Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çözüm: Ev ya da EP yükledikten sonra, bir ekin mavi/kırmızı yanıp sönmesi  (Okunma Sayısı 2921 defa)
RuBi ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Sim-Puan: 8102
Çevrimiçi Çevrimiçi

MOD: üşüтüк! You got hole in your head, man!

« : Ekim 27, 2008, 02:24:49 ÖS »

Arkadaşlar, bil(m)iyorsunuz ki bu konuya yüzlerce kez açıklık getirdik ama sizler defalarca aynı soruyu sormaktan ve okumaktan/araştırmaktan nefret ettiğinizi açıkça belirtmekten bıkmadınız. Ama bu forumdaysanız, buranın kurallarına UYACAKSINIZ. O yüzden bir daha bu konu hakkında AYRI başlık AÇMAYINIZ yoksa cezalandırılacaksınız, hiç uyarılmaksızın.

1-) Bir ek paket yükledim, fakat eklerim nedense daha önceden oynadığım eklerim ( herhangi bir tür olabilir, farketmez ) birden mavi mavi ya da kırmızı kırmızı yanıp sönmeye başladı. Sorun nedir ve nasıl çözebilirim ?

*Eğer İLK KEZ eklenti yüklüyorsanız, ve artık ENABLE/DISABLE seçenekleriyle karşı karşıya kalıyorsanız, söz konusu hileli objelerin kaybolması ve YERİNE SADECE ORJİNALLERİNİN görünmesi çok normaldir. Oyuna YENİ ayarlar eklenmiştir. Oyun kendini bir sonraki SÜRÜME güncelleştirmiştir.

Ne zaman geçer?

Nasıl ki bir anti-virüs yüklediğinizde bilgisayarınız sizden, AYARLARIN ETKİN OLMASI için sistemin yeniden başlatılması uyarısını veriyorsa, The Sims'te de böyledir. Yeni ayarların oturması için, açtığınız oyununuzun ÖNCE EN AZ BİR KEZ açılması gerekir. Ardından oyundan çıkarsınız.

Yani bir kez açıp tekrar oyuna girmek gerekiyor.

FAKAT BUNU YAPTIĞINIZ HALDE DÜZELMEDİYSE,

O eşyayı yeniden yüklemek sorunu çözebilir. Önce oyundayken o objenin üstüne gelip, sağ alt köşedeki "delete" tuşu ile oyundan silin. Ardından tekrar yükleyin, nerden indirdiyseniz ekinizi.

Yüklediğiniz halde birtakım değişiklikler ya da eksiklikler söz konusu ise, o zaman o ek, yeni versiyonla (ek paketle) uyumlu değildir. Bunların %95 'i belki de %100'ü hileli eşyalardan oluşur ve bu uyumsuzlukları düzeltmek için, OBJENİN YARATICISINI takip etmek ve söz konusu ekin, yeni ek paketle uyumlu hale getirilip güncellenmiş halini indirmek gerekir.

2-) Bir ev yükledim. Önce eve girdiğimde herşey normaldi. Fakat oyundan çıktım ve tekrar girdim. Evin içindeki bazı gereçler, objeler mavi mavi (ya da kırmızı kırmızı) yanıp sönüyor. Bu nasıl bir sorundur ve çaresi nedir ?

Endişelenmeyin. Bu gayet normaldir. Çünkü yüklediğiniz şey, DOĞRUDAN O TEXTURE'ü BOZUK (mavi mavi/kırmızı kırmızı yanıp sönen) GİBİ GÖZÜKEN EK DEĞİL. Bir ev sadece. Ve BU EVİ YARATAN OYUNCUNUN oyunu, versiyonu ve diğer tüm herşeyi sizinkiyle %100 aynı olamayacağına göre bu tarz şeyler OLACAKTIR. Aynı yukarda anlattığım gibi, yeni yüklenen eşyaların oyun tarafından tanınmasına ihtiyaç vardır.

Oyunu bir kez kapatıp açtığınızda düzelmemişse,

Bazı eşyalar, oyuna yüklenmiyor. Evin içinde ; ve senin oyununda olmayan "obje"ler.
Oyuna 2. girişinde de mavi mavi yanıp sönüyorsa, o objeyi sil gitsin.

*Çünkü mesh i yüklenmiş ; texture 'ü bozuk olabilir.

Eğer söz konusu objeyi bir yerden indirme imkanınız yoksa, yukardaki işlemi yapmanız gerektiğini söyleyebiliriz.

SADECE EVLER DEĞİL, bahsini ettiğimiz şey, bir CAS (Sim Yaratma Ekranı - Create A Sim) ürünü de olabilir. Ve yukarda anlatılan mantık, bunlar için de geçerlidir.

Daha başka yol, sorun var mı.. şu anlık bilmiyorum ama varsa SADECE BURDA DİLE GETİRİNİZ.

SimsTR'nin Notu:

Internet'ten yüklenen evlerdeki mavi yanıp sönme durumu, MASTER MESH dediğimiz durum ile alakalıdır. Mavi Yanıp sönen eşyaların üzerine basıp bilgilerini okuyun, tasarımcısını ve adını öğrenip Internet'te arayın. O eşyaları tasarımcısının sitesinden yükleyin, sorun çözülecektir.

İYİ OYUNLAR!
« Son Düzenleme: Şubat 23, 2009, 01:24:13 ÖS Gönderen: SimsTR » Logged

YELLOW LOVE İÇİN, TIKLA -->

Umut Yolcuları

WarbLe
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 875
Çevrimdışı Çevrimdışı

Awards: SimsTR-TV! Logo Birincisi 2009

« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2008, 02:43:49 ÖS »

Süper ve gerekli bir açıklama olmuş ablacım..

Zaten bu soru son zamanlarda çok soruluyordu forumda. Teşekkür ederi[z]m. 

I know they've got a plan,but the balls in my hands !
This time is man-to-man,i'm drivin' fightin'..
Inside of !
A world that's upside down.. It's spinning faster !
What do I do now..
WITHOUT YOU !
simsfan1
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 227
Çevrimdışı Çevrimdışı

'Seçil

« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2008, 04:36:04 ÖS »

Aaaa sim-puan yetiştiremiyorum-z canım

Yine Rubi Kalitesi :

*XoXo*
Sim-Baby
*

Sim-Puan: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2008, 07:15:56 ÖS »

bana hep oluodu walla saolun 
lovable_meral
Simmie
*

Sim-Puan: 14
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2008, 11:51:32 ÖÖ »

benim hala kırmızı kırmızı 1ay oldu hala düzeltemiyorum  ama yinede sağol
*XoXo*
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2008, 10:44:20 ÖS »

yha bende de oldu öle de bende buy mode' a geçince indirdiğim hali alıo ama normal oyundayken mavi mavi yanıp sönüo 
Gönderildiği Zaman:: Kasım 01, 2008, 09:43:14 ÖS
öff yha  tam yaptım nedir benm çektiğim 
eqe
Simmie
*

Sim-Puan: 17
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2008, 08:52:21 ÖS »

yaa bende de oldu öyle de bende buy mode' a geçince indirdiğim hali alıo ama normal oyundayken mavi mavi yanıp sönüo 
Gönderildiği Zaman:: Kasım 01, 2008, 09:43:14 ÖS
öff yaa  tam yaptım nedir benm çektiğim 
Aynen ama tek farkı benim duvarlar kırmızı vede kasabada ev seçmeden önceki kasabayı kuşbakışı gösteren yerde de her yer pembe olarak yanıp sönüyor yine de çok açıklayıcı bi kılavuz.Rubi abla şimdi sen Windows gibi yeniden başlatmak gerektir dediğinde aklıma birşey geldi oyunu tekrar yüklesem olur mu acaba 
« Son Düzenleme: Aralık 04, 2008, 09:02:45 ÖS Gönderen: eqe » Logged
-$imantopia-
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 257
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2008, 04:25:01 ÖS »

Bana ikinci oldu.Ben de tahmin ettim.Çünkü evde döner bir merdiven vardı(apartment life öncesi).O yanıp sönüyordu.O merdiven de bende yoktu.

@y$uN
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Aralık 10, 2008, 10:54:32 ÖS »

selamlar, rubi; hata veren objeleri silin dedin ya hani sen, bende iki tane obje yanıyo o da sadece 1 evimde, onlar da çöp kutusu ve posta kutusu  bunları da silmenin bi yolu var mı ki acep??  
teşkür ettim şimdiden
korhan
Simmie
*

Sim-Puan: 38
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2009, 01:03:41 ÖÖ »

selam bende yanıp sönme yok resimdeki gibi lacivert gözüküyor ve listede de şeffaf nedense sildim tekrar yükledim gene aynısı nasıl çözülükr bu sorun 

Calyps
Sim-Master
(Yardımcı Moderatör)

Sim-Puan: 4253
Çevrimdışı Çevrimdışı

Obsessed

« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2009, 01:07:46 ÖÖ »

korhan Aynı sorun bende de var.
Ben onu MTS2'den indirdim. İçinden bir çok dosya çıktı.
Ama ne yaptıysam olumlu sonuç alamadım.
Sanırım meshleri var ama recolourları yok ya da bozuk..
*Çünkü mesh i yüklenmiş ; texture 'ü bozuk olabilir.*
Yani bilgisayarından ya da oyundan kaynaklanan birşey değil.
Download'da bir sorun var.

korhan
Simmie
*

Sim-Puan: 38
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2009, 03:52:31 ÖS »

Hımm anladım içim rahatladı yoksa oyunu silip tekrar yüklicektim  yanlış hatırlamıyorsam 50 Cent adlı üyede aynı pencereleri gördüm ama emin değilim ona soralım bide nasıl yapmış
x89
Simmie
*

Sim-Puan: 34
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Şubat 10, 2009, 07:32:14 ÖS »

bendede böyle 
birşey sorcam şimdi ben download klasörünü masaüstüne koysam sonra oyuna girip tekrar çıksam
sonra yine yerine koysam sorun hallolur mu Question

bi de ben oyuna apartman life den giriyom sonra en son yüklediğim ek paket isminde oyun çalışıyo bununla bi alakası var mı Question
Veron
Sim-Professor
*

Sim-Puan: 2035
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Şubat 19, 2009, 05:25:26 ÖS »

selam bende yanıp sönme yok resimdeki gibi lacivert gözüküyor ve listede de şeffaf nedense sildim tekrar yükledim gene aynısı nasıl çözülükr bu sorun 

Master meshi eksik de ondan mavi yanıp sönüyor.Senin yapman gereken setin tamamını yüklemen, içinde mutlaka master meshi mevcuttur... 

Amy Lynn
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 123
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Mayıs 01, 2009, 09:48:12 ÖS »

Merhabalar ben bir ev yükledim ve evdeki bazı objeler mavi.Fakat o obje için gereken ek paket bende yoktu.Pencereler mavi falan gözüküyor.Eğer bu oyun için gerekli olan ek paketi yüklersem düzelir mi?Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Mesajlar Birleştirildi: Mayıs 01, 2009, 09:58:34 ÖS
Ayrıca bu Mesh olayı tam olarak nasıl oluyor.Ben o evi indirdiğimde o Rar ın içinde sadece bir package installer vardı.
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2009, 09:58:34 ÖS Gönderen: Amy Lynn » Logged

tugce_f
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 307
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Mayıs 03, 2009, 08:23:34 ÖS »

Ayrıca bu Mesh olayı tam olarak nasıl oluyor.Ben o evi indirdiğimde o Rar ın içinde sadece bir package installer vardı.

Package Installer dediğin Sims2Pack dosyasının içinde, zaten o evin (master meshler hariç) her şeyi oluyor. Bu meshi ayrıca indirme konusu, indirmek istediğin obje setleri vs. için geçerli. Meshi indirmezsen çalışmaz...
nisnisya
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 138
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yeni nick Kiттyкαт™ olacak

« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2009, 02:50:28 ÖS »

denerim şimdi açılıyor

Aşk-ı Memnu

Simlerim için tık!Şirinler var:

http://www.simstr.com/forum/index.php?topic=98988.0

5 kişiye hediye ettim

Machinist sağolasın
elma_sekeri
Simmie
*

Sim-Puan: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Ağustos 23, 2009, 11:17:40 ÖS »

selamlar yeni uyeyim ins dogru yere sorumu yaziorumdur.....
ben bi cok esya sac yada kiyafet ekledim ve hepsi gayet guzel cikti ama son girdiyimden beri oyunda eklediyim esyalarin hicbiri cikmior mavi yanan sonen de var ama dierleri hic yok makyaj yada saclar cikio ama esyalar yok lutfen yardimm
elma_sekeri
Simmie
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Ekim 26, 2009, 12:30:47 ÖÖ »

arkadaslae eqe de yazdigi gbi cimler ve duvarlarin rengi pembe kirmizi yanip sonuyo netten indirildi ek paket sebebi nedir nasil duzeltirim?
castaway_hd
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Ocak 15, 2010, 05:02:49 ÖS »

selamlar.bugün sims2 seasons ı yükledim. bu paketi yüklemeden önce oyunda bir çok internetten indirdiğim eşyam vardı. bu paketi yükleyince çoğu gitti.hiç biri oyunda gözükmüyordu.oyunu açıp kapadım eşyaları silip yeniden yükledim. yinede oyunda göremedim.bilmiyorum sizde işe yarar mı ama ben belgelerim in içindeki downloads klasöründeki herşeyi kesip başka bi klasöre kopyaladım önce.sonra herşeyi downloads klasörüne geri attım.oyunu tekrar açtığımda game options ekranında enabled i işaretledim.oyun açıldığında mavi görünen eşyalarımda eski yüklediğim eşyalarımda geri geldi.sadece sorunlu olan eşyaları kıyafetleri değil internetten indirdiğim herşeyi silip geri yükledim yani.bu şekilde sorun çözüldü.
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2010, 05:25:48 ÖS Gönderen: castaway_hd » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: