Sayfa:  [1] 2 3 4 ... 9 +
  Yazdır  
Gönderen Konu: Saç Kesme & Renklendirme & Texture Hazırlama  (Okunma Sayısı 17436 defa)
Harmonia
Onursal Sim-Designer

Sim-Puan: 962
Çevrimdışı Çevrimdışı

Life is too short to think twice!

« : Ekim 24, 2008, 06:46:33 ÖS »

Kaliteli işler yapmak istiyorsak Photoshop u kullanmamız lazım.

Create Parts bölümünden start new project diyoruz. İsteğimize göre bir saç seçip export seçeneğine tıklıyoruz. Ben ek paketsiz basit bir saç seçtim.
...................

dosyamıza sacdeneme ismini verip ok basıyoruz.Açılan yeni bölümde çarpı işaretine basıp Create parts ekranına dönüp Load Saved Project basıyoruz ve sac deneme adını verdiğimiz dosyamıza tıklıyoruz.

....................

Belgelerim-EA Games-Sims 2-Projects  klasörüne girip ismini verip oluşturduğumuz sacdeneme klasörümüzü açıyoruz.Klasörde işaretlediğim ilk iki satırda işlemimizi yapacağız.Sebebi ise o satırlar adult simi temsil eder,aşağıdakilerde teen,elder... saçlarıdır.Yani tümünde değişiklik yaparsanız tüm yaş gruplarında saçı değiştirmiş olusunuz.Biz sadece adult grubunda işlem yapacağız.Ama daha basit saçlarda ilk 3 resimde bile işlem yapmak yetiyor.

....................

KESİM

Öncelikle basit olarak paintte çalışma isterseniz kalsördeki ilk alpha dosyayı paintte açıp istediğimiz yeri rastgele siyaha boyarsanız saç kesilmiş gibi olur ama bu çok acemicedir   Ve görünümü böyle olur.

....................

Bu yüzden photoshop da işlem yapmayı göstereceğim: İlk başdaki alpha (siyah-beyaz) dosyamızı photoshop da açıyoruz. Ve göz kararı ile Marque tool (kırmızı işaretli) ile bir alan belirliyoruz ve ctrl+C ,ctrl+V (kopyala-yapıştır) yapıyoruz.Kopyaladığımız parçayı istediğimiz kadar yukarı taşıp saçın boyunu ayarlıyoruz.Fazla taşımayın hoş olmaz.

taşıma işleminden sonra yeni birleşim yerlerinde kesilmiş gibi bir hat oluştu, bunu yok etmek için silgimizi kullanıyoruz.Yavaşca kesik bölümü siliyoruz,biz sildkçe doğal görünüm alacaktır.
  Alt bölümde kalan eski saç parçasınıda fırçamız yardımı ile siyaha boyuyoruz.

İşlem bittikden sonra kaydet deyip kapatıyoruz resim dosyamızı.Ama bu işlemi başta dediğim gibi ilk iki satırda yapacağız ama bu çok vakit alacağı ve hepsinde de aynı boyutu tutturmamız zor olacağından kaydettiğimiz dosyayı paintte açıp ctrl+a ve ctrl+c diyoruz. Ve ilk iki satırda ki tüm alpha (siyah beyaz) dosyalarının üzerine yapıştırıyoruz. İşlem bittikden sonra saçımımızın kesimi böyle görünecektir:

.................

RECOLOR

Renklendirmeye gelirsek; ilk başta ki renkli dosyamızı photoshop da açıyoruz.Ve Layer-New Adjustment Layer-Color Balance diyoruz. Çıkan kutucuğa ok diyoruz.Yeni çıkan kutucukda ki renk tonlamaları ile oynayıp rengimizi belirliyip ok diyoruz. Siz zamanla daha değişik renkler bulup varyasyonlar yaratabilirsiniz.Kurcalamakdan denemekden çekinmeyin,zaten bu iş böyle öğrenilir  

Ve kaydetip kapatıyoruz.Ama unutmayın alpha dosyasında olduğu gibi bu resim dosyasını da paintte açıp ctrl+a / ctrl+c dedikden sonra ilk iki satırdaki tüm renkli resimlerin üzerine yapıştırıyoruz. Ve saçımız böyle görünecektir:

....................

Resimde ki gibi ilk iki satırda işlemlerimizi yaptık:

....................

HAZIR TEXTURE

Şimdi gelelim elimizde ki, internetten bulduğumuz bir saç texturesini nasıl kolayca aktaracağız. Renkli olan dosyamızı ve elimizdeki saç resmini photoshop da açıyoruz, Marque tool ile göz kararı bir bölümü işaretleyip yan tarafa bizim dosyamızın üzerine taşıyoruz:

Taşıdıkdan sonra resmi yan çeviriyoruz.Eğer sizde yan çevirme imleci çıkmadıysa edit den free transform u işaretleyip istediğiniz yöne çevirin.Biz orjinal saçın yönüne göre çeviriyoruz, böylece dikdörtgen bir hal aldı saç resmi.

Çevirip üst köşeye oturttumuz resmi marque tool ile tam köşelerinden işaretleyip ctrl+c / ctrl+v (kopyala-yapıştır) yapıyoruz.Aynı boyutlarda bir tane daha elimizde oluyor.O resmide biraz üstüne gelecek şekilde yanına koyuyoruz ve aradaki kesim yerini silgi ile yok ediyoruz.Bu işlemi saçın tamamı bitene kadar yapıyoruz ve böyle bir görüntü elde ediyoruz:

Dosyamızı kaydedip kapatıyoruz.Ama saçımız biraz koyu.Tekrar işlem yaptığımız dosyayı photoshop da açıyoruz. Layer-New Adjustment Layer-Color Balance diyoruz açılan kutucukda isteğimize göre rengimizi ayarlayıp ok diyoruz.

Dosyamızı kaydedip kapatıyoruz photoshop u. Tabi yine bu işlem yaptığımız dosyamızı paintte açıp ctrl+a / ctrl+c deyip ilk iki satırda ki tüm renkli dosyalarımızın üzerine yapıştırıyoruz. Saçımız böyle görünmeli:

Load Selected Project deyip oyunumuza import ediyoruz. Siz photoshop ve özelliklerini keşfettikce şekilden şekile soktukça yaptığınız saçlar dahada güzelleşecektir Ben size ana hatları ile anlattım ilerletip geliştirmek size kalmış  

Öneri: Kullandığınız gerçek saç texturesinin (resim) özellikle uç kısımlarınında photoshopda alpha (siyah-beyaz) kalıbını çıkarırsanız saç uçları sizin bulduğunuz texture ile aynı olacağından daha uyumlu ve doğal duracaktır.

« Son Düzenleme: Kasım 24, 2009, 07:03:35 ÖS Gönderen: Ekinege » Logged

Harmonia
Onursal Sim-Designer

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2008, 12:05:57 ÖS »

Kaliteli ve Doğal Görünümlü Saç Texture ları  "By Newtlco"

Uzun zamandır bildiğim fakar uygulamadığım bu uygulamayı si,zlerle paylaşacağım.Eksik , anlamadığınz yerleri sorarsanız yardımcı olurum.Ben bu işlemde photoShop kullandım.Sizde kendi resim düzenleyici programınızla yapabilrsiniz.PS a alternatif: GIMP bedavadır.kendi sitesinden indirilebilir.
Başlayalım:

Beğenmeniz dileğiylee Wink

« Son Düzenleme: Kasım 25, 2008, 02:59:23 ÖS Gönderen: Harmonia » Logged

nagis88
Simmie
*

Sim-Puan: 28
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2008, 03:11:54 ÖS »

ya  photoshop cs3 bulamıyorum yardımcı olurmusunuz
Harmonia
Onursal Sim-Designer

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2008, 04:47:43 ÖS »

ilk başta linkini verdim

Pyres
Sim-Star
*

Sim-Puan: 406
Çevrimiçi Çevrimiçi

SimBiz... Yakında...

« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2008, 08:15:03 ÖS »

bu linkteki photoshop ücretli mi

JéLLy Boon
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 37
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2008, 08:28:33 ÖS »

Yha peki bu indirdiğimiz progream nasıL çaLışıyor benim nedense her ekLediğim prograsm böyLe oLuyor indiriyorum ama çaLışmıyor  yardımcı oLabiLir misiniz? 
Harmonia
Onursal Sim-Designer

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2008, 09:49:41 ÖS »

bu linkteki photoshop ücretli mi

hayır değil..

yaa peki bu indirdiğimiz progream nasıL çaLışıyor benim nedense her ekLediğim prograsm böyLe oLuyor indiriyorum ama çaLışmıyor  yardımcı oLabiLir misiniz? 

indirdikten sonra mavi renkdeki setup dosyasına çift tıkla ve aşamaları izle kur...

rosa_gül23
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 189
Çevrimdışı Çevrimdışı

PrettyLittleLiars

« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2008, 03:25:03 ÖS »

HEPSİNİ YAPTIM GELDİM E A GAMES SİMS 2 PROJECT İ AÇTIM ORDA HEM SİYAH BEYAZ HEM SARI SAÇLAR VAR İKİSİNİDE AÇTIM BAKTIM PAİNTTE BİRLİKTE AÇ YAPTIM AYARLADIM SAÇLARI KAYDETTİM SADECE O EKRANDA GÖZÜKTÜ BODY SHOPTAKİ SAÇ GENE AYNI SAÇ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM VE HARMONİA'NIN GÖSTERDİĞİ BANA YARDIMCI OLDU BEN NEDENSE +1 VERMEK İSTEDİM /glow]

Harmonia
Onursal Sim-Designer

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Kasım 22, 2008, 07:53:01 ÖS »

ilk baştaki en az 3 resimde değişiklik yapmalısın ve önerim siyah beyaz veya renkli resimde yaptığın değişikliği diğer siyah beyazve renkli resimler üzerine kaydetki hepsi aynı oranda olsun..her dosyayı ayrı yaparsan illaki bir farklılık olur ve buda soruna yol açar....

angel_girl_naz
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 232
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2008, 08:57:26 ÖS »

İki saatte yüklendi şu program  işime yaradı sağol

roSEMburk
Simmie
*

Sim-Puan: 32
Çevrimdışı Çevrimdışı

...RsmBuRk

« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2008, 09:01:28 ÖS »

kardeşşş, cs3 acılmıyor bende verdiğin linkten indirdim
Gönderildiği Zaman:: Kasım 24, 2008, 07:58:16 ÖS
CouLd noT LoaD DeffaULt patterns because the file could not be found uyarısı verıyor 

x's
144
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 710
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Kasım 24, 2008, 09:05:05 ÖS »

Çok yararlı olmuş.Hele şu saç yapımı çok gerçekçi olmuş hemen indirdim =) teşekkürler "+" =)
rosa_gül23
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 189
Çevrimdışı Çevrimdışı

PrettyLittleLiars

« Yanıtla #12 : Aralık 01, 2008, 09:39:27 ÖS »

tşk harmonia deniycem

Pyres
Sim-Star
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

SimBiz... Yakında...

« Yanıtla #13 : Aralık 01, 2008, 09:43:14 ÖS »

CouLd noT LoaD DeffaULt patterns because the file could not be found uyarısı verıyor 

bnde de o uyarıyı verdi 

Ophelia
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 95
Çevrimdışı Çevrimdışı

A Y D A

« Yanıtla #14 : Aralık 02, 2008, 07:42:14 ÖS »

ben recolor yapmak istiyordum, harmonia nın dediği herşeyi yaptım ama olmadı sac gene sectiğim renk sarı gözüküyor

ya vardır, ya yoktur.

Ekinege
Sim-Mod.Designer
(Moderatör)

Sim-Puan: 1825
Çevrimdışı Çevrimdışı

...

« Yanıtla #15 : Aralık 02, 2008, 07:56:44 ÖS »

bnde de o uyarıyı verdi 
Bazı indirdiğiniz saçların texture dosyasını açamazsınız. Uyarı onun içindir. Başka saç deneyin.

ben recolor yapmak istiyordum, harmonia nın dediği herşeyi yaptım ama olmadı sac gene sectiğim renk sarı gözüküyor
Doğru dosyaları değiştirip, kaydettiğine emin misin? Her yaş grubu için yaptığın değişikliklerin görünmesi için Projects dosyasındaki bütün renkli olanlarını değiştirmen gerekir.

Pyres
Sim-Star
*

Çevrimiçi Çevrimiçi

SimBiz... Yakında...

« Yanıtla #16 : Aralık 02, 2008, 08:18:53 ÖS »

Bahsettiğim saç diil Photoshop...

Ekinege
Sim-Mod.Designer
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

...

« Yanıtla #17 : Aralık 02, 2008, 08:32:40 ÖS »

Ya tamam en iyisi Harmonia bir baksın. Nerden bulduysa onu.

Ophelia
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 95
Çevrimdışı Çevrimdışı

A Y D A

« Yanıtla #18 : Aralık 02, 2008, 08:34:54 ÖS »

bnde de o uyarıyı verdi 
Bazı indirdiğiniz saçların texture dosyasını açamazsınız. Uyarı onun içindir. Başka saç deneyin.

Doğru dosyaları değiştirip, kaydettiğine emin misin? Her yaş grubu için yaptığın değişikliklerin görünmesi için Projects dosyasındaki bütün renkli olanlarını değiştirmen gerekir.
sorunu hallettim, doğru dosyaalrı kaydettim sanıomusum, adultan bir ve diğer yaş gruplarından 1 tane kaydetmişim. Teşekkürler ekinege abla
« Son Düzenleme: Aralık 02, 2008, 09:19:12 ÖS Gönderen: ydea666 » Logged

ya vardır, ya yoktur.

Ekinege
Sim-Mod.Designer
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

...

« Yanıtla #19 : Aralık 02, 2008, 08:39:31 ÖS »

Rica ederim.
Hangi dosyaların hangi yaş grubuna ait olduğunu anlamak kolaydır. Dosyanın adının ilk harfi hangi yaş grubuna ait olduğunu belirtir:
p : Bebek
c : Çocuk
t : Genç
a : Yetişkin
e : Yaşlı
Bu şekilde ilk harflere dikkat ederseniz işiniz kolay olur.

Sayfa:  [1] 2 3 4 ... 9 +
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: