Arkadaşlar, bil(m)iyorsunuz ki bu konuya yüzlerce kez açıklık getirdik ama sizler defalarca aynı soruyu sormaktan ve okumaktan/araştırmaktan nefret ettiğinizi açıkça belirtmekten bıkmadınız. Ama bu forumdaysanız, buranın kurallarına UYACAKSINIZ. O yüzden bir daha bu konu hakkında
AYRI başlık
AÇMAYINIZ yoksa cezalandırılacaksınız, hiç uyarılmaksızın.
1-) Bir ek paket yükledim, fakat eklerim nedense daha önceden oynadığım eklerim ( herhangi bir tür olabilir, farketmez ) birden mavi mavi ya da kırmızı kırmızı yanıp sönmeye başladı. Sorun nedir ve nasıl çözebilirim ? *Eğer İLK KEZ eklenti yüklüyorsanız, ve artık ENABLE/DISABLE seçenekleriyle karşı karşıya kalıyorsanız, söz konusu hileli objelerin kaybolması ve YERİNE SADECE ORJİNALLERİNİN görünmesi çok normaldir. Oyuna YENİ ayarlar eklenmiştir. Oyun kendini bir sonraki SÜRÜME güncelleştirmiştir.
Ne zaman geçer?
Nasıl ki bir anti-virüs yüklediğinizde bilgisayarınız sizden, AYARLARIN ETKİN OLMASI için sistemin yeniden başlatılması uyarısını veriyorsa, The Sims'te de böyledir. Yeni ayarların oturması için, açtığınız oyununuzun ÖNCE EN AZ BİR KEZ açılması gerekir. Ardından oyundan çıkarsınız.
Yani bir kez açıp tekrar oyuna girmek gerekiyor.
FAKAT BUNU YAPTIĞINIZ HALDE DÜZELMEDİYSE,O eşyayı yeniden yüklemek sorunu çözebilir. Önce oyundayken o objenin üstüne gelip, sağ alt köşedeki "delete" tuşu ile oyundan silin. Ardından tekrar yükleyin, nerden indirdiyseniz ekinizi.
Yüklediğiniz halde birtakım değişiklikler ya da eksiklikler söz konusu ise, o zaman o ek, yeni versiyonla (ek paketle) uyumlu değildir. Bunların %95 'i belki de %100'ü hileli eşyalardan oluşur ve bu uyumsuzlukları düzeltmek için, OBJENİN YARATICISINI takip etmek ve söz konusu ekin, yeni ek paketle uyumlu hale getirilip güncellenmiş halini indirmek gerekir.
2-) Bir ev yükledim. Önce eve girdiğimde herşey normaldi. Fakat oyundan çıktım ve tekrar girdim. Evin içindeki bazı gereçler, objeler mavi mavi (ya da kırmızı kırmızı) yanıp sönüyor. Bu nasıl bir sorundur ve çaresi nedir ? Endişelenmeyin. Bu gayet normaldir. Çünkü yüklediğiniz şey, DOĞRUDAN O TEXTURE'ü BOZUK (mavi mavi/kırmızı kırmızı yanıp sönen) GİBİ GÖZÜKEN EK DEĞİL. Bir ev sadece. Ve BU EVİ YARATAN OYUNCUNUN oyunu, versiyonu ve diğer tüm herşeyi sizinkiyle %100 aynı olamayacağına göre bu tarz şeyler OLACAKTIR. Aynı yukarda anlattığım gibi, yeni yüklenen eşyaların oyun tarafından tanınmasına ihtiyaç vardır.
Oyunu bir kez kapatıp açtığınızda düzelmemişse,Bazı eşyalar, oyuna yüklenmiyor. Evin içinde ; ve senin oyununda olmayan "obje"ler.
Oyuna 2. girişinde de mavi mavi yanıp sönüyorsa, o objeyi sil gitsin.
*Çünkü mesh i yüklenmiş ; texture 'ü bozuk olabilir.
Eğer söz konusu objeyi bir yerden indirme imkanınız yoksa, yukardaki işlemi yapmanız gerektiğini söyleyebiliriz.
SADECE EVLER DEĞİL, bahsini ettiğimiz şey, bir
CAS (Sim Yaratma Ekranı - Create A Sim) ürünü de olabilir. Ve yukarda anlatılan mantık, bunlar için de geçerlidir.
Daha başka yol, sorun var mı.. şu anlık bilmiyorum ama varsa SADECE BURDA DİLE GETİRİNİZ.
SimsTR'nin Notu:Internet'ten yüklenen evlerdeki mavi yanıp sönme durumu, MASTER MESH dediğimiz durum ile alakalıdır. Mavi Yanıp sönen eşyaların üzerine basıp bilgilerini okuyun, tasarımcısını ve adını öğrenip Internet'te arayın. O eşyaları tasarımcısının sitesinden yükleyin, sorun çözülecektir.
İYİ OYUNLAR!