemek istediğiniz TEMEL bilgileri buraya yollayabilirsiniz arkadaşlar 
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2008, 07:14:55 ÖS Gönderen: RuBi » Logged

|| ||

aşkhırsızı
Simmie
*

Sim-Puan: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2006, 08:20:35 ÖS »

ya bişi sorcam rubi abla umarım anlatabilrim
mesala ben restrant açmak istiyorum hani biliyosunuz open for business çıkmadan önce nigtlife vardı onda dışarı bara çıktığınızda filan yemek yemek için bi yaşlı bayanda konuşuyosun o sana yerini söylüyo şimdi de open for businessda restrant açmak için bişi var onu alıyorum ama gerisini beceremiyorum rubi abla sen biliyo musun?

Hayat bir tiyatro dediler bana bir rol verdiler en acısı benimki idi önce sev sonra terket dediler
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2006, 08:29:00 ÖS »

malesef bilmiyorum cnm Sad
Community lotlarda işyerleri seçenekleri (çalışma seçenekleri) daha fazla olduğundan (pek community lotlarda çalışmayı tercih etmediğimden oynamadım), BİR DE BEN DE NL YÜKLÜ OLMADIĞINDAN bilmiyorum :bonk:

|| ||
odisseia
Sim-Fan
*

Sim-Puan: 28
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2006, 10:01:53 ÖS »

Ha birde eğer satılan bir eşya bizim emekle yaptığımız el emeği göznuru bir eşyaysa eğer simimizin envanterinde yoksa onu restok edemiyoruz ufak bir ayrıntı.

Prue
Sim-Fan
*

Sim-Puan: 22
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2006, 01:49:34 ÖS »

aşkhırzısı community lotlarda restorant açtığında oradan kürsü gibi bir esya var satın alma yerinde onu al onun üstüne tılayınca seçenekler çıkıyor oradan menü falan hazırlayabiliyorsun. yanında çalıştırmak için aldığın kişilerden birini veya kendin o kürsü gibi eşyanın başına geçip söylediğin yaşlı kadınının yaptığı görevi yapabilirsin yeni müşterilerini masalara yerleştirebilirsin.  umarım sana yardımcı olmuşumdur. iyi oyunlar..

Ne kadar az saklanırsan okadar az görünürsün...

The Sims...1,2,3 let's play  Sims3
anatolia055
Sim-Fan
*

Sim-Puan: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2006, 01:20:06 ÖÖ »

Alıntı sahibi: Rubi
Objelerin fiyatını belirlemek için de etiket simgesine  tıklıyoruz..Fiyat belirlerken bize verilen 7 seçenek var.

Bunlardan uçuk olanların resimlerini vereyim :

-%50- Ridiculously cheap {aşırı ucuz -gülünç bir fiyat-}
-%20- Very cheap {çok ucuz}
-%5- Cheap {ucuz}

---------
Average
---------
-%25- Expensive {pahalı}
-%50- Very expensive {çok pahalı}
-%100- Ridiculously Expansive {aşırı pahalı -uçuk bir rakam-}

Yeşil (above) renkliler (yüzde olarak) ortalamanın üstündeki; kırmızı renkliler ise ortalamanın altındaki (below) değerler anlamına gelir.Renksiz olan ise de normal değer ...Artık, objelerinize ne değer biçeceğinize siz karar verin (:
Tabi unutmadan, sizler bu objeleri alırken, normal fiyat ile alıp, biçtiğiniz değer ile satışa çıkarıyorsunuz...yani normal hayattaki gibi aldığınız objeye ilkten para ödüyorsunuz...yeni bir dükkan açıyorsanız, size para hilesini önereceğim..çünkü eve ilk girdiğimizdeki 20 bin simoleans ile ev/işinizi mi kuracaksınız, yoksa objelerin sermayesini mi çıkaracaksınız???

ridiculously cheap aldığınız malı yarısına satmanız anlamına geliyo yani 100simoleonsa aldıınız malı 50 simoleonsa satmış oluyosnuz bu da kendinizi enayi yerine koymak oluyo.

ridiculously expensive ise malı 100de 100 karla satmak oluyo. 100e aldıınız 200 oluyo. ben onu sadece şu ücretli odalar yapıyos ya elektronik eşyaların old bölümde... onda uyguluyorum içeri giren giriyo zati

bu benm kedim Duman
aşkhırsızı
Simmie
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2006, 08:10:29 ÖS »

prue bişi sorcam külüs gibi şeyi aldım müşteri gelince müşteri külüse gelip bi yemek düşünüyo ondan sonra napıcam bilemiyorum

Hayat bir tiyatro dediler bana bir rol verdiler en acısı benimki idi önce sev sonra terket dediler
çılgınsim
Simmie
*

Sim-Puan: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2006, 05:45:35 ÖS »

aşkhırsızı sende aynı o yaşlı bayan gibibonları masalara oturtcaksın ve garson ihtiyaçlarını giderecek
kull
Sim-Baby
*

Sim-Puan: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Nisan 21, 2006, 06:39:50 ÖS »

altın rozet robot uzmanı oldum ve bir tane female(dişi) robot yaptım altın rozetli cosmetology uzmanı olmuş, ve skilleri çok fazla olmuş bir de robotun simlerden bir farkı yokmuş herşeyi yapabiliyorsun wohoo dahil
K£di_k:z
Simmie
*

Sim-Puan: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2006, 03:26:54 ÖS »

sevgili rubi ve anatolia055  arkadaşlarım saolun
sponge_bob
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Haziran 14, 2006, 05:04:09 ÖS »

kull arkadaşımızın dediği gibi  robotlar yapılınca herhangi bir altın rozeti oluyor.moodları power, evrivement mı dır nedir, fun ve social bu kadar.çiçek, robot, oyuncak yapacaksanız robotlara yaptırın çünkü comfort istemiyolar    
birde jungle arkadaşıma teşekürler
cho_chang
Sim-Fan
*

Sim-Puan: 102
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Ağustos 18, 2006, 09:47:55 ÖÖ »

ya yanımıza nasıl başka bir eleman alabiliyoruzzz?

Did you think it's cool to walk right up to take my life and fuck it up,well did you?
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #12 : Ağustos 18, 2006, 01:10:17 ÖS »

ya yanımıza nasıl başka bir eleman alabiliyoruzzz?

http://www.simstr.com/forum/index.php?topic=4587.msg48362;topicseen#msg48362
yahut,
http://www.simstr.com/forum/index.php?topic=3603.msg32916;topicseen#msg32916

|| ||
Gizzem
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

BeN GizZemM~YuNaNiStaN

« Yanıtla #13 : Ağustos 23, 2006, 06:49:55 ÖS »

ya bende hiç yeni eşya yok nerdeyse sadece 2 koltuk işte o raflar oyuncak yapmak için eşya robot yapmak için olan şey çiçek yapmak için olan şey işte bide...nerde 125'in üstünde eşyaa diğer eşyaları oyuna sokmanın bi yolu yokmu yardım edin plss

[/URL][/img]
Çilleks
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Ağustos 24, 2006, 05:53:58 ÖS »

şŞimdi internet kafe açmak için önce bilgisayarları alıyotuz ve Elecronics Micelonus bölümünden ise Ticket makinesini alıp üstüne tıklayıp seçeneği seçiyoruz böylece İnternet kafeyi açıyoruz onlar saatine göre para verip oynuyorlar cve gidiyorlar umarım alatabilmişimdir
Not Eğer Nightlifinız varsa Klüp alabilir bowling sahası yyapabilir siniz ama orayı tamamen stın almak mümkün deil

Ah SİMS 2 yaktın beni neden ben
LastLost
Sim-Fan
*

Sim-Puan: 26
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Eylül 02, 2006, 01:20:03 ÖÖ »

mümkün, hatta heryeri alıp tapuları satarsanız emlakçı olursunuz Very Happy

Wampire
SoNaY
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : Eylül 05, 2006, 12:37:54 ÖS »

rubi abla cok sağol sen olmasan nası yapardım bilmiyorum 
odisseia
Sim-Fan
*

Sim-Puan: 28
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Eylül 08, 2006, 10:36:06 ÖS »

prue bişi sorcam külüs gibi şeyi aldım müşteri gelince müşteri külüse gelip bi yemek düşünüyo ondan sonra napıcam bilemiyorum
Sen o kürsüye tıklayıp ''Be Hoss'' seçeneğini veya ''Asign Hosst'' dersen biri yada simin başına geçip telefonlarafalan bakar eğer müşterinin satış şeysi dolunca menüyü kaldırır bekler sen birşey yapmazsın simin veya elemanın otomatik olarak onu bir yere oturtur.

Will
Simmie
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

LOVE ME! dreww fuller

« Yanıtla #18 : Eylül 09, 2006, 10:51:36 ÖS »

çokk teşekkürler..çok ii anlatmışsınn

Johnny depp my little foxünlülerin küçüklük halleri
CORNELİA SENİ ÇOK SEVİYORUM(WİTCH)
wildpaw
Simmie
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Eylül 10, 2006, 03:10:13 ÖS »

bende müşterinin üzerine gelince basic sale falan çıkıoya normalde. ama bende çıkmıo ne yapmmam gerekio ayrıca  özel yeteneklerin alındığı bir yer var ya (umarım anlata bilmişimdir) sağ üste çıkan oranın tam ortasındaki sandık oradan ben hep motivasyona veriom bişe olmuo. ilşk oynadığımda o basic sale çıktı bi daha da çıkmadı yardım edin lütfen
Sayfa:  [1] 2 3 4 ... 14 +
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: