Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: İNDEKS: The Sims 2 GENEL YARDIM - Oynanışa Dair Problemler - Çözüm Arşivi  (Okunma Sayısı 20664 defa)
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Sim-Puan: 8006
Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« : Aralık 01, 2008, 06:35:30 ÖS »

Eski adıyla Genel Sorular, yeni adıyla Oynanışa Dair Problemler adlı kategorinin DİZİN konusuna hoşgeldiniz. Yöneticilere atılan ve aslında fazla umut beslemeden hayalini kurduğum DİZİN projemizi hayata geçiren ağabeyim sayesinde artık üyeler mutlu ve biz mutlu olacağız!

DİZİN adı altında açılmış bu konular ne işe yarar? derseniz, size, baktığınız kategoriyle ilgili TÜM önemli konuların adreslerini ve sizlere özel yeniden düzenlenmiş konu başlıklarını içeren, EMEĞİ BÜYÜK BİR KONU derim. Evet.. Bu benim uzatmalı olarak aylarımı alsa da, forumun en büyük kategorisi olan tam 60 sayfalık GENEL SORULAR kısmının tümünü OKUMUŞ, düzenlemiş, temizlemiş ve gerekli bilgilerini edit sistemiyle eklemiş bulunmaktayım!

Peki DİZİN oluşturduk da mevcut OYNANIŞA DAİR PROBLEMLER kategorisi ne olacak?

Temizlenmiş, düzenlenmiş ve en önemlisi SAĞLIKLI bir kategori olarak KİLİTLENECEK! Yani üyeler buraya artık konu açamayacaklar. Ama bunun için YENİ SORULAR adlı bir kategorimiz olacak ve kategori sorununuz olmadan sorularınızı burda sorabileceksiniz. Haaa... Bu dizini neden yaptık? Siz ÇABUCAK ARAYABİLESİNİZ DİYE! 60 sayfa içinde arama yapmanın zorluğunu bildiğim için! Bu sayfada aramanızı TÜMÜYLE yaptınız ve istediğiniz, NET bir sonuca ulaşamadınız. Heh. İşte bu anda YENİ SORULAR kategorisi devreye girecek ve buraya yeni bir konu altında sorununuzu bildirebileceksiniz. Bilgili üyelerimiz ve SimsTR Yetkilileri, artık daha temiz ve huzurlu bir kategoride daha RAHAT cevap vereceklerdir! Eğer bildirdiğiniz sorun, arşivde olmayan bir sorun olacak olursa, orda size cevabınızı verip sizin de geri dönüşünüzü aldıktan sonra, dizinle beraber ARŞİVE YENİ BİR KONU olarak eklenecek, yeni sorularla bir bağı kalmayacaktır. Arşivde mevcut bir konuya dair soru soracak olursanız, ceza alabilirsiniz. Lütfen birbirimize karşı anlayışlı olalım. Sizin için ÇALIŞANLARA SAYGILI VE DUYARLI OLUN. Böylece her iki taraf da mutlu olacaktır! İYİ ARAMALAR!

NASIL ARAMA YAPACAĞIM?

Öncelikle herşeyi KONU KONU ayırdığım için, şöyle kırmızı ve büyük yazıları gözden de geçirebilirsiniz. Ama dizinimiz, içinde kaybolacak kadar büyük olduğu için sıkılabilirsiniz. Bunun için en basit ama PC'de hayat kurtaran yöntemimizi önereceğim. Tarayıcınız ne olursa olsun, Windowslarda bu değişmezdir. Tarayıcınız aktif iken (penceresi açıkken) CTRL + F kombinasyonu ile ARA/BUL konsolunu açabilir ve istediğiniz kelimeyi girip aratabilirsiniz!

Mozilla FF kullanıcıları için, Mozilla Firefox rehberimde anlatmıştım. Lütfen aşağıdaki resmi inceleyin,

[Göremiyorsanız aşağıdan direk linkini alabilir ve kendiniz açabilirsiniz]

Kod:
http://i309.photobucket.com/albums/kk391/CiLeKRuBi/SimsTR/Firefox/Moz18.jpg

ARAMA YAPARKEN NELERE DİKKAT EDECEĞİM? ARADIĞIM ŞEYİ BULMAK İÇİN EN DOĞRU KELİMEYİ GİRERKEN NELERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALIYIM? (ÖNEMLİ!! MUTLAKA OKUYUN)

Çok önemli bir konu bu aslında. Aslında ister forumda, ister GOOGLE gibi arama motorlarında (gerçi Google gibi bu işi yapan sistemler akıllı olsa da) da, en doğru ve en hızlı sonuca ulaşmanız için gerekenleri biraz düşürseniz pek de zor değil. Şahsen size sunacaklarım kendi yöntemlerimdir.

Beni tanıyan bilir. HERŞEYİ EN ANLAŞILIR VE EN ABARTILI, AKILDA EN UFAK BİR SORU İŞARETİ DAHİ BIRAKMAYACAK ŞEKİLDE anlatmaya özen gösteririm. Tamamiyle özenirim. Arama yaparken dizinimde de bunu farkedeceksiniz. Çünkü arama yapmak (GOOGLE özellikle) benim işimdir, ve buna göre yazılası herşeyi konulara eklemiş bulunmaktayım. Üstelik evet-hayır cevabı bekleyen konuların yanına burdaki başlığında cevabını da ekledim ki, tıklayıp okumak zorunda kalmayın diye. HERŞEY SADEDİR, ARAMALARINIZI ÇOK ÇABUK YAPABİLİRSİNİZ! Amacım kolaylaştırmaktı..

***Bu dizini ben hazırladığım için (ve tüm konu başlıklarını türkçeye düzgün hale getirdiğim için), TÜRKÇESİ DÜZGÜN olacaktır. Yani arama konsoluna, "yapamıorm" yazarsanız, HİÇBİRŞEY bulamazsınız. Ya da atıyorum "nası yapçam" , "herke(z)" , "duruyolar" gibi... duruyorlar kelimesi mevcut olsa bile, "duruolar" ya da "duruyolar" yazmaktan kaybeder ve birşey bulamazsınız. O yüzden burda arama yaparken DÜZGÜN TÜRKÇE kullanacaksınız.

*** Unutmayın, bazen büyük harf kullanmış olabilirim. O yüzden, "gerektirmeden" yazdığınızda bir sonuca varamadıysanız bir de "GEREKTİRMEDEN" yazmanızı öneririm. En azından "gerektİrmeden" yazmanızı.

*** Klavyeniz, türkçe karakterleri desteklemiyorsa, ç   ı   ğ   ü   ö   ş harflerini burdan kopyalayabilirsiniz. Çünkü aramalarınızı TÜRKÇE karakterlerle yapmalısınız. Ne de olsa arama yapacağımız konsol sadece basit bir arama sistemi. Sadece "yazdığınız karakterleri" arar. Yani GOOGLE gibi gelişmiş bir beyni yoktur.

*** Aramalarınızı yaparken, iki kelime birden yazmayın. Önce bir düşünün. Hangi kelime o konunun içersinde MUTLAKA bulunmalı? Mesela ben uzaylılarla alakalı bir konuyu merak ediyorum. Konsolu açtım ve SADECE "uzay" yazdım. EVET! SADECE bunu yazmalısınız. Sadece EN DOĞRU KELİME DE DEĞİL, en SAF ve konu içersinde geçebilecek EN YALIN HALİNİ YAZMANIZ GEREKİYOR!

*** Kelimenin en saf ve bulunası halini yazın!! Mesela bebek sim'lerle ilgili bir sorunum var. Bunun için önce "bebe" yazmalıyım. "Bebek" de değil. Çünkü bu kelime, aldığı ekler nedeniyle yumuşamış olabilir, "bebeğim" gibi. Bebe olmazsa, baby yazabilirim.

*** Kelimeyi türetin! Konu hamilelik ile ilgiliyse, önce "hamile" yazarım. Olmadı mı? "gebe" yazarım. "Doğum" yazarım. Aramalarıma uyacak her türlü kelimeyi yazabilirim.. Tek tek aramaktan üşenmeyin!

Dizini biranevvel hayata geçirmek için şimdilik aklıma gelenleri yazdım. Daha ekleyeceklerim ve püf noktalarım olabilir..

Bunu neden mi yaptık? Başta bunu düşündüm çünkü bu forumun bir sonu yok! Malesef laftan anlamayan, forum kullanmaktan bi'haber ve BENCİL, arama yapmaktan yoksun, herşey önüme gelsin zihniyetindeki insanlar var ve bunun sonunu getiremeyeceğimi, 4 sene boyunca bu insanların pisliğini temizleyerek anlamış bulunuyorum elbette. Ah bir de en önemlisi, giderek büyüyen forumda arama yapmanın zorluğunun da farkındaydım! 60 sayfalık bir kategoride istediğinizi aramak, samanlıkta iğne aramaya benzer. Eh, burda da bizim fedakarlığımız devreye girdi ve bu dizinler oluştu! Artık arama yapmaya niyetli iyi, güzel insanlar da biz yetkililer de RAHAT, diğer benciller de değerli vakitlerimizden çalamamanın; forumumuzu daha fazla kirletememelerinin üzüntüsü içinde! Artık içim rahat, bu okumaktan aciz ve kendinden başkasını düşünmeyen insanlar isteseler dahi (hani bilmiyoruz diyorlar ya..) bir daha asla kirletemeyecekler. Çünkü artık burası bir arşiv ve mesajlara kapalı! Çünkü tüm konularımız düzenlenmiş bir biçimde bir aradalar. Üstelik tüm hepsini tek sayfada gösteren bir dizin.. Daha ne olsun...
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 09:48:24 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||

мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2008, 02:54:08 ÖÖ »

SABiT KONULAR!

Sabit konu demek, kelime olarak ondan sonra binlerce yeni konu ve mesaj atılsa dahi hep EN ÜSTTE SABİT KALMAK, aşağılara düşmemek demektir. Bildiğimiz üzere, forum kanunudur, (en son) mesaj tarihine göre dizilmesi konuların. Dolayısıyla bu tür konular ÖNEMLİ konular olur. Aşağılara düşmemesi, her daim GÖZ ÖNÜNDE KALMASI GEREKMESİ gibi nedenler ancak o konunun ÖNEMLİ olmasını gerektirir. Ya da çok rağbet etmesi. Bu mantiken böyledir. Evet şimdi, dizinimize ÖNEMLİ konuları koyarak başlayacağız. Tabii ki bu konular, dizinde olsa dahi yeni konular kısmında bulunacak. Çünkü orası sabittir ve söylenilecekler olabilir.

*boolProp.. hilesinin nimetleri *boolProp.. Rehberi (Resimli Anlatım)

Resimli bir rehberdir. boolProp hilesi, Sims2'nin tek hile merkezidir. İşte bu dünyanın nimetlerini anlatır fakat henüz tam anlamıyla anlatılmamıştır. Zamanım olduğunda anlatacağım fakat boolProp dünyasını (OTOMATİK) bir MAKİNA olarak tümüyle anlatmıştım. Bakınız: [url?http://www.simstr.com/forum/index.php?topic=40510.0]inSIMenator Rehberi[/url]

*http://www.simstr.com/forum/index.php?topic=26562.0]Hamile Kıyafeti Giydirme Rehberi (resimli anlatım)

Zamanında aylarca herkesin tek derdi olmuş bir sorun olduğu için sabitlenmiştir. xD

*Ev nasıl yapılır? + Build Mode - Temel Bilgiler (resimli anlatım)

Build/İnşa Modunun en temel yönlerini açıklayan tamamı resimli rehberimizdir. Usta ve profösyonel stratejiler ve mimari bilgiler için lütfen Ev Yapımı & Mimari Rehberleri kategorimize uğrayın.

*LifeTime Wants - Altın kaplamalı mezar taşı stratejisi (video + resim)

Life Time Wants, bir sim'in hayat amacıdır denilebilir. Nasıl ki normal hayatta bir insanın ömründe yapmak istedikleri varsa; torun sahibi olmak; çocuk doğurmak ya da hayalindeki alanda kariyer yapmak gibi BÜYÜK hedefleri varsa, sim'lerimizin de tıpkı gerçek insanlar gibi istekleri var. İşte bu konuda, bununla ilgili bir strateji okuyacaksınız. Çünkü bu iş hiç de kolay değil. Eğer sim'inizin aspiration'ınına uygun olarak belirlenen hayat amacını o ölmeden yerine getirebilmişseniz, o sim MUTLU ÖLECEKTİR. Gözü arkada kalmaz yani. =P

*"Hile konsolu açılmıyor" + "Hileler işlemiyor" sorunu!

Yüzlerce insanın ortak problemidir. Çok fazla çözümü mevcuttur ve aslında çözülesi herşeyi içerir. Buyrun, okuyun.

*Teen'ler için Hamilelik ile Üçüz & Dördüz Patch'leri

Zamanların popüler (hileli) eki idi. Artık o kadar olduğunu sanmıyorum ama yine de talep var.

*Sims 2'deki Taşınma Olayı İle İlgili Sorularınız Buraya (Yeni konu açmayın)

Ah bu taşınma mevzusu! Binden fazla insan bilirim bu konuda soru soran. Koskoca sabit başlığı sunmuşken yeni konu açan..

*boolProp hilesi ile oluşan hatalar (başka konu açmayın!)

demişiz ama yine de açmışlar. =) Neyse. boolProp ile ilgili birçok hatayı ve çözümü bulabilirsiniz.

*Hamilelik ve Doğum ile ilgili TÜM soru ve cevaplar (KESİNLİKLE başka başlık açmayın!)

demişiz yine ama onlarca açılmış. Buna da eyvallah diyerek alternatiflerin bulunduğu bir konumuz olduğunu ekleyelim.

*Sims 2'ye yeni başlayanlar için Temel Bilgiler

Sims 2'de yeni misiniz? O zaman önce sitemizdeki bilgileri ( www.simstr.com ), sonra burayı okuyun.

*Sim'lerin Meslekleri

Çok önce açılmış bir konu olsa da belki ilerde genişletilebilir. (Ek paketlerle gelen meslekler sayesinde meslekler bölümünün epey genişlemesinden bahsediyorum tabii ki.)

*Sims 2'de Hileli Eşyaların Kullanımı

Bir zamanlar bu konu üzerinde fazlaca ayrı konu açılınca böyle bir yöntem sunmuştuk. Belki aradığınız hileli objenin cevabı burdadır?

*Vista İle Hangi Paketler Uyumlu?

Vista çıkınca sorunlar da arttı tabii. Bu konuda merak ettikleriniz varsa buyurabilirsiniz.

*Mesh nedir? [ Resimli Anlatım ]

Mesh nedir yahu? Sims'e özel bir durum mudur? Hayatımda hiç duymadım böyle birşey.. Bir bakayım, derseniz bekleriz. =)

*The Sims 2 Yemekler Resimli Anl. [ hangi yemek fitness'a ne kadar etki eder ? ]

Hangi ek paketten sonra yapmışım, hatırlamıyorum fakat bayağı önce idi ve bu rehberin de genişletilmesi lazım. İlerde ilgileneceğim. Bir de bin insandan en fazla onunun farkedebileceği tatlı bir püf noktası da mevcuttur. Buyrun ve izleyin. Fakat midenize düşkün biriyseniz ve diyet & oruç vs. gününüzdeyseniz girmenizi tavsiye etmem. =)

*8'den fazla sim oluşturmak (Yeni sim değil! CAS sim'lerinizi ekleyebilirsiniz!)

İşte benim en sevdiğim hilelerden biridir bu! Konsola yazılan birşey değildir. Onları pek sevmem zaten. Bununla, bir evde sekizden fazla sim oluşturabildiğiniz gibi O SİM'İN KİM OLACAĞINA siz karar veriyorsunuz! Asıl güzellik burda..!

*Bilgisayarımın ve Televizyonumun Ekranı Simsiyah {Update Yaptım Sorun Çözüldü}

Bir aralar büyük bir sorun idi. Yine bu soruna yakalanınız varsa lütfen buyursun efendim..

*Bella Goth, Efsane Sim Bulundu...

GENEL SORULAR kategorisinin TARİHİ ESERidir (hönk?!). Bu yüzden kendisine saygı duyup muhafaza etmekteyiz.

Sims 2 Araçları - İşlevsel problemlerle alakalı Konular

*Bodyshop'ta yaptığımız sim'lerimizi oyundayken nerde bulacağız?
*BodyShop'taki sim'lerim neden Mrs. Crumplebottom tadında kızgın duruyorlar?
*BS'ta yapılan ve Projects klasörüne kaydedilen tasarımın PACKAGE dosyası nerde?
*CAS'ta aile oluşturamıyorum. OK dediğimde kaydedip kasaba ekranına dönmüyor

Sims 2 Buy&Build Mode araçları ile ilgili Konular

*Sledge Tool Yok! [Sledge & Hammer Tool, Pets ve Pets sonrası eklentilerle gelir]

Ayarlamalar, Menü ve Göstergelerle Alakalı Konular

*İstek ve ihtiyaç göstergesi aynı anda açık durmuyor

Skill point (Yetenek Puanları) ile ilgili Konular

*Meditasyon ve yoga nasıl yapılır ?

Konu: Sims 2'nin kendisinde olmayan objelerle ilgili konular

*Çamaşır makinesi, elektrikli süpürge, ütü masası vs. objeleri..

The Sims 2 sistemi kurmadan da (depolama aygıtlarıyla) çalışır mı? Taşınılabilir özelliği var mı? Kayıt yerini değiştirmek mümkün mü? sorularına cevap konular

*Oyunu, kayıtlarını; herşeyini "FLASH BELLEK"e atarak oynayabilir miyim? [Hayır]

~~ Üyelerimizden stratejiler

Yetişkinlerde "First Kiss" yapmanın yolu [hilesiz]
Uzaylılar tarafından kaçırılmanın Free Time ile kolay yolu
Sims 2 de Strangetown daki (kopya) Bella yı artık beklemenize gerek yok!!
*Simse girince hata veriyorsa "dosyalama" yöntemi [Paylaşım - Yöntem]
*Sadece hile ile azrailden hamile kalma stratejisi (ek paket istemez)
*Kolay "Promoted" olma stratejisi + Sims Needs (Sim İhtiyaçları)
*Şifresiz Zengin Olmak için Öneriler! [Paylaşım]
*[REHBER] Çocukları özel okula gönderme – head master rehberi
*İşte ikiz bebeklerin formulü!!!!
*Sim'ler Hilesiz Nasıl Öldürülür [Çözüm - Paylaşım]
*Soru Cevap Şeklinde Küçük Bir Rehber
*Mesleklerinizde seviye geçemiyor musunuz? O zaman buraya...
*Yeni başlayanlar için bazı bilgiler
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2009, 03:44:47 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2008, 03:11:41 ÖS »

Konu: BodyShop pozları, Çekim, TV - Dizi, Film, Klip vs. için gereken araçlar, stratejiler

*Sim'lere manken gibi poz verdirmenin yolu
*Sim'ler nasıl manken gibi poz veriyor? [Bir animbox ile]
*Talk Hack'in Çocuklar Üzerindeki Kullanım Hatası...
*Sim'lere poz verdiren eşyayı kullanamıyorum
*Body shop için manken pozları (bir internet eki) hakkında
*Oyunda çekilen resimler küçük kalıyor, diğerleri gibi nasıl büyük olacak?
*Kontrol Panelini [Menü] Kapatmak [TAB tuşu ile tam ekran çekim yapabilirsiniz]
*Sims2'de Simpose kullanımı (SimPose2 - Rehber yapılınca bağlantı eklenecektir)

Konu: Oyunda çekilen video ve resimlerle ilgili sorular, problemler, çözümler

*Oyunda kaydedilen videolarımı izlerken, bir süre sonra siyah ekrana bürünüyor
*Resimlerin Farklı Yere Kaydedilmesi
*Sims 2 de çektiğim resimleri nasıl büyütebilirim?

Konu: Video siteleri ile ilgili Konular

*Youtube'a nasıl üye olunur?

Konu: Aile yedekleme ve Yok etme

*Aile Yedekleme Sorunu
*Kurduğum aileyi nasıl iptal edebilirim? [Aileyi komple taşıyıp silmeniz mümkün]

Konu: Kariyer Ödülleri (career rewards) ve bunlara hile ile sahip olmak

*Career Rewards bölümündeki tabancayı (ve diğer tümünü) almanın yolu
*Kariyer ödüllerine (EK PAKET GEREKTİRMEDEN) kısa yoldan sahip olma!
*Benim oyunda kariyer şifresi işe yaramıyor? Bunun çözümünü öğrenmek istiyorum...

Konu: Sims 2 hazır ailelerle ilgili sorular & cevaplar

*Cassandra Dina ve Don
*Broke ailesi
*Sim'im kendiliğinden hamile kaldı [Hamile kalan sim, Broke Ailesindeki kadın]
*Pleasantview'daki Angela (genç kız) kendi kendine hamile mi oldu yoksa!
*Acayip bir olay : Dina kendi kendini boğdu sanki
*Summerdream [Titania & Oberon] Ailesi Hakkında Sorular
*Newbie Ailesini Geri Getirmek? [SimPE - Bella'daki gibi (Memory) Hafıza editiyle ölümlerini geri alabilirsiniz!]

Konu: Evlatlık edinme ile ilgili sorular & cevaplar

*Evlatlık Nasıl Edinebilirim?
*Evlatlık alınıyor ama evlatlık vermek de mümkün mü ? [Cevap: Hayır]
*Evime çocuk bıraktılar
*Eve habire evlatlık gönderip duruyorlar! Ev çocuk yuvasına döndü!

Konu: Evlilikle ilgili akla takılanlar ve cevaplar

*Sims2'de evlenirken çiçek nasıl veriliyor, gelin duvağı nasıl oluyor?
*Nişan bozmak ya da boşanmak nasıl gerçekleşir? (Eylem: Break Up)
*Kadın, kocasını aldatınca koca evi terketti. Geri getirebilir miyim? [Mümkün]
*Evlilik, sim ilişkileri hakkında soru ve sorunlarınız [Genel Tartışma Konusu]
*Sim'lerim boşandı, birisi evden gitti ve o sim şimdi nerde? [Kasaba ekranında]

Konu: Sims 2'de aldatma ve kıskançlık soruları/sorunları & cevapları

*Sims 2 de birisiyle öpüştüm karım beni dövdü

Konu: Hileler ile alakalı konular

*The Sims 2 tüm hileler: Nightlife, university, ofb için ek hileler ve hilelerle ilgili sorular
*Simlerin ihtiyaçlarını düşüren hile var mı
*Sim'in Adını Değiştirmek (SimsTR KADROSU, inSIMenator'ü tavsiye ediyor)
*İstediğin kadar kat yapabilme hilesi (Apartman görünümlü evler)
*Okula gitmeme hilesi (genç sim'leriniz okula gitmesin!)
*45 derecelik koyma - boolProp allow45DegreeAngleOfRotation
*Arazi tipini değiştiren hile ile yurt yapıyorum ama live modu inaktif oluyor
*Mahalledeki tüm komşuları tanıyabilmenin yolu var mı? (Hilesi var)
*Anılar değiştirilebilir mi? Evlenen sim'in anısı kırmızı. Yeşil olsun istiyorum
*Sims hayatınızda belki 1 defa görebileceğiniz bir şey [Gizli kıyafetler - Debug]
*Aspiration Rewards için Aspiration Puanı arttırma hilesi [cevap mevcuttur]
*Hileli eşyaları yüklemeden bazılarının işlevlerini boolProp.. hilesiyle kullanma
*boolProp testingCheatsEnabled true hilesi ile ölüler nasıl canlanacak?
*Yaşlanan Simi Gençleştirmek Mümkün mü?
*Sim, zamanında önce yaşlandı, yaşlılığı geri almak mümkün mü?
*Boolprop hilesini nasıl kapatılır? [False yazdığı halde kapatamayanlara]
*Stretch Skeleton (sim boyunu uzatıp kısaltma) Hilesinin ayrıntılı kullanımı
*Mannequing ne demek ? (boolProp... ile çıkan ten rengi)
*Pets yok ama iNSiMenator ile sim'i kediden hamile ettim, çocuk nasıl doğacak?
*Kasabadaki tüm hazır simleri rasgele evlere yerleştirmek mümkün mü? [Hayır]
*Moveobjects hilesi nedir? Nasıl kullanılır? [Taşınamayan nesne ve obje içindir]
*Changelot zoning hilesi bu sefer işe yaramadı, community lot'a çeviremedim
*Ayrı evlerde yaşayan simler kardeş yapılabilir mi? [FamilyTree ile ayarlanabilir]
*Sansürü kaldırma hilesi nedir? [Bunun için en garanti yol See Them programcığı]
*Sansürü kaldırma programı sonrası, problem.
*Eşyaları yan veya çapraz koyma hilesi [University ile gelir]
*Tüm Sim'lerin İhtiyaçlarını dolduran YENİ HİLE : MaxMotives
*Oyun esnasında (CAS'ta değil) ten rengi (skin tone) değiştirilebilir mi? [Bir hileli eşyayla kısıtlı şekilde evet]

Konu: Aspirations (sim'lerin istekleri, tutkuları - arzuları ve korkuları) hakkında herşey

*Sneak Out ve tutuklanma olayı nedir ? Teen (genç) Sim'lerin isteği : Evden kaçmak!
*Aspiration nasıl değiştirilir ? (NL ile gelen iksirle ya da hileyle)
*Sim'imin kristali birden bembeyaz pırıl pırıl oldu (Sebebi içerde)
*Sim ihtiyaçlarına (needs) göre değişen gösterge neden beyaz görünüyor?
*"Be BFF with Seth" - Ne demek istiyor?
*Sim isteklerinden : Overachiever & Move Out ne demek?
*Gençlik iksirini sim'lere nasıl içiriyoruz? Bu iksir nerde bulunuyor?
*Aspirations Rewards kısmındaki bazı objeler alınabilirken bazıları alınmıyor?
*Ölünün arkasından çıkan "Resurrect" isteği nedir? [Diriltmek]
*TostKolik [ReNuYuSenso-Orb objesi ile Grilled Cheese Aspiration]
*İstekteki kilit ne işe yarıyor? [İsteğin sabitlenmesine]
*(Wants) İsteklerde Overachiever diye bir istek var, bu ne demek? (üstün zeka)
*Bu tutkular ne demek? [Bilgisayar, mezar taşı ve iskambil kağıdı simgeli]
*Düşük Aspiration sahibi çocuklar da deliriyor mu? [Evet]
*Teen (Genç) Sim'im için "Gets report card" adlı istek ne anlama geliyor?
*Public woohoo ne demek? [İstek - Halka açık yerlerde WooHoo yapmak demektir]
*Woohoo with 3-5-10 differrent sims, make out with 3-5-10 different sims ne demek
*Wants bölümündeki "Got A+ Report" isteği nedir ve nasıl yaptırılıyor?
*Sim'in isteklerinde "See a Ghost" var, sim nasıl hayalet görebilir ki?
*Reach Golden Anniversary Nedir? [Zengin soyağacına sahip yaşlı çift kutlaması]

Konu: Evlatlık, Social Worker / Sosyal Görevli, çocuk bakıcısı ve doğum & hamile olma seçenekleri ile ilgili problemler & çözümler

*Çalışan ebeveynlerin olduğu evdeki çocuk sim'e bakan bakıcının kaçmaması için..
*Ya bu DADILAR ne işe yarıyor sorması ayıp! [Bakıcılık dışında herşeyi maşallah!]
*Dişi sim'in evine gelen erkek sim'e tıklayınca "Try For baby" çıkmıyor
*StrangeTown: Curious Ailesinden erkek bir sim bebek doğurdu, bu nasıl oldu?!
*Sim tam doğuracak, kamera ona doğru yaklaşıyor ama bir türlü doğuramıyor [Sebep:Üçüz-Dördüz Patchi]
*İhtiyaçları tam olduğu halde sosyal görevli neden kızımı götürdü?
*Hizmetçim paso akvaryum temizliyor, sonra para alıp gidiyor.
*Try For Baby seçeneği çıkmıyor [Evde 8'den az sim olmazsa çıkmaz]
*Bebek anne karnındayken yaşlanma kapalıydı. Bebek doğdu. Aging Off hilesi açıkken yine de büyür mü?
*Kapıma çocuk bıraktılar [Yanlışlıkla evlatlık almışsınızdır] Onu istemiyorum!
*Hamilelik ve Doğum ile ilgili TÜM soru ve cevaplar (KESİNLİKLE başka başlık açmayın!)
*Hamile Kıyafeti Giydirme Rehberi (resimli anlatım)
*Teen'ler için Hamilelik ile Üçüz & Dördüz Patch'leri
*Doğum esnasında bebek gelirken çıkan küp, uçak ve topaç neyi simgeliyor?
*Bebek bakıcısını kovdum ama giderken bebeğimi de aldı götürdü!
*Yetim çocuk almak istedim ama vazgeçtim.. nasıl iptal ederim? [İptal edilemiyor]
*Çocuk Doğunca Hep Aynı Oluyor. Hep kız doğuyor ve hep babasına çekiyor! Ben erkek çocuk da istiyorum!

Konu: (Sim Baby & Toddler) Bebeklerle ilgili Konular

*Bütün bebekler aynı burçtan doğuyor :
*Bebeğim açlıktan ölecek! (Ona nasıl mama vereceğim?)
*Tüm bebeklerim ikiz oluyor!
*Yeni bebek doğunca eski bebek kayboldu
*Bazıları yeni doğmuş bebeklere nasıl giysi giydiriyor? [İnternet ekleriyle]
*Eve misafir olarak gelen dede, çocuğu kucağına alıp götürdü, çocuk yok oldu!
*Nişanlı çiftlere uygulanan anti-age hilesi yüzünden doğan bebek de büyümez mi?
*Toddler bebeklerimin üstünü değiştiremiyorum! [inSIMenator tavsiye edilir]
*Yeni doğan bebeğe isim verirken yanlışlık yaptım, yanlışlıkla baby boy oldu. Değiştirebilir miyim? [Evet]
*Sims 2'de İkiz Bebek [OFB'ta hilesi var] & Gençlik İksiri
*Bebeğin kız veya erkek olmasını kontrol edebiliyor muyuz? [Hilesiz hayır]
*Bebeğe dokunamıyorum! Onu alamıyor; tutamıyor; besleyemiyorum.. [move_objects hilesi kullanın]
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 01:38:58 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2009, 01:43:03 ÖS »

Konu: Sims 2 Intro sunda gördüğümüz helikopter nasıl geliyor ?

*Sim'i evden işe götüren servis: araba yerine helikopter getirten kariyer hangisi?
*Sadece evden işe giderken binilen helikopter istemiyorum, dekoratif bir internet eki (download) yok mu ? Var

NightLife kurmaksızın, NL sonrası sürümlere sahip olanların kurup çalıştırabileceği "araba" sistemiyle ve garaj yapımıyla ilgili konular

*Sims2'de araba nasıl alınıyor? [Night Life ek paketiyle ya da kitiyle mümkün]
*NL'sız yüklenebilen araba kitinde sadece belirli arabalar kullanılabiliyor
*Aldığımız arabaları illa garaj zemininin üstüne kurmak zorunda mıyız? [Evet]

Konu: Araziler, Kamu Alanları (community lots), Apartmanlar, Dükkanlar ve Evlerle ilgili sorular

*Alışveriş merkezi nasıl yapılıyor ? [Kendi Community Lot'umuzu oluşturmak]
*Alışveriş Merkezleri ve İsimlerinin (içeriğinin ve ne satıldığının) Listesi
*Pahalı evleri nasıl alacağız?
*Bir araziye 4 aile olur mu? [Sığdırabiliyorsanız tabi ki ama aynı Soyadı olur]

Konu: Belgelerim/EA Games klasörü hakkındaki sorular ve cevaplar

*EA Games klasörünün, Belgelerim'den başka bir hedefte kaydedilmesini istiyorum [Bu, mümkün değil. Windows nereye kurulu ise, o sürücüde kaydolacaktır]
*Ea Games Klasörü ile Simlerimi aktarabilir miyim? [Cevaplandı: Evet]
*PC'de 2 oturum var. Her oturumda bir kasaba kayboluyor, nasıl geri getireceğim?
*SADECE BİR Mahalleye Reset Atmak, Sıfırlamak nasıl olacak? Hepsine DEĞİL! [Sadece Bir Kasabayı Fabrika Ayarlarına Döndürmenin Yolu]

Konu: Save Problemi (Oyunu kaydetme sorunları ve çözümleri)

*Deep Freeze yüklü PC de, Sims 2 kayıtlarını korumak, oyunu kayıt etmek..
*Çıkarken sorulan bu soruya ne cevap verilmeli?
*Oyunu kaydedip çıkıyorum, ardından girince herşey sıfırlanıyor!
*Sims 2 Kaydetme [ Save Game ] Sorunu ve Çözümü
*Oyun Kilitlendi Kaydetmeden Çıkmak İstiyorum [PC'ye reset atarsanız, bir dahaki girişinizde kaydedilen son ayarlarına dönmüş olduğunu görürsünüz.]

Konu: Build Mode araçları, "Ev yapamıyorum" (build mode sorunu) , "inşa edemiyorum" , sorunlarıyla ilgili konular

*Ana Paket Sims 2 kırek çeşitleri ve ev kuramamanın sebebi (çözümü)
*Build Mode'daki balyoz simgeli "yok etme" aracı yok oldu
*2. Katta Duvar Diplerine Eşya Koyamıyorum
*foundation + foundation (Üstüste temel nasıl kurulur?)
*Sim'ler havuzun dibinden nasıl yüzebilir? [Dig aracı nedir?]
*İki çatı arasındaki fark. Biri uzun diğeri kısa nasıl oluyor? Aracı nedir?
*Çatı sorunu: Yaptığım çatıyı sildiğimde bir parça zemin bırakıyor ve silinmiyor
*Eşyaları yerleştirirken Grid (Klavuz) i kaldıramıyorum!
*Ara Kat - Foundation (temel) yaptığımda odanın her yerini kaplamıyor?
*Silinen katta kalan duvarı silemiyorum, nasıl sileceğim? [Sledge Tool ile]
*Build Mode'da Silme Aracı (Tokmak Şeklindeki Araç) Görünmüyor [Seasons'la gelir]
*Havuz Nasıl Yapılır? [Build Mode/Miscellaneous/Pool menüsünden]
*Havuzun ortasını boş bırakmak nasıl oluyor? [Ortasını CTRL ile seçerek silin]
*Pahalı evleri nasıl alacağız?
*Evlere pencere koyduğum halde odalarım aydınlanmıyor, ev çok karanlık oluyor!
*Sitedeki mimari rehberi: Arakat yapımı [3 ve 4. adımlar birbirine karışmış]
*Arkadaşım, ona yolladığım eve aile koymuş ama live/yaşam modu işlemiyormuş?
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 12:28:21 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2009, 11:33:58 ÖÖ »

Konu: Oyun - Açılış ile ilgili Problemler

*Oyuna girmek için tıklıyorum, karşıma BodyShop çıkıyor. Oyuna nasıl gireceğim?
*HATA: Some needed files were corrupted during the installation. Please reins...
*Sims 2 CD'siz çalışır mı [Ancak kırekle ya da cdsiz çalıştıran imaj dosyasıyla]
*Oyun açılmıyor, Boş uyarı kutusu çıkıyor...

Konu: Yavaşlıkla ilgili sorular ve cevaplar

Oyun birdenbire oynanmayacak kadar yavaşlıyor,  başka aileye girince düzeliyor
*Daha önce jet gibi hızlı çalışan Sims, değişikliğe uğramadığı halde YAVAŞLADI!
*İstediğim aileyi açamıyorum! (Çok download yükledikten sonra giremez oldum)
*Oyun AŞIRI yavaş yükleniyor! Çözümü yok mu?

Konu: Çözünürlük ile ilgili sorular ve cevaplar

*Çözünürlüğüm 1280x800 fakat loading ekranında donuk şekilde 800x600 ?
*Menüdeki Wants ve Needs birarada durmuyor, biri genişlese diğeri gizleniyor
*Sims 2'yi Windowed mode/Pencere modunda oynamanın yolu - "Sims2launcher.exe -w adı geçerli değil" Hatası!

Konu: Grafiksel problemler, sorunlar

*Bir ev yüklenirkenki ekranda bulunan kareler yok, arka plan kıpkırmızı [resimli]
*Eklentiden sonra görüntü çok kötü oldu [Grafik ayarlarını YENİDEN ayarlayın]
*No image sorunu[Sebep: O simgelerin texture dosyalarının eksikliği/bozukluğudur]
*Objelerin thumbnail (mini) resimlerinin üstünde resim yok, NO PIC yazıyor! (Yukardaki konu ile aynıdır)
*Seasons Sonrası Çözünürlük Bozuldu Herşey Bulanık Görünüyor [Düzeltmek için son mesajı okuyun]
*Havuzumun rengi değişiyor, kırmızı oluyor [Sebep, yetersiz ekran kartınız]
*Televizyon Ekranı Gazete Kağıdı Gibi Garip Görünüyor [Eksik Video]
*Windows Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermiyor (ialmrnt5 görüntü sürücüsü normal...)
*İnternetten indirdiğim OFB ve GL yükledikten sonra şehir ekranı bembeyaz oldu!
*Gri Ekran Sorunu

Konu: İşletim Sistemleriniz ve Uyumluluk Soruları

*Vista'da çalışır mı? [Tabi ki de çalışır. Ayrıntıları konudan okuyunuz.]
*The Sims 2 Double Deluxe Vista Uyumlu mu? [Cevap : Evet]

Konu: The Sims 2 Tools (Sims 2 araçları)

*The Sims 2 Poster Importer
*Hata: TS2 currently running.You must shut down the game before executing...
*SimPE 'yi nerden indirebilirim?
*Sim 'lerimin Yüzleri BodyShop 'ta Neden Sinirli Çıkıyor? [Sinirli bir heykel gibi]
*Content Manager ve Home Crafter Plus
*SimPE ile Bella'yı geri getirebildik. Bu tüm ölen sim'ler için geçerli mi?[Evet]
*Sims 2 olmadan, bağımsız çalışan bir Bodyshop uygulaması var mı? [Evet]
*Sims2'nin verdiği maksimum lottan daha büyük araziler yapılabilir mi? [Evet]
*BODY SHOP AÇILMIYOR! hata:direct3D returned and error [exeleri değişelim!]
*Bodyshop'tan yaptığım sim'leri/aileleri nasıl eve koyabilirim? [CAS ekranından]
*Bodyshop'la çalışırken, SUMO PAINT'i kullanabilir miyim? [Cevaplandı]

The Sims 2 için gereken Programlarla İlgili Konular

*Daemon tools ile gelen SPY a dikkat!
*Daemon tools'u silince ortaya çıkan sorunlar (program bozulmaları, eksiklikler)

Konu: OYUN İÇERSİNDE MÜDAHALE EDİLEBİLİR internet ekleriyle (downloads) ilgili soru & cevaplar

*'Delete' butonuyla silersek Downloads klasörü hafifler mi?
*İnternet'ten Yüklediğim Ev Nerede Görünüyor?
*Sims 2 Pets için gelinlik indirdim. Gelin duvağı ve gelin çiçeği bulamıyorum
*Sim klonlamak mümkün mü? Klonlanıyorsa nasıl? (Copy Mirror ile mümkün - msj2)
*İnternetten inen hava değiştirici [yağmur yağdıran] hileli obje hakkında..
*İnternetten indirdiğim atlar kıpırdamıyor [Çünkü onlar, dekoratif objeler]
*Duvarlarım - objelerim vs. neden siyah kırmızı yanıp sönüyor?
*Sims 2'ye internetten yemek indirebilir miyiz? Yemek ekleri de oluyor mu? [Evet]
*Buy Mode'da inSIMenator objelerimden bir tek Wardrobe Adjustor yok?!

Konu: İnternet ekleriyle ilgili

*İnternet eklerini indirip WinRAR ile açıyorum ama içindekiler nasıl açılıyor?
*İndirdiğim kıyafeti silersem onu giyen simin üstündeki giysi yok olur mu? [evet]
*Any Game Yüklü, Downloadlarım Görünüyor Bir Tek Yüklediğim Evler Gözükmüyor
*Baby-Sim'ler için çıplaklık (görünmez bez) indirdim ama artık silmek istiyorum
*.Sims2Pack eklentisini install'dan sonra, yeniden uninstall yapabilir miyim? [Hayır. Sims 2 Pack Installer kurulum değil, winzip-winrar gibi çıkarıcı INSTALLER'dır ve onun dosyaları Sims2PACK'ler, install dedikten sonra Downloads klasörüne package olarak çıkartılırlar.]
*Yüklediğim evin içine girince eşyalar, orjinal maxis objelerine dönmüş oluyor?
*İndirdiğim bazı eklerde Windows Media Player simgesi çıkıyor [.far dosyalarıdır]
*Sims2de başa dönmek ve ek paket yükleyince Downloads'a oluşturulan alt klasörler
*Oyunun kendisindeki orjinal (skin) ten renkleri değişti! Normale nasıl dönecek?
*Sim'imin ten rengi neden bu kadar açık? [Neden tüm sim'ler birden böyle oldu?]
*Sim'lerin Farklı Saç Şekilleri Nereden Geliyor?
*Tavşan Kafaları! (İndirilen bazı saç modellerini tavşan kafası olarak görüyorum)
*İndirdiğim Ground Cover'ları Nereye Koyacağım?
*Kıyafetle Gelen Ayakkabıları değiştirmek
*Kirpikler alt kirpikler belli belirsiz; üst kirpikler birbirine yapışık gözüküyor?
*Başka yerlerden yapılan tasarımlar oyunu eklenir mi? (Mesela Barbie'nin tasarım oyunu)

Konu: Ana paket ve ek paketlerle gelen (Options) Ayarlar ile ilgili SORULAR

*Oyun Ayarları - Game Options
*Komşu evleri görmek için gereken ayar hangisi? (NL ile gelen Neighbors ayarı)
*Yansıma [Parlak Zemin] nasıl oluyor?
*Arkadaşımda var ama benim oyunumdaki aynalarda yansıma yok [Grafik ayarı]
*Niye bilmiyorum ama oyunu yeniden yükleyince görüntü kalitesi çok düştü!?!
*Bilgisayardan Gelmesine Rağmen Oyundan Ses Gelmiyor [Sound Ayarlarına dikkat]
*Evin Yanına Ev Kuruyorum Fakat Komşu Ev Olarak Görünmüyor?
*Ek paketten önce açılan hileli objeler, şimdi enable-disable hatası veriyor?

Konu: Modelleme, Tasarlama ile alakalı Konular

*Kendim obje modelledim... Sims'e nasıl atarım?

Sims 2 dil destekleri ve meşhur (kısmî) Türkçe Yamasıyla ilgili sorular & cevaplar

*The sims 2 Türkçe Yama
*Oyunu internet kafeden aldım, yükledim; dili rusça. İngilizce yapmak mümkün mü?
*uitext.package [Bozuk türkçe yama yükleyince eskisini nasıl geri getiririz?]
*Türkçe Yama Yüklemeli miyim? [Kesinlikle gereksiz bulup önermiyoruz!]
*Oyunun dili Rusça ve böyle oynanmıyor, dil değiştirmek mümkün mü?

~~ Tartışmalı Konular

*Esrarengiz ölüm
*İşte ikiz bebeklerin formulü!!!!
*Pis Hayaletler
*Yıldönümü (Anniversary) Partisi
*Evde sürekli bir ses var!
*Geç saatlere kadar oynamak, görme bozukluğundan geçici felce kdr götürür mü?
*Sims2'de Sim'lerin yaşam süresi çok az [Sims2'de sınır varken Sims 1'de yoktur]
*Ana Sayfadaki Felaketler Rehberinde Bulunan Hangi Felaketler Başınıza Geldi?
*The Sims 2'deki EN güzel eklenti paketi hangisi? [Bunu rehberlerimizden ölçün]
*Sims'e ilk Adım...
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 12:28:19 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2009, 07:53:57 ÖS »

Konu: Ek Paket yenilikleri ile ilgili sorular & cevaplar

*Seasons ve Pets yüklü. Sim'leri nasıl denize sokabilirim? Yol denize kadar uzanmıyor, nasıl girecekler?
*Deniz kenarına nasıl ev yapılır?
*Cep telefonu ile mesaj atabiliyor muyuz? [Hayır, sadece arayabiliyoruz]
*Free time'da birincil hobiyi değiştirmenin yolu [burç değiştirmekten geçiyor]
*Sim'ler tatil kasabasında kaldı, otelden ayrılmak için çağırdığım taksi gelmiyor
*Kayıp Alie - Sim'ler yazlıktan ayrılamıyor, taksi gelmiyor [Bug]
*Jewelry (Takı) kategorisi sadece CAS ekranında var, evdeyken nasıl açacağız?
*H&M Fashion Stuff'taki mağazalar nerde, bulamıyorum! (Hazır evler kısmında)
*Father Time (Noel Baba ve Noel Partisi) - Kum saati sallayan ak sakallı adam
*YılBaşı Partisi Yapamıyorum [S 9 ile 20 arasında New Year Party seçeneği olmalı]
*Bende sadece Deluxe yüklü ve üni. gözüküyor ama açamıyorum, silik görünüyor?
*Vamprocillin Potion (Vampirizm için panzehir) - İçen sim normal sim'e döner
*EA Games'in hazır kasabalarındaki öl"müş" sim'leri telefonla diriltemiyorum!
*Sim kuaföre gitti ama kuaför onu palyaçoya çevirdi, nasıl düzelteceğim?
*Free Time ile gelen bir obje ile uğraşırken ateş yağmuruna tutuldu arazim
*University'de okulda ne yaptıklarını göremiyorum,nasıl göreceğiz? [Mümkün değil]
*Zombiler ve Diriltme
*Bir ölüyü nasıl diriltiriz?
*Sim'imi Nasıl Zombi Yaparım? [Onu öldürüp azraile az para verin, zombi olsun]
*Seasons'ta güneşlenip bronzlaşma var mı? [Sadece orjinal ten renkleri için evet]
*Çin evi çatısı hangi ek paketle geliyor? [Bon Voyage ile]
*Koca ayak [Big Foot] nerde?
*Tatil köylerini ve öğrenci yurtlarını indirebiliyoruz; kendimiz yapabilir miyiz? [Evet]
*Purchase community lot seçeneği ne işe yarıyor?
*Bütün gençleri üniversiteye yolladım ama geri nasıl getireceğim?
*Simlerimin ikisini birden dışarı çıkaramıyorum
*The Sims 2 seasons eklentisindeki kuyu nerde?
*Tatil bitmeden oyundan çıkıp tekrar girdim; tatile girince live modu çalışmıyor!
*Kolay yoldan istenilen bölümden mezun olmak mümkün mü?
*Normal Arazileri (beach lot olmayan) Deniz Kenarına Nasıl Taşırım? [mümkün değil]
*Nasıl robot olacağım? (bu mümkün değil ama robot alınabilir, oluşturulabilir]
*Robot Servo'dan nasıl kurtulacağım? [Onu kapatıp Buy Mode'dan seçip silerek]
*Köpeğimin Tuvalet Problemi, Nereye Yaptıracağım? [Yürüyüşe çıkaracaksınız]
*University'de Adult Kıyafetler Gözükmüyor
*(Uni) Yurtta olan sim'imi başka kasabada bulunan cadılarla nasıl tanıştıracağım? [Hile ile tanıştırabilirsiniz ya da hile ile cadı yapabilirsiniz: inSIMenator]
*Pets'te Hilary Duff ve köpeği Lola varmış,ama oyunda yok [Resmî siteden indirin]
*Mrs.CrumpleBottom kimdir? Hani cadı bi kadın var ya...
*Pets'te hayvanlar yavru yapamıyor [try for kitten/puppy seçenek çıkmıyor]
*Bir evdeki Maksimum Sim ve Pet limiti Nedir? [8 sim, 6 hayvan sınırlaması var]
*Pets'te Hilary Duff ve köpeği Lola varmış,ama oyunda yok [Resmî siteden indirin]
*Vampir adama aşık ettirdim ama vampir asla evlenmiyor. Hiçbirşeyi kabul etmiyor!
*Oluşturulan köpeklerden birini silmek (ya da göndermek) mümkün mü? [Evet]
*Yabani Otlarla (Weeds) Başım Dertte
*Üniversite notlarını hilelerle yükseltmek?

Konu: Stories Serisi ve The Sims 2'de olup Stories 'te olmayan özelliklerle ilgili konular

*Stories serisinde Bodyshop yok ve int.ten inen BS 'ta downloadlar gözükmüyor

Konu: The Sims 2 versiyonları ile ilgili sorular

*The Sims 2 Deluxe, Sims 2 Uyumu
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 12:21:20 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2009, 07:54:44 ÖS »

Konu: Oyun akışı ile alakalı sorular ve cevapları

*Komşular izinsiz evime girip gitmiyorlar. Çağırmadan gelmelerini nasıl önlerim?
*Gelen komşu evimde öldü. Ölen sim'in evine girdim, son eylemini yapıp yok oldu
*Hunger (Açlık) ı düştüğü halde, dolapta yemek olduğu halde yemek yemiyor!
*Kaç kez House Party (ev partisi) verdim. Ama çağırdığım kimse gelmiyor!
*Partilere 2'den fazla kişi çağırmak mümkün mü? [Hile ile evet]
*Partiye gelen misafir sayısı ile ilgili
*Oyunda titreme: Sim'ler titriyor. Kaydedip kasabaya dönüp tekrar girdiğim halde!
*Sim'lerin sol orta köşede duran aile bireyleri simgeleri yok [texture eksikliği]
*Kadın ızgara yapınca hep yangın çıkıyor.
*Ne yemek yapabiliyorum (her yapışta yemek yanıyor), ne de telefon edebiliyorum! (pizzacı çağıramıyorum)
*Yaşlı sim'ler nasıl emekli oluyor?
*Hamile sim'im öldü. Evde 4 çocuğu kaldı. Ölen sim'i geri getirmek mümkün mü?
*Televizyon göstermiyor (TV açıldığında sadece siyah bie ekran gözüküyor)
*Koltuklarım, Sandalyelerim Takılı Kalıyor ("Sit" komutunu yerine getirmiyorlar)
*Yeni yaratılan her ailenin başlangıç bütçesi 20.000 $ arttırılabilir mi?
*İşe Gitmeyen Simler (sim'lerim işe gitmiyor, "bugün evde kalmalıyım" diyorlar)
*Hasta Sim'lerin tedavisi ve hastalığın daha çabuk geçmesi nasıl olur?
*Sim'im Hasta!! Onu doktora nasıl götüreceğim? (TS2'de doktor yoktur)
*Sim'i banyoya sokuyorum ama bir sn olmadan çıkıyor, pis kokuyor! Çözümü nedir?
*Ölürken Hula Zombies geldi!! Bu ne durumda gerçekleşir? [lifeTime yüzünden]
*Kızım işe gitmiyor???
*Roman yazmak ve bittiğinde satmak
*Bazı simlerimde "run here" veya "skip here" çıkmıyor?
*Eve gelen hırsızla nasıl bağlantı kuracağım? Bu mümkün değil mi? [Değil]
*Sim delirdi, gökyüzünden evime ışınlanan doktorumsu bir NPC ise onu tedavi etti. O sim kimdir ve bu olay neden oldu?
*Akvaryum objesindeki balıklar görünmüyor!
*Akvaryumdaki balıklarım yem verebildiğim halde neden gözükmüyor? [Sorun muhtemelen Ekran Kartı]
*Resimdeki depresyonun sebebi nedir ne yapmak gerekir? [Social ihtiyacı düşük]
*Kasabada tek aile var ama o ailenin evinin önünden geçen sim'ler nerden geliyor?
*Evden dışarı çıktığımda zaman donuyor. Döndüğümde, giderkenki saatten devam...
*İndirdiğim eve aile koyunca Live Modu kayboluyor [Sadece Build&Buy açık oluyor]
*Alışveriş Merkezine Nasıl Göndereceğim? - Community Lots
*Nişanlandırmak istediğim sim'e ulaşamıyorum (onu tanımıyor)
*Repoman denilen NPC kimdir, neden evime gelip eşyalarımı yok ediyor?!
*Yemek yedirmek için buzdolabına tıklıyorum;bir uyarı geliyor, komut sonlanıyor
*Bir süre sonra buzdolabında hiç yiyecek kalmıyor, nasıl alışveriş yapacağız?
*Horlamayı engelleyen bir ayar var mıdır?
*Kız evlendikten sonra babası evladını tanımıyor
*Anniversary Ne Anlama Geliyor ve Neyin Kutlaması? (Yıldönümü demektir)
*Gelinlik Giydirmek ve Düğün (davetli sayısı) Hakkında
*Asi Gençlik? [Her daim olumsuz sim - Kırıp döken, kalp kıran, uyumsuz]
*Sim'imin yeni tanıştığı kişiler bir türlü flirt (flört) teklifini kabul etmiyor!
*Başkalarının Evine Nasıl Gidebilirim? [Cevap: Gidilmez]
*Yanlışlıkla aynı evde oturan çiftlerden birini taşıdım. Geri getirmek mümkün mü?
*2 hemcins (kız kıza - erkek erkeğe) sim birbirine aşık olup evlendiğinde çocukları olur mu? [Hayır]
*Aynı cinsteki sim'ler birbirine aşık oluyor [Aşık olmamaları sizin elinizde]
*Oyun içinde sim'in giysisini nasıl değiştiririm? [Dolap/Plan Outfit seçeneğiyle]
*Hula Dansçıları ne zaman gelir? [Tabi ki sim mutlu ölünce]
*Repo Man Kimdir? [Evinize bir silahla gelip bir objenizi alan adam]
*Çocuk sim'im nasıl kilo verir? [Gerçek hayatla aynı, spor ve besinlere dikkat]
*Şişman bir sim'i zayıflatmanın yolu [Hilesiz yöntem : Spor]
*Doğal Yol (hilesiz) İle Boy Uzaması nasıl olur? [Yetişkin evresinde uzama durur]
*Çocuk Sim'im, Go Here Deyince Sürekli Koşuyor, Neden Yürümüyor?
*Oluşturduğum kasabanın resmi diğerleri gibi değil, boş [simgesi oluşturulabilir]
*Çöpler atılmıyor ve sonunda her yeri böcek bastı!!
*Şu baş belası böceklerden kurtulmanın yolu nedir? [Call/Service/Exterminator]
*Sim'lerim Söz Dinlemiyor, Aktiviteleri Hemen Yapmıyor (üstten komutu iptal edin)
*Simleri Havuza Sokuyorum Ama Hemen Çıkıyorlar [ya fun ihtiyacı tam doludur, ya bladder düşüktür]
*Sim'ler dışarı çıktığında çimlerle ilgilenecek kimse olmuyor [bahçıvan çağırın]
*Hayaletlerin geceleri eve girmeden sadece bahçede dolaşması mümkün mü?
*2 çocuğuma da özel oda hazırladım ama erkek, kızın yatağında yatıyor. Kendi yataklarında yatmalarını istiyorum! [Çözüm: Kapı Kilidi]
*Akvaryum objesindeki balıklar görünmüyor!
*Aynı yemek çeşitlerinden sıkıldım, yeni yemek çeşitleri var mı? [internette var]
*Televizyon patladı ve elektrik kesildi [Sıradan bir TV Bozulma Vakası]
*Sim'im Foundation/Temelin Altına Sıkıştı [move_objects ile kurtarabilirsiniz]
*Belli hareketlerde Memory Manager çıkması [Spawn]
*Mavi Suratlı Adam
*Erkek Sim Sürekli Kusuyor [Tek cevap, hasta oluşudur]
*Sihirli Küreye Benzer Cisim
*Erkek Sim'in Karizması Tam, Hiçbir Kız Onu Sevmiyor Ama Erkeklerde Kiss Çıkıyor? [Cinsel Tercih Meselesi =P]
*Sim'lerim Birbirlerini Kıskanmıyor [No Jealousy/Kıskançlık yok hilesi yüzünden]
*Bebek varken Teen Ablası okula gidemiyor [Best Friend Forever *BFF* ilişkisi yüzünden]
*Azrail'den Kurtulmak Mümkün Mü? [Hayır, o gelince tüm modlar kilitlenir]
*Azraile tıklayamıyorum. Sim'i kurtarmalıyım, kurtaramıyorum!
*Toddler'ım kel oldu! [Aynadan saçını değiştirebilirsiniz]
*Polislerin Oyundaki Görevi Nedir? Çağırıyorum ama bir sim'ime bağırıp gidiyor!
*Boğularak can veren hayalet sim, eve her gelişinde arkasından su bırakıyor?
*Sim'lere Slov Şarkı Eşliğinde Romantik Bir Dans Nasıl Ettireceğim?
*Böcekleri sonsuza yok etmenin bir yolu yok mudur?
*Sim'lere evin herhangi bir köşesinin resmini nasıl yaptırabilirim? [C tuşu ile]
*Kızın etrafında mavi bir ışık var [Ya hayat İksiri ya da SimEffects'in işidir]
*Evime ışınlanan tavşan da ne ve neden geldi? [Paskalya tavşanı (Social Bunny)]
*Location out of bounds (Arsanın belirli sınır çizgisinin dışına çıkmak)
*Yangın esnasında kaydedilmiyor!! (Yangın esnasında Save tuşu çalışmaz)
*Elder/Yaşlı Sim'ler Adult/Yetişkin Sim'lerin kıyafetlerini giyebiliyorlar mı?
*Custom Skin Yeşil Yanmıyor
*Young Adult, hangi tip giysi giyer? Teen mi, Adult mı?
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 12:17:05 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2009, 09:02:36 ÖS »

Konu: Oyun hataları (bugs , oyun akışının bozulması)

*Bug ne demek ? [Sims 2 için, oyun akışına aykırı durum; "hata" demektir]
*Bu simin boyu uzamıyor! (cüce sim!)
*Sims 2 sürekli çökmeye başladı!
*Sim'in suratı birden yok oldu. Sadece saçı gözüküyor, yüzü masmavi yanıp sönüyor
*Çarpılmış (cin çarpmış görünümlü) bebek
*Move_Objects On hilesi ile silinen sim'e bir haller oldu [Bug]
*Pleasantview kayboldu, yerine resimdeki gibi DownTown geldi! Crash iletisi!
*Hata: "You are running low on disk space and may encounter problems.."
*Sim'imin poposu köpürüyor ama neden ?
*Sim'imin yüzü bu şekilde (birine sinirlenmişti) kaldı
*Misafir bebek evde kaldı!
*Evin önüne gelen okul servisine tıklayıp "go to school" diyorum ama gitmiyorlar
*Sims 2'de boolprop kullandım ama sonra baktım ki adamlar işe gidemiyor!
*Evlerim kayboldu! [Application Has Crashed-Zedelerin mahkum olduğu çökme]
*Bir eşya kullanan sim, onu her seferinde bozuyor, tamir etmek zorunda kalıyorum
*Sim sürekli uyuyor, uyanmıyor. İhtiyaçları düştü, ölecek! (çözüm: wake up deyin)
*Sim'im okula gitmiyor [Çözüldü : "Move Out" ]
*Parti olmuyor! DoğumGünü Pastasında aktif tek bir seçenek var: "Clean Up"
*Bon Voyage Hatası! [Aileleriniz tatil beldesinde mahsur kalıyorsa bakınız]
*Komik bir bug: Mahalleden biri evime gelip tuvalette kaldı, günlerce çıkmıyor!
*Apartment Life ile gelen Magivestigium (Işınlanma) Seçeneği Çıkmıyor
*Sim'lerin suratı, rastgele boyanmış gibi gözüküyor?! [eksik dosyalı maske]
*Kimse oturmuyor, ama oturuluyormuş gibi gözüküyor. Taşınmıyor, oturulamıyor!
*Yatağın Yeri Değişmiyor, Can't select object in use hatası veriyor!
*Dükkan kapanmıyor (kimse kalmadığı halde düdük çalıyor ve durmuyor]
*Sim'lerimin evlerini düzenliyordum, Live moduna bir geçtim ikisi de dondu!!
*Davetsiz Misafir! [Pleasantview'daki Don, kendi özel mahallemden çıktı!]
*Oynadığım bir evden çıkacakken options'ın tüm seçenekleri seçilemez haldeydi!
*Televizyon Zırt Bırt düşüp duruyor?
*Sandalyeye oturttuğum sim'ler hep boşluğa doğru kayıyorlar!
*Sim'imi unuttuğu objeyi almak üzere yeniden dağ evine gönderdim ama kayboldu!
*Kristaller Mavi Oldu! [Bir internet ekinden kaynaklanıyor]
*Eşya Satarken Yüksek Fiyat [Apartment Life İpucu]
*Küçük kız sim'im ya uçuyor ya da anne babasının vücuduna giriyor
*Child olan Toddler'ın üstüne oyunu save'leyip PC'yi resetledim. Tekrar girdiğimde görünüşü toddler ; davranışları child gibiydi!
*Kendi kendine çalan piyano
*Grunt Ailesindeki Gariplikler [boolProp hataları]
*Postacı bir Geldi mi Gitmiyor [Posta Kutunuzu Ulaşılabilir Bir Yerde Bırakınız]
*Arabanın Garajı SnapToGrid Hilesiyle Yerleştirildi. Araba Alışverişten Geri Dönemiyor
*Telefon Sorunu: Sim'im tam arayacakken ahizeyi geri koyuyor. Kimse aranmıyor
*Gurbetellerde anacığımı arayamıyorum, "telefonu yok" diyor! Annemi istiyorum! (Sadece anlatış biçimi çok sempatik geldiği için indekse koyuyorum)
*Simlerimin Environment ihtiyacı düşüyor? [Genelde bir internet eki sebep oluyor]
*Mezun olduktan sonra eski evlerine Combine edilen sim'ler evde görünmüyorlar!
*Bebek Sim'in Çenesinde Dişler Var..
*Sim'in gövdesi başından ayrı! Çok kötü bir bug! [Sorun, bir internet eki]
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 12:16:52 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2009, 12:05:58 ÖÖ »

Konu: Okul, ödev, dersler ve iş - mesleklerle ilgili sorunlar, sorular ve cevaplar

*Çocuğun ev ödevini yaptıran obje hangisi? [Tabi ki de okuldan getirdiği defter]
*Çocuklarım Ödev Yapmıyor. Nedeni Nedir? Sonra Social Worker Onları Götürüyor!
*Koleje (özel okula) nasıl yollayabilirim?
*GÖRÜNMEZ ödevler!! Okuldan gelen sim'in elindeki ödev görünmüyor!
*Meslek : Paranormal
*Dersleri +A olduğu halde çocuklarımın hepsini aldılar! Geri getirmek mümkün mü? [Bir hileli objeyle evet]
*Özel okul [Private School] forması giyen sim'lerin forma renkleri nasıl değişir?
*Kapının önüne gelen servise tıklayıp "Go To Work" diyorum ama işe gitmiyorlar
*Sim'im işe gitmiyor bu yüzden tüm işlerden atıldım [ihtiyaçlarını yüksek tutun]
*Meslek - "Rock God" Olmak
*Sim'ler terfi edeceği zaman bazen 3 seçenekli bir ekrana bağımlılar, neden?
*Üniversite notlarını hilelerle yükseltmek
*Sim'lerin iş yerlerine onlarla beraber gidebiliyor muyuz? [Careers için Hayır]
*Okuldan gelen çocukların, ödevlerini odalarındaki masaya koyması nasıl olacak?
*Sim'in kazandığı bir miktar simoleon'u geri vermek istiyorum, nasıl yok ederim? [Budget Ayarlayıcısı ile bütçenizden istediğiniz kadar para çıkarmanız mümkün]
*Ders Notlarını Yükseltme Şifresi Var Mı? [Yok ama skilleri yükseltmek için var]
*Mağazalarda çalışmak, kasiyer olmak nasıl gerçekleşir? [Ancak OFB ek paketi ile]
*Sim'im Ödevlerini Yapamıyor. Defter Kayboluyor [Ödevleri yere değil, masaya koymasını sağlayın *en az 1 boş masa bırakarak*]
*Resimdeki gibi Job/İş sekmesindeki +1 (0) Friend ne anlama geliyor?
*Okul servisi kızımı almaya gelmiyor [No Shcool/Okul Yok ayarına/ekine dikkat!]
*Sim'lerimin okul görüntülerini çekmek istiyorum,okula gidemiyorum [Okula Sim'le Birlikte Gitmek Mümkün değil, sadece onu okula yollayabilirsiniz ama okulu göremezsiniz]
*Çocuğum okula başladı, ders çalışmak istiyor fakat homework objesini bulamıyorum
*Meslekte en üst seviyedeyken birden en alta düşüyor! [Ekrana gelen 3 seçenek]
*Headmaster'i Kaybettim!! Ve bu yüzden 2 sim'im öldü! Dahası...
*Sim'imi okula gönderip onu oynatmak istiyorum [Cevaplandı - Mümkün Değil]
« Son Düzenleme: Nisan 02, 2009, 10:48:08 ÖS Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #9 : Şubat 10, 2009, 08:02:17 ÖS »

Konu: Çılgın genç (Teen) Sim'lerin (ergenliğin) gelişimleri, tepkileri vs.

*Sneak Out ve tutuklanma olayı nedir ? Teen (genç) Sim'lerin isteği : Evden kaçmak!
*Teen'ler nişanlanabiliyor mu? (Teenagers/Gençlik)
*Sim 'lerimizde sivilce [ akne ] çıkması...
*Genç sim'lere nasıl Run Away (Evden Kaçmak) yaptırılır?
*Evden kaçan kızım geri gelmiyor [Polis getirmiyorsa ışınlama tablosu kullanın]
*Teen nedir? Teen simler ne oluyor? Nerede Bulunuyolar? [Teenager/Genç Sim demek]

Konu: The Sims 2'ye özgü konularla ilgili merak edilenler

*Simlerin Konuşma Dili Hangi Dil ? [Sim'lere özgü Sim'ce Dil : SimLish]

Konu: Hazır Aileler - Kasabalar ve hikayeleri

*Oyundaki hazır kasabaların hikayelerinin Türkçe çevirisi
*Hazır Aile: Specter Ailesi hikayesinin (information) türkçe çevirisi
*StrangeTown'da Giriş Resmindeki Kadın?

Konu: The Sims - Resmi Sitelerle Alakalı Konular

*Pre - Ordering Ne Demek? [CEVAP: Ön Sipariş] Üye olduktan sonra bir mail geldi
*TheSims2.Com Üyeliği için 3. adıma geldiğimde benden oyun kutusunun arkasında bulunan seri numarasını istedi. Bende yoksa ne yapacağım?

Konu: SimsTR.com 'un yaptığı temalı paketlerle ilgili sorular ve cevaplar

*2009 Yılbaşı Paketi Oyunumda Problem Yarattı [CEVAP: Ek Paket Eksikliği]

Konu: SimsTR.com/Download bölümü ile ilgili Konular

*www.SimsTR.com/download'dan ek indirmeyi anlatabilir misiniz?
]*SimsTR.info/Download bölümünden ek indirmek ücretli mi? [HAYIR]
*SimsTR/Download : Bu dosyaya direk link ile ulaşmaya çalıştınız... hatası

Konu: Yabancı ve ünlü olan, Sims 2 için internet eki sunan siteler ile ilgili Konular

*İnternetten ünlüleri yüklemek paralı mı? [Bu, "o" siteye göre değişir]
*MTS2 hata: Service Temporarily Unavaible [Birden fazla ek indirmeye kalkmayın]
*Mod The Sims 2'den ek indirmek nasıl olacak?

Konu: DNA ile ilgili Konular

*Çocuklar hep hem anneye hem babaya benziyor, sadece birine benzese..

Konu: Ev, Sim, HCP Materyali vb. [Package] Paketlemekle Alakalı Konular

*Evi Package Yaparken [paketlerken] "The Application Has Crashed" Hatası Alıyorum
*University eklentim yoksa, bu paketle yapılmış evler oyuna yüklenir mi?

Konu: Soyağacı ile ilgili merak edilenler

*Baba ölü, anne hayatta ve soyacağında çocuklarla birleşmiyorlar, ayrık çizgiler!

Konu: Oyundan atılma Konuları

*"Application Has Crashed" Hatası
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 12:18:32 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #10 : Şubat 10, 2009, 08:06:27 ÖS »

Konu: Uzaylılarla alakalı konular

*Uzaylı sim'in "normal" bebek sim'i.. [ Neden uzaylı olmadı? ]
*Uzaylılar sim'leri nasıl kaçırıyorlar? Hamile kalıyorlarsa babası kim oluyor?
*Uzaylı tarafından kaçırıldı fakat hamile kalmadı. Neden?
*Uzaylı-Kedi karışımı bebek! [Uzaylıların kaçırdığı erkek sim'in annesi bir kedi]

Konu : The Sims 2 Kurulum ve Geri Kurulum (kaldırmak) ile ilgili akla takılanlar

*Eklentilerden SADECE birini silmek mümkün mü? [Evet - Program Ekle/Kaldırdan]
*Yeni bir eklenti kurmadan önce kayıtlarımın gitmemesi için ne yapmalıyım?
*Sims 1'i Yüklemeden, Sims 2 yüklenir mi? [Tabii ki! Birbirlerinden bağımsızlar]

Konu : CAS (Create A Sim) ve Kasaba (taşınma, evler vs.) ekranıyla alakalı Sorular

*Bir kasabadan diğerine taşıdığım eve giremiyorum,içindeki aile nasıl kurtarılır?
*CAS'ta karı-koca yapmak istediğim aileyi kardeş yapmışım, düzeltebilir miyim?
*CAS Ekranındaki Stüdyoda Fotoğraf Çekemiyorum [Zaten orda fotoğraf çekilmez]
*Hem CAS ekranında hem de aynada, sarı saçlar bölümünde oyun donuyor!
*CAS ekranında Adult olmadan Teen yaratmak mümkün mü? [Değil ama yöntemi var]
*Kasaba ekranından bir ev seçiyorum ve evin resmi saçma sapan görünüyor
*Eve girerken çıkan "Family/Aile" adı eski aileme ait, nasıl güncelleyeceğim? [Evi ilk kim aldıysa, o ev ona ait olacağından "o family" gözükür
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 12:23:30 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #11 : Şubat 10, 2009, 08:09:28 ÖS »

Daha önce oyunda görmediğiniz ve internette karşılaşıp oyunda var olup olmadığını merak ettiğiniz temalar, hallerle ilgili Konular

*Resimdeki bodyguard (koruma) sim'leri nasıl çağırabiliriz? [TS2 Deluxe]
*Odanın tavanı nasıl görünür? [Tavan sistemi Apartment Life ile gelir]
*Azrail yapmak mümkün mü? [Hilesiz ve azrail giysisi olmadan mümkün değil]
*Parlak Dudaklar nasıl oluyor? [oyuna eklenen şahsi tasarımlar ve int. ekleriyle]
*Mahallede Yürüyerek Dolaşmak & Rock Grubu Kurmak?

Konu : Anlamlarını bilmediğiniz ve bir yerde duyup ya da (dizilerde ya da herhangi bir screenshot'ta) görüp, oyunda bulamadığınız hareketler vs.

*Noogie Hareketi Nedir?
*Benim Sim'lerim bölümündeki sim'lerinki gibi gerçek yüzler, gözler istiyorum!
*Videodaki gibi nasıl peri olunuyor? [Olunmuyor, onlar sadece peri kanadı, ek]
*Diğerlerinin havuzu gibi yansımalı, gerçekçi havuzum olsun istiyorum!
*Bon Voyage olmadan Nasıl Deniz Yapılır? [Görüntü olarak yer kaplamasıyla]
*Resimdeki geniş merdivenlerden ben de istiyorum, evimde nasıl oluşturabilirim?
*Garaj Zeminine Bağlı Kalmadan Evin Önüne Araba Koymak [Önemli Notu Okuyunuz]
*Tek tık Görev çubuğu [ sims oynarken+internet sefası için] - Windowed Mode/Pencere Modunda Oynamak

Konu : Felaketlerle ilgili sorular ve çözümler

*Elektrik Çarparken Müdahele Edebiliyor Muyuz? [Hayır]
*Community Lot'tayken diğer eve ait sim'ime yıldırım düştü ve yüzü öyle kaldı!
*Watch Clouds (Bulutları Seyreden) Sim'lerin üstüne düşen uydu ne zaman düşüyor?

Konu: The Sims 2'de bu var mı? Şu var mı? soruları & cevapları

*1.Sims 2'de sokağa çıkılıyor mu? [Evet] 2.MultiPlayer özelliği var mı? [Yok]
*Bazı görsellerde görüyorum, sokakta koşan sim'ler oluyor. Bu nasıl mümkün?
*Sims 2'de hırsızlık yapılabiliyor mu? [meslek olarak evet]
*Sims 2 'de dövme yaptırmak mümkün mü? [Hayır ama dövmeli ten renkleri var]
*Korsan'da Download Çalışır mı? [Evet]
*Daha önce yerleşmiş bir arsayı sonradan büyütmek mümkün mü? [Programla evet]
*Bu sim'lerin ihtiyaçları bitmek bilmiyor, tat alamıyorum, hile var mıdır? [Elbette]
*Sims'te kanser hastalığı var mı? [Yok]
*Sim'ler yastık savaşı yapabilir mi? [Evet, University Ek Paketi ile yapılabilir]
*Şehirde yürüyüş mümkün mü? [Ev arazisi dışına çıkmak mümkün değildir]
*Platonik Aşk mümkün mü? [Hileli eşyalarla evet ama bu sorun yaratabilir]
*Sims 2 de kuaför ve hastane var mı? [Kuaför, OFB'da var ama hastane yok]
*The sims 2'de misafirliğe gitme var mı? Komşu evlere gidebiliyor muyuz? [Hayır]
*İsim ve soyisim yabancı oluyor? The Sims 2'de ad ve soyad değiştirme var mı? [Hile ile evet]
*Zamanı Geriye Almak mümkün mü? [Hayır. Zaten Simste yaşanılan zaman belli olmaz]
*Mahalleyi Geçmişe Döndürme [Örneğin hazır ailelerden Mortimer'ın çocukluğuna dönmek mümkün mü? - Hayır]
*The Sims 2'de Büyü Yapılıyor mu? [2006'da yapılamıyordu ama 2008'de EP geldi]
*Bir araziye (eve) 4 aile olur mu? [Sığdırabiliyorsanız tabi ki ama aynı Soyadı olur]
*The Sims 2'de Büyü Yapılıyor mu? [2006'da yapılamıyordu ama 2008'de EP geldi]
*Sims 2'de temizlik yapılıyor mu? [Bulaşık, çöp dökme, cam silme, paspas vs. var]
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 12:19:34 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #12 : Şubat 10, 2009, 08:13:18 ÖS »

Konu: Yakın tarih konuları - cevap verilebilecek (ya da henüz çözülmemiş) konumda olanlar

*Siyah Parlama Sorunu! Diğerlerinden Farklı!
*SimsTR, Sims 2 - Yapı ve İnşâda neden çığır açmasın?
*Build Mode'dayken 1 saniyeliğine klavuz (grid), duvarlar, objeler kayboluyor
*C'deki Belgelerim/EA Games'i E'ye taşıdıktan sonra yaşadığım Downloads sorunu
*Evin görünüşü (mimarisi) başka, kasaba ekranındaki kuş bakışı resmi başka
*Simlerim oyundaki hiç bir arabaya binemez hale geldi (taksi de dahil)
*Bon Voyage ile gelen hamaklarda sorun: Hamak olan yerde sim'ler donuyor!

Konu: Mesaj Atılabilen, Sürekliliği Olan, Arşive Uymayan Konular

*Update yaparken hata: Error during update installation
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2009, 12:16:08 ÖÖ Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #13 : Şubat 10, 2009, 08:15:17 ÖS »

Konularına Ayrılmamışlar (Seneler önce temizliği yapılmış ve güncel olmayan) Eski Konular

2004 - 2006 Konuları - PART I

*Sims2 çalışmıyor (Video Kartı Problemi)
*Sims2'de SAVElediğimiz oyunu nerden LOAD ediyoruz?
*Ekran kartı mı? işlemci mi değişmeli?
*Load problemi
*Sims2 oynarken bilgisayar resetleniyor/kapanıyor
*(DirectX-9) Sorunu
*Kağıttan ağaçlar ve (Create A Sim) problemi
*GeeForce-4 ama fotolar ve portreler siyah
*Ekran Kartımın ne olduğunu nereden Öğreneceğim?
*Oyunu başlatırken sorun çıkarıyo (ddraw.dll)
*Ekran Kartı güncelleme işe yaramadı
*3 boyutlu olması çok kötü görüntüyü ayarlamak tam bir ölüm
*The Sims2 Texture Problemi - Low Grafik oluyor ama...
*Ekran Kartı Güncellemesi (OLMUYOOOOOOR)
*Sims2 nasıl hızlanır?
*Yavaşlama sizde de oluyor mu?
*Duraklıyor
*Orjinal oyunda bile çalışma problemi!
*Orjinalde de Sadece Çarpı İşareti (Yazısız İleti Sorunu)
*Seste problem : Ses, takıla takıla çıkıyor (TEKLEME - TAKILMA)
*240 RAM ile çalışır mı? (Yaa bu seferki 192 Ram olanı değil!) [Çalışır ama çok kasar]
*Şuanda Bodyshop açık olduğu için oyunu açamıyorsunuz hatası
*Yüzlerini göremiyorum
*Riskleri göze almak mı?
*Hile yeri (konsolu) görünmüyor
*Bella sonunda çıktı ortaya
*İnternetten indirdiğim kasaba oyunumu çökertti
*Yeniden kurdugum oyuna eski ailelerimi eklemek nasıl oluyor?
*Sims 2'de Yazılar Çıkmıyor
*Duvar kağıtları we yerleri nasıl yükleyeceğiz??
*Sims 2 üzerine University yüklenirse, Build Mode Bozulur mu?
*Mahalleler silindi
*Sims 2 de Ekran Aşağı kayıyor, masaüstüne dönüyor..
*Simlerim beraber birşey yapamıyor !!!
*Sim'imi Kopyalamak istiyorum [SimCopyMirror ile sim'lerinizi klonlayabilirsiniz]
*Sims2 Hayat İksiri - Elixir Life
*Sims-2'de ölüm hakkında birkaç soru...
*Sim Klonlama - Kopyalama Oyunu etkiler mi?
*Başka kasabaya nasıl taşınırım
*Para şifresini giremiyorum
*İleri derecede grafik problemi
*Kesik kesik, bozuk görüntülü sim
*Hile ekranı sorunu..(bundan var ama bu farklı)
*Sims'ten çıkamıyorum
*Oyun birden donuyor
*Oyun takılıyor ve çıldırıyor
*Sims 2'de müzikler!!
*Sims 2 bilgisayarımda açılmıyor
*Hangi iş daha çok para veriyor
*Directx9....
*Needs boş gözüküyor
*DISABLE CUSTOM CONTENT
*Toddler
*Oyun sırasında simimin makyajını değiştiremiyorum
*Bütün Expansion Pack'ler DVD versiyonunu destekliyor mu?
*Objects editor
*Sims2'ye Uyarlanmış Videolar
*The sims 2 mobile??
*MP3 Dinleyemiyorum
*Evler hangi dosyaya kayıt oluyor?
*Bebeğim olmuyor
*Career Reward Şifresi & Nightlife Trainer'ı
*Sim'im evlenmiyor!!!
*Talk vs. yazan yerler simin üstüne tıklayınca 1 sn duruyor
*Nişanı Bozma
*Party pack'te cadılar bayramı nasıl oluyor??
*The Sims2'nin en çok nesini sevdiniz
*Gece Hayatı Mezarlık...
*Internet'ten yüklenen eşyalar BodyShop'ta çıkar mı?
*Memories resimleri ve diğerleri yok oldu
*Sims 2 için hangi programlar mevcut? [simprograms.com 'da hepsi mevcut]
*Bodyshop nedir, nasıl yapılır? [Oyun için sim'ler, kıyafetler vs. yapan araçtır]
*Hasta Sim'ler nasıl iyileştirilir?
*Düğün Yapamıyorum..
*Göl sorunu
*Ücretli mi, Ücretsiz mi?
*AÇILIŞTA DURUYOR
*Hileler ve hizmetçi çağırma
*Gözler Çıkmıyor Sad
*Saved Sims'teki bazı dosyalar silindi
*The Sims 2 Home Crafter Plus ???
*Eski save dosyalarının çalışmaması.
*Peggy sims 2 (reklam degil) den esya indirmek
*Korsan Üzerine Orijinal..
*Windows 98 SE Intel Graphics 810 - Grafik ERROR/Hatası
*Objeleri üst üste koyma
*Sims 2 Universty'i yükledikten sonra çalışmaması
*Takılma ve yurt sorunu
*Ekranda karıncalanmalar, görüntü kayması oluyor
*Çiftlerde aganigi naganigi (Woo-Hoo) sorunu
*Yarattığım aileler açılmıyor
*İndirdiğim giysiler oyunda gözükmüyor
*WinZIP'e birşeyler oldu
*iff uzantılı dosyaları nasıl unzip edeceğim?
*Aspiration
*Yüklediğim Elbiselere Nasıl Ulaşacağım?
*Sims 2 nude patch kurulmuyor...nasıl yapılıcak
*Windows Hata Raporu
*Oyun açılmıyor 'Please download directx 9.0' yüklüyorum ama.
*Family Fun Stuff OYNUYORUUUUM... hehehe... 
*Artık simlerim birbirlerine sulu şakalar yapamıyor!
*Eşyaların duruş şekilleri
*Sims'in extra büyük başarısı
*Downloadslarımı oyun kabul etmiyor !
*Zombi nasıll olunur?
*LOADING Bölümü
*Nightlife'ı açamıyorum
*SiMS 2 yavaş çalışıyor
*Gri ekran sorunu
*Career Rewards
*Orjinal cd sorun...
*Special event window nasıl aktif ediliyor?
*Sanal hayvan
*Object error mesajı çıkıyor ve sim'leri silmem gerekiyor
*Sesler Geliyor, ama görüntü gidiyor..
*Sims 2'de aile yarattıktan sonraki sorun
*Çıldırmak üzereyim. Orjinal cd'de de restart atıyor
*Sims 2 MAC versiyonunda para şifresi? [hilesi]
*Forumu okudum önceden ama ya bilgisayarıma birşey olursa ve ordan birşey anlamadım
*Çıkarken sorulan bu soruya ne cevap verilmeli?
*Simim Komutlarımı Uygulamıyorr!!
*Milkshape 3D
*Ölü simleri diriltme
*boolProp şifresi başıma dert açtı!!!
*Etçil bitki ile gilgili sorun
*Yüklediğimiz dosyalar EXE ise ne yapacağız?
*Noel baba heykeli
*Hileler işe yaramıyor
*Bodyshop'ta sim'in resmini çekebiliyor muyuz??
*Update Zorunlu mu?
*Türkçe yama yüzünden oyundaki yazılarda sorun var. Nasıl sileceğim?
*Bir eklentiyi oynamak için diğerleri gerekli mi?
*The Sims2 ve ATI sorunu
*Sim'lerimin Yüzü & Parmakları
*Dükkan, market, giyim mağazaları...
*Ölmeyen sim ve hatalı maxis evi
*Beraber olan genç sim'lerimden biri büyüyünce, aradaki aşk kayboluyor?
*Storytelling klasöründeki resmi (link msjda) değiştirsem CAS ekranı değişir mi?
*Çatı sorunu
« Son Düzenleme: Nisan 02, 2009, 03:40:26 ÖS Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
мırnav ♀
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The VampireCaT!

« Yanıtla #14 : Şubat 10, 2009, 08:40:07 ÖS »

2004 - 2006 Konuları - PART II

*Roman satmak [Write Novel - Buy Novel]
*Influence Level da neyin nesi ?
*Üniversitem görünmüyor
*Sim'i koleje gönderince geri gelebiliyor mu ?
*NightLife'taki en iyi gece kulübü
*Üni. varken hızlıydı ama NL yükleyince ciddi anlamda yavaşladı?
*Cas ekranı indirdim, oyunda nasıl görüntüleyeceğim?
*Pleasantview'um yok oldu
*Bir uzaylıyla nasıl evlenebilirim?
*Kostümleri yükledim, o kostüme gelmeye çalışırken oyun aniden kapanıyor, neden?
*Ekran kararması
*Ask.. menüsü falcı geldiğinde dahi çıkmıyor [Ask out on blind date]
*Bilgisayarıma Bulaşan bir program, Sims 2 oynamamı engelliyor..
*CEP (Color Enable Package)
*Oyunu aldım ama performansı biraz kötü gibi
*Autorun exe dosyası
*Sim'ler konuşmuyor, yemek yemiyor, ödev getirmiyor..
*SimPe'de mesh yaparken hata: "file or assembly name microsoft.directx......."
*Havuz içi merdiven yapımı ..?
*Hazır evleri kendi kasabama yerleştiremiyorum + aspirationmeter sorunlu
*Summer Life nasıl yükleniyor
*Kamera ayarları
*Hileli eşyaları nasıl yükleyebilirim??
*Kanat çıkmıyor
*Sim neden kaçtı (dışarı çıktılar ve bir daha dönmediler)
*Mod The Sims 2  (MTS2) üyeliğim hakkında login sorunum var
*Sildiğim eşyalar hala oyunda
*Glamour Life Stuff ve costom content
*Sadece Tablolar Gözükmüyor!
*Simlerimde delikler var!
*Evden taşınınca,mevcut paramdan dha az param kaldı.Eski bütçeme nasıl kavuşurum?
*Oyunla beraber bilgisayar da kapanıyor
*Komşulara misafirliğe gidilebilir mi?
*Sizce Nvidia fx 5700 ideal mi?
*RAR 'lı dosyalar nasıl açılır? [WinRAR ile]
*Evlerimi Bulamıyorum
*Sim'lerin Bilgisayarına Virüs Girer mi?
*Ana Paket (The Sims 2) olmadan ek paketler oynanamaz mı? [Oynanılamaz]
*Her şeyi indirebiliyorum ve oyunda gözüküyor. Sadece bilgisayarlar görünmüyor
*Paylaşım Köşesi'nden indirdiğimiz simleri nerede bulacağız?
*Oyundayken oyunum kapanıyor
*Evimin İçinde İskelet
*İşte [Meslek - Kariyer] en son seviyeye nasıl çıkarım?
*The Sims 2 - başka hileli obje için site var mı?
*Sims 2 Eklentileri Sırayla mı?
*Çektiğim resimler çıkmıyor !
*Yaptığımız evler nerede ve nasıl upload edeceğiz?
*WinRAR arşivini nasıl ve nerden yükleyeceğim?
*Sim'ler Havuza Nasıl Giriyor?
*Yeni bi mahalle indirirsem sim'lerini falan nereye yerleştiririm?
*Downloadlarla İlgili 3 Soru
*Sims 2 Pets'i yükledikten sonra downloadlarım gitti!
*İkiz bebekler
*Oyundayken fareyi kıpırdatmayınca, oyun ekranını mavi bir boya kaplıyor
*Simler hiç sarhoş oluyor mu? [Hayır]
*Sims 2'de en fazla kaç nesil ilerlediniz?
*Grafikler nasıl kusursuz olur ?! [Oyundaki Grafik Ayarlarını Yüksek Tutarak]
*Sims2 dvd patch
*CAS Ekranında Simimime Tıklayınca Oyun Kapanıyor!
*İnsanların vucutları neden yazı oluyor
*Pets'ten sonra Family Fun Stuff yükler ve açarsak Pets'in özellikleri gider mi?
*Oyunum kapanıyor ama hata vermiyor? [NOT: Trainer kullanıyorum]
*Evler nerede?
*Orjinal CD: "Bir hatayla karşılaştı, şimdi kapatılacak" [Autorun.exe hasarlı]
*Bir Adaya Ev Kurabilir miyiz?
*Laptop'da çalışır mı? [Niye çalışmasın? Tabi ki de çalışır. Hatta sistemi iyi ise, mis gibi rahat çalışır]
*Posta Kutusundan Geleni Alamamak
*Nerden geldiği bilinmeyen HİLE güçleri [boolProp nimetleri onlar]
*Oyuna girerken hata: you are runinng the wrong version of The Sims 2...
*Headmaster'ı sevgilim yaptım,onu aramak istedim ama; hiç izine rastlayamadım
*Çocuklar da hastalanır mı? [o da sim değil mi, tabi ki hastalanabilir]
*Seçilen normal mesleklerin (örn: "medicine career") iş yerlerine nasıl gidilir?
*Çifte karakterim oldu
*Simpose Ne İşe Yarıyor? [Sim'lere poz verdirmeye ve stüdyo havası yaratmaya]
*Adoption Service [Evlatlık Edinme Servisi]
*Bebekler
*Downloads klasörümün kotası mı doldu? [Klasörlerin kotası olmaz, HDD alanı olur]
*Storytelling
*Asansörün ikinci katını nasıl yapacağız?
*İnternetten ek indirdikten sonra PC açılmadı, format yedi. Bunun sebebi ekler mi?
*Sim'lerimin hafızasından evliliği silmek mümkün mü? [SimPE ile hafıza editlemek mümkün]
*Pets'te yavru hayvan yaptıramıyorum, try for puppy/kitten seçeneği çıkmıyor!
*Koleksiyon yaratıyorum ama sonra oyunda o koleksiyon klasörünü bulamıyorum
*Kolye, çanta, atkı gibi indirdiğimiz ekleri BodyShop'ta nerde buluruz?
*Yine think of!
*Mahalleler
*Sims2de göl, nehir vb. yapımı
*Body shop programı nerde ?
*İndirdiğim eşyalar oyunun donmasına sebep oluyor
*Görüntü kalitesi
*İşte herkese müthişş bir şifre
*Ranza: İki katlı yatak nasıl yapılıyor? [Bir download/internet eki ile]
*Zamanı durdurunca sim'ler deliriyor
*İşte herkese müthiş bir şifre: "LoveBabySimsTwoTwins true"
*Sims 2 yükledim fakat BodyShop programı nerde, bulamıyorum?
*Sims 2'de su birikintisi, göl, nehir vb. şeyler yapılabiliyor mu? [Tabii ki]
*Arkadaşımın oyununda net ama benim Sims 2'mde hiçbirşey net değil!
*Grim reaper'la woohoo yapan kadın ve bunun sonucu doğan Nervous Subject sim'i?
*Make Virus: Bilim kariyerinin ödülünde oluşturduğumuz virüsler ne işe yarıyor? [Virüs, sim'leri hasta edebilir. Medicine ise ilaçtır. Hasta sim'lere içirilince iyileşirler.]
*Pets'in orjinali hep DVD. CD bulamaz mıyım? Yüklediklerim hep CD versiyondu.. [CD ya da DVD versiyon. Farketmez!]
*Sim'i özel okula yazdırıyorum. Kaydedip çıkınca ve yine girince eskiye dönüyor!
*Ev yükleyince oyuna giremez oldum. Evleri nasıl silerim, nereye yüklenirler?
*Oyunda beni evden alıp işe götüren vasıtayı nasıl değiştirebilirim? [Bu manuel/elle değiştirilmez. Ancak sim kariyerinde seviye atladıkça zaman zaman arabanın kalitesi de ona göre artıp değişecektir.]
*Evlenince veya nişanlanınca omuz masajı seçeneği hariç hepsi gidiyor ve...
*Kaydedip çıktıktan sonra yeniden giriyorum ve tüm sim'ler kaybolmuş oluyor?!
*Resmî Sitedeki Worldcup eşyalarını başka yerden bulabilir miyiz?

~~ Tartışmalı Konular

*Sims2 de keşke olsaydı dediklerinizz

~~ Üyelerimizden stratejiler

*Ayna Yansıması yoksa ve ekran kartı çok düşük değilse yansımayı düzeltebiliriz

« Son Düzenleme: Nisan 02, 2009, 07:16:36 ÖS Gönderen: RuBi » Logged

|| ||
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: