Eski adıyla Genel Sorular, yeni adıyla Oynanışa Dair Problemler adlı kategorinin DİZİN konusuna hoşgeldiniz. Yöneticilere atılan ve aslında fazla umut beslemeden hayalini kurduğum DİZİN projemizi hayata geçiren ağabeyim sayesinde artık üyeler mutlu ve biz mutlu olacağız!
DİZİN adı altında açılmış bu konular ne işe yarar? derseniz, size, baktığınız kategoriyle ilgili TÜM önemli konuların adreslerini ve sizlere özel yeniden düzenlenmiş konu başlıklarını içeren, EMEĞİ BÜYÜK BİR KONU derim. Evet.. Bu benim uzatmalı olarak aylarımı alsa da, forumun en büyük kategorisi olan tam 60 sayfalık GENEL SORULAR kısmının tümünü OKUMUŞ, düzenlemiş, temizlemiş ve gerekli bilgilerini edit sistemiyle eklemiş bulunmaktayım!
Peki DİZİN oluşturduk da mevcut OYNANIŞA DAİR PROBLEMLER kategorisi ne olacak?Temizlenmiş, düzenlenmiş ve en önemlisi SAĞLIKLI bir kategori olarak KİLİTLENECEK! Yani üyeler buraya artık konu açamayacaklar. Ama bunun için YENİ SORULAR adlı bir kategorimiz olacak ve kategori sorununuz olmadan sorularınızı burda sorabileceksiniz. Haaa... Bu dizini neden yaptık? Siz ÇABUCAK ARAYABİLESİNİZ DİYE! 60 sayfa içinde arama yapmanın zorluğunu bildiğim için! Bu sayfada aramanızı TÜMÜYLE yaptınız ve istediğiniz, NET bir sonuca ulaşamadınız. Heh. İşte bu anda YENİ SORULAR kategorisi devreye girecek ve buraya yeni bir konu altında sorununuzu bildirebileceksiniz. Bilgili üyelerimiz ve SimsTR Yetkilileri, artık daha temiz ve huzurlu bir kategoride daha RAHAT cevap vereceklerdir! Eğer bildirdiğiniz sorun, arşivde olmayan bir sorun olacak olursa, orda size cevabınızı verip sizin de geri dönüşünüzü aldıktan sonra, dizinle beraber ARŞİVE YENİ BİR KONU olarak eklenecek, yeni sorularla bir bağı kalmayacaktır. Arşivde mevcut bir konuya dair soru soracak olursanız, ceza alabilirsiniz. Lütfen birbirimize karşı anlayışlı olalım. Sizin için ÇALIŞANLARA SAYGILI VE DUYARLI OLUN. Böylece her iki taraf da mutlu olacaktır! İYİ ARAMALAR!
NASIL ARAMA YAPACAĞIM?Öncelikle herşeyi KONU KONU ayırdığım için, şöyle kırmızı ve büyük yazıları gözden de geçirebilirsiniz. Ama dizinimiz, içinde kaybolacak kadar büyük olduğu için sıkılabilirsiniz. Bunun için en basit ama PC'de hayat kurtaran yöntemimizi önereceğim. Tarayıcınız ne olursa olsun, Windowslarda bu değişmezdir. Tarayıcınız aktif iken (penceresi açıkken) CTRL + F kombinasyonu ile ARA/BUL konsolunu açabilir ve istediğiniz kelimeyi girip aratabilirsiniz!
Mozilla FF kullanıcıları için, Mozilla Firefox rehberimde anlatmıştım. Lütfen aşağıdaki resmi inceleyin,

[Göremiyorsanız aşağıdan direk linkini alabilir ve kendiniz açabilirsiniz]
http://i309.photobucket.com/albums/kk391/CiLeKRuBi/SimsTR/Firefox/Moz18.jpg
ARAMA YAPARKEN NELERE DİKKAT EDECEĞİM? ARADIĞIM ŞEYİ BULMAK İÇİN EN DOĞRU KELİMEYİ GİRERKEN NELERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALIYIM? (ÖNEMLİ!! MUTLAKA OKUYUN)Çok önemli bir konu bu aslında. Aslında ister forumda, ister GOOGLE gibi arama motorlarında (gerçi Google gibi bu işi yapan sistemler akıllı olsa da) da, en doğru ve en hızlı sonuca ulaşmanız için gerekenleri biraz düşürseniz pek de zor değil. Şahsen size sunacaklarım kendi yöntemlerimdir.
Beni tanıyan bilir. HERŞEYİ EN ANLAŞILIR VE EN ABARTILI, AKILDA EN UFAK BİR SORU İŞARETİ DAHİ BIRAKMAYACAK ŞEKİLDE anlatmaya özen gösteririm. Tamamiyle özenirim. Arama yaparken dizinimde de bunu farkedeceksiniz. Çünkü arama yapmak (GOOGLE özellikle) benim işimdir, ve buna göre yazılası herşeyi konulara eklemiş bulunmaktayım. Üstelik evet-hayır cevabı bekleyen konuların yanına burdaki başlığında cevabını da ekledim ki, tıklayıp okumak zorunda kalmayın diye. HERŞEY SADEDİR, ARAMALARINIZI ÇOK ÇABUK YAPABİLİRSİNİZ! Amacım kolaylaştırmaktı..
***Bu dizini ben hazırladığım için (ve tüm konu başlıklarını türkçeye düzgün hale getirdiğim için),
TÜRKÇESİ DÜZGÜN olacaktır. Yani arama konsoluna, "
yapamıorm" yazarsanız,
HİÇBİRŞEY bulamazsınız. Ya da atıyorum "
nası yapçam" , "
herke(z)" , "
duruyolar" gibi...
duruyorlar kelimesi mevcut olsa bile, "
duruolar" ya da "
duruyolar" yazmaktan kaybeder ve birşey bulamazsınız. O yüzden burda arama yaparken
DÜZGÜN TÜRKÇE kullanacaksınız.*** Unutmayın, bazen büyük harf kullanmış olabilirim. O yüzden, "
gerektirmeden" yazdığınızda bir sonuca varamadıysanız bir de "
GEREKTİRMEDEN" yazmanızı öneririm. En azından "
gerektİrmeden" yazmanızı.
*** Klavyeniz, türkçe karakterleri desteklemiyorsa,
ç ı ğ ü ö ş harflerini burdan kopyalayabilirsiniz. Çünkü aramalarınızı TÜRKÇE karakterlerle yapmalısınız. Ne de olsa arama yapacağımız konsol sadece basit bir arama sistemi. Sadece "yazdığınız karakterleri" arar. Yani GOOGLE gibi gelişmiş bir beyni yoktur.
*** Aramalarınızı yaparken, iki kelime birden yazmayın. Önce bir düşünün. Hangi kelime o konunun içersinde MUTLAKA bulunmalı? Mesela ben uzaylılarla alakalı bir konuyu merak ediyorum. Konsolu açtım ve SADECE "
uzay" yazdım. EVET! SADECE bunu yazmalısınız. Sadece EN DOĞRU KELİME DE DEĞİL, en SAF ve konu içersinde geçebilecek EN YALIN HALİNİ YAZMANIZ GEREKİYOR!
*** Kelimenin en saf ve bulunası halini yazın!! Mesela bebek sim'lerle ilgili bir sorunum var. Bunun için önce "
bebe" yazmalıyım. "
Bebek" de değil. Çünkü bu kelime, aldığı ekler nedeniyle yumuşamış olabilir, "
bebeğim" gibi.
Bebe olmazsa,
baby yazabilirim.
*** Kelimeyi türetin! Konu hamilelik ile ilgiliyse, önce "
hamile" yazarım. Olmadı mı? "
gebe" yazarım. "
Doğum" yazarım. Aramalarıma uyacak her türlü kelimeyi yazabilirim.. Tek tek aramaktan üşenmeyin!
Dizini biranevvel hayata geçirmek için şimdilik aklıma gelenleri yazdım. Daha ekleyeceklerim ve püf noktalarım olabilir..
Bunu neden mi yaptık? Başta bunu düşündüm çünkü bu forumun bir sonu yok! Malesef laftan anlamayan, forum kullanmaktan bi'haber ve BENCİL, arama yapmaktan yoksun, herşey önüme gelsin zihniyetindeki insanlar var ve bunun sonunu getiremeyeceğimi, 4 sene boyunca bu insanların pisliğini temizleyerek anlamış bulunuyorum elbette. Ah bir de en önemlisi, giderek büyüyen forumda arama yapmanın zorluğunun da farkındaydım! 60 sayfalık bir kategoride istediğinizi aramak, samanlıkta iğne aramaya benzer. Eh, burda da bizim fedakarlığımız devreye girdi ve bu dizinler oluştu! Artık arama yapmaya niyetli iyi, güzel insanlar da biz yetkililer de RAHAT, diğer benciller de değerli vakitlerimizden çalamamanın; forumumuzu daha fazla kirletememelerinin üzüntüsü içinde! Artık içim rahat, bu okumaktan aciz ve kendinden başkasını düşünmeyen insanlar isteseler dahi (hani bilmiyoruz diyorlar ya..) bir daha asla kirletemeyecekler. Çünkü artık burası bir arşiv ve mesajlara kapalı! Çünkü tüm konularımız düzenlenmiş bir biçimde bir aradalar. Üstelik tüm hepsini tek sayfada gösteren bir dizin.. Daha ne olsun...