Sayfa:  [1] 2 3 4 ... 18 +
  Yazdır  
Gönderen Konu: % .. "A problem occurred when trying to transfer the file..." Hatası Alanlar  (Okunma Sayısı 30183 defa)
SimsTR
Sim-God (Admin)

Sim-Puan: 3591
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Eylül 26, 2006, 08:06:05 ÖS »

Arkadaşlar eğer Sims 2'yi yüklerken, setup herhangi bir noktada takılıyor. Size Yeniden Dene gibi sorular soruyorsa,

3 İhtimal var:

1 - CD'niz bozuk demektir. (Sorunların %90'ı bozuk CD, CD'sini değiştiren kişilerin neredeyse tamamı bir daha sorun yaşamıyor)
2 - CD/DVD Okuyucunuz bozuk olabilir.
3 - Sanal CD Sürücüsü yaratan programlar sorun yaratıyor olabilir..

CD'yi değiştirmeden önce 3. olasılığı kontrol edin, Sanal Sürücü yaratan programlardan kaynaklanabilir.. Eğer Daemon Tools vs. tarzı programlarınız varsa onlar olmadan yüklemeyi deneyebilirsiniz..

Bu programlar üzerinden sanal sürücü sayısını sıfır yapın. Gerekirse programı kaldırın.

Eğer hala yüklenmiyorsa, yada sizde zaten sanal sürücü yoksa, CD yada  CD okuyucu bozuk demektir. Eğer CD-ROM'unuz diğer tüm CD'leri sorunsuz okuyorsa, sorun CD'de demektir. CD'nizi aldığınız yere götürerek değiştiriniz.

Sanal Sürücü problemini ilk keşfeden ZignarutSilver'a teşekkürler.

Peki neden kaynaklanıyor?
Bu sorun bilgisayarınızda birden fazla cd sürücüsü görünümü olmasından ve Sims'in ilk cd yüklendikten sonra otomatik olarak diğer cd sürücülerine geçmek istemesinden kaynaklanıyor.

Ama benim iki CD sürücüm yok?!
Bu doğru ancak Daemon Tools, Anti Blaxx, Alcohol 52% gibi programlar kullanmaktasın. Bu programlar da sanal cd sürücüleri oluşturarak bu soruna neden olmaktadır.

Tamam ama ne yapmalıyım?
Daemon tools gibi programlarda unmount image seçeneğiyle önce kayıtlı imageı silmen gerekir. Bunun ardından device number'ı "0" yapmalısın. Anti blaxx ise intelligent stealth yapman ile düzelecektir.

Şimdi paşa paşa kurulumunu yapabilirsin.

Peki sen nerden biliyorsun?
Çünkü 3 gündür deli gibi bununla uğraşıyorum. Kafayı yemek üzereydim. Ne denediysem olmadı. Mod.'un dediğini yaptım. Bir arkadaşın dosyaları kopyalamasını yaptım ancak en sonunda bu aklıma geldi ve denedim. Başarılı oldum.

Bu konuda yeni başlık açmayın. Dosyaların genelde boyutları çok büyük olduğundan ve CD bozuksa çok fazla dosya bozuk olacağından özellikle dosya istemeyiniz.
« Son Düzenleme: Şubat 21, 2009, 02:30:32 ÖS Gönderen: SimsTR » Logged

MESAJ ATMADAN KURALLARI DİKKATLİCE OKUYUN!
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Sim-Puan: 7695
Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2006, 01:57:58 ÖS »

83 e kadar gelmişti ki a problem occurred when trying to transfer the file "TSData/Res/3D/Sims00.package" from the media.
Do you want to retry the copy the file,or cancel the instalion? sorusunu soruyor cevap olarak ta "yeniden dene" ve "iptal" var yeniden deneye basıyorum en fazla 5 saniye sonra tekrar hata veriyorne yapabilirim yoksa CD mi bozuk?lütfen yardımcı olun..

SİMS 2 KURULUMUNDA %**'DA ALDIĞINIZ HATALAR İÇİN EN UYGUN ÇÖZÜMLER!:

Kurulumda karşınıza gelen hata iletisi:

A problem occurred when trying to transfer the file "*sims 2 içerisinde herhangi bir dosya adı*" from the media.
Do you want to retry the copy the file, or cancel the installion?

Evet..bir kez anlatacağım!

Bu durumda yani kurulum esnasında aldığınız böylesine bir hata karşısında yapmanız gerekenler:

*Kurulumdan çıkın.
*İnternet bağlantınızı devre dışı bırakın = WinXP stili başlangıç menüsü için : "Başlat/Bağlan/Tüm bağlantıları göster" hedefinden ne tür bağlantı kullanıyorsanız (yerel-kablosuz) o bağlantı simgesine sağ tıklayıp "devre dışı bırak" deyiniz.
*Şimdi bilgisayarı kapatın ("yeniden başlat" demeyin, "kapat" deyin).
*CD nizi temizleyin. (Bu yöntemi artık herkes biliyor fakat bilmeyenler için bir kez daha anlatayım: CD nin arka kısmı, çok hassasdır!..bunun için dikkatlice temizleyeceğiz.Temiz ve kuru (ya da hafif nemli olabilir) bir pamuk alıyoruz ve cdnin hassas yüzeyine hafifçe bastırıp cd yüzeyinde bulunan kalıntıları güzelce temizliyoruz.(ufak tefek çiziklere aldırmayın, bizim temizlememiz gereken, yüzeyde görünen kalıntılar)
*Bilgisayarınızı açın.
*Daha hiçbir uygulama başlatmadan (bu çok önemli, özellikle RAM i düşük olanlar) sims 2 cd nizi takıp kurulumu başlatın.
-Kurulum esnasında kesinlikle başka bir uygulama açmayın! Sadece kurulumu izleyin!!

kurulum bittikten sonra,

(edit - not: Artık devre dışı bıraktığınız bağlantınızı aynı hedeften simgeye sağ tıklayıp "etkinleştir" seçeneği ile aktifleştirebilirsiniz.)

Bunlara dikkat eden oyuncular, eğer CD içerisindeki verileri mahvolmamışsa başarılı bir kurulum gerçekleştireceklerdir.

**Tüm bunlara rağmen hata alıyorsanız (özellikle de aynı yerde), o zaman bizim yapabileceğimiz birşey yoktur, çünkü CD niz bozuk!...Allah rahmet eğlesin, yeni bir Sims 2 alacaksınız.

**Hatayı aldığınız an tekrar denemeyi ya da yoksayıp devam etmeyi denemeyin, yani bunun için uğraşmayın çünkü başaramayacaksınız.

**CD ve DVD lerinizi asla hassas yüzeyi zemine bakacak şekilde koymayın!!! CD lerinizin sağlığı için onları MUTLAKA CD kaplarında saklayın.

İYİ OYUNLAR!

Arkadaşlar bir sonraki cdye geçiş mesajının gelmemesi ce %23 gibi control dosyalarında takılma olayı hiç bir şekilde cdnizden, cd romunuzdan veya bilgisayarınızın özelliklerinden kaynaklanmamaktadır.

Neden?
*Cdnizden kaynaklansaydı, Cdniz bir yerde takılır ancak size yükleme devam edemiyor şeklinde bir uyarı mesajı gelirdi. (ya da dosya bozuk vs.)
*Cd romdan olsaydı cdyi zaten ya tam okumaz, ya da cdnin çalışması çok uzun süre alır ve bu da hatya neden olurdu.
*Bilgisayarınızın özelliklerinden kaynaklansaydı, o zaman oyununuz paşa paşa yüklenir ancak çalışmazdı.

Peki neden kaynaklanıyor?
Bu sorun bilgisayarınızda birden fazla cd sürücüsü görünümü olmasından ve Sims'in ilk cd yüklendikten sonra otomatik olarak diğer cd sürücülerine geçmek istemesinden kaynaklanıyor.

Ama benim iki CD sürücüm yok?!
Bu doğru ancak Daemon Tools, Anti Blaxx, Alcohol 52% gibi programlar kullanmaktasın. Bu programlar da sanal cd sürücüleri oluşturarak bu soruna neden olmaktadır.

Tamam ama ne yapmalıyım?
Daemon tools gibi programlarda unmount image seçeneğiyle önce kayıtlı imageı silmen gerekir. Bunun ardından device number'ı "0" yapmalısın. Anti blaxx ise intelligent stealth yapman ile düzelecektir.

Şimdi paşa paşa kurulumunu yapabilirsin.

Peki sen nerden biliyorsun?
Çünkü 3 gündür deli gibi bununla uğraşıyorum. Kafayı yemek üzereydim. Ne denediysem olmadı. Mod.'un dediğini yaptım. Bir arkadaşın dosyaları kopyalamasını yaptım ancak en sonunda bu aklıma geldi ve denedim. Başarılı oldum.
« Son Düzenleme: Eylül 01, 2008, 08:59:51 ÖS Gönderen: ˙·٠•●†кηυ¢кℓєѕ тнє є¢нι∂ηα†●•٠·˙ » Logged

spongebob_rocko
Sim-Baby
*

Sim-Puan: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2006, 11:18:16 ÖS »

kapatıp acıp baglantıyı dewredısı bırakıp hatta modemi kapatıp deniycem umarım olur..
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2006, 11:23:47 ÖS Gönderen: spongebob_rocko » Logged
Pixie
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2006, 02:02:17 ÖÖ »

Forumda yeniyim bu yüzden öncelikle herkese merhaba..
Bende aynı problemi yaşıyorum.Tek fark CD-ROM um tamirde oldugu icin bi arkadasım bana oyunu 4 gb'lık bir çıkarılabilir diske atıp verdi.Yani oyunu cdden degil usbden bagladıgm discten goruyorum ve yukleme sırasında %20'de bu dosya hatasını veriyor.Ben yinede tüm soylediklerinizi yapıp yuklemeyi tekrar denedim ama aynı hatayla karşılaştım.görüyorumki bircok arkadas bu konuda dertli.Bunu çözmemiz icin baska bir alternatif yok mudur acaba??
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #4 : Kasım 22, 2006, 10:11:28 ÖÖ »

Flash disklerin hızının ne kadar düşük olduğunu biliyorsun değil mi Pixie..
Yine de çözüm olarak şunu diyebilirim, %20'de iken hangi dosya için hata verdiğini kayıt et ve flashdisk içindeki dosyalardan (dosyalarda yoksa compressed.zip adlı zip dosyasında) ara ve bulduğun zaman bilgisayarına onu kopyalamaya çalış.
Kopyalanıyorsa çıkarılabilir diskin içindeki dosyalarda bir bozukluk yok demektir.
CDye yazman gerekli, başka türlü olmaz diye tahmin ediyorum..flashdisklerin hızları ciddi düşük ve bu hız, bilgisayarın tüm gücünü yerken, dosyalar bozuk olmasa dahi bir hata vermesi de normaldir.

Zeynoo
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2006, 05:28:33 ÖS »

benimde sorunum warr
simlerimin mahallesini açınca saçmalık bir grilik görüyorum we oyuna hiç giremiyorum!!!
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #6 : Aralık 10, 2006, 11:12:36 ÖS »

grilik mi? Hiçbir kasabaya giremiyor musun

Sana ilk önce BELGELERİM deki "EA Games" klasörünü silmeni tavsiye edeceğim, fakat bu bütün kayıtlı herşeyi siler.
Sims2 ye format atmak gibi yani..Eğer kayıtlı, değerli simlerin ailelerin yoksa bunu yapmalısın.
Sildikten sonra oyuna gir ve bu dosyaların yenileri yüklensin..
Oyunu fabrika ayarlarına döndürüyorsun bir bakıma..şimdi bak bakalım, olacak mı?
Fakat bu sorun daha önceden olmuyor da birden olduysa o zaman oyuna sonradan eklenen herhangi bir ekten kaynaklanabilir..

Fakat bunun bu başlıkla alakası yok."Çalışma problemleri"ne bununla ilgili bir başlık açabilirsin..

leesbabe
Simmie
*

Sim-Puan: 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

уσυ ωιℓℓ ℓσѕє єνєяутнιηg!

« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2006, 11:11:36 ÖÖ »

arkadaşlar lütfen bana yardım edin!!Benim de yüklemeyle ilgili problemim var!
Bilgisayara geçenlerde format atıldı ve yüklü olan university,nightlife,OFB,pets hepsi silindi.Yeniden yüklemeye çalıştım; sims 2 yükledim fakat oyuna girdiğimde kasabaların hepsi silinmişti!!Ben de oyunu kaldırdım tekrar yükleyim dedim şimdi de oyun yüklenirken %23'de kalıyor(control1)....

thesimsci
Sim-Professor
*

Sim-Puan: 149
Çevrimiçi Çevrimiçi

The Sims 3

« Yanıtla #8 : Aralık 24, 2006, 11:36:45 ÖÖ »

arkadaşlar lütfen bana yardım edin!!Benim de yüklemeyle ilgili problemim var!
Bilgisayara geçenlerde format atıldı ve yüklü olan university,nightlife,OFB,pets hepsi silindi.Yeniden yüklemeye çalıştım; sims 2 yükledim fakat oyuna girdiğimde kasabaların hepsi silinmişti!!Ben de oyunu kaldırdım tekrar yükleyim dedim şimdi de oyun yüklenirken %23'de kalıyor(control1)....
eğer cd den yükleyip takılıyosa;

bütün cdleri bilgisayarına kopyalayıp oradan Autorun.exe yi çalıştırırsan belki problemin çözülebilir...

The Sims 2, University, Nightlife, Open For Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, FreeTime, Apartment Life, Family Fun Stuff, Glamour Life Stuff, Celebration! Stuff, H&M Fashion Stuff, Teen Style Stuff, Kitchen & Bath Interior Design Stuff, IKEA Home Stuff

The Sims 3 Playi....
eyha05
Simmie
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2006, 09:05:55 ÖÖ »

arkadaşlar benimde oyunum % lerde takılıyo sadece bir klasörü kopyalayamıyor.o da tsdata/res/sound/metal.package  ne yaptıysam olmadı.bu  dosyayı cdden alıp kendim bilgisayara kopyalamaya çalıştım yine olmadı acaba bu kalasörü verebilmeniz mümkünmü.acaba böyle yapsam sorun çözülürmü belliki cd deki dosya hasarlı.yalnızca bu dosyaya geldiğinde takılıyor.biriniz verebilirmi acaba kopyalayıp burdan atsam bilgisayara.şimdiden teşekkürler.
l

yaşasın simseverler:)
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2006, 11:54:40 ÖÖ »

@leesbabe,

1. olarak, kasabalarının silinmesi durumunda oyunu silmen tümüyle gereksiz...
Çünkü Belgelerimde bulunan EA Games'tir oyun içi kayıtlar...Yani o klasördeydi bütün kayıtların..

Oyunu silmen; windows kullanıcı hesabındaki ayarlardan kurtulmak için bilgisayara format atmak gibi birşey..yani bilgisayara format atmak gereksizdir, sadece yeni bir kullanıcı hesabı açmak, yepyeni ayarlar demektir /fabrika ayarları....

2.olarak, bu sorun için cevap verdim zaten Wink
Neden bu başlığa attığım ilk mesajdaki çözümleri denemiyorsun?

Edit: eyha05, 2. olaraktan başlayarak aynı şeyi sana da söylüyorum

Catch Me
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 252
Çevrimdışı Çevrimdışı

im falling down

« Yanıtla #11 : Aralık 30, 2006, 07:37:26 ÖS »

Rubi abla bende başlık açtım fakat burayı yeni gördüm..

Sims2 DVD yi yükleyemiorum Sad Yardım eder misin ? eğer burda cvp verirseniz YANLIŞLIKLA AÇTIĞIM başlığı kilitleyebilirsiniz.. Sad

RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #12 : Aralık 30, 2006, 08:59:28 ÖS »

Neden yükleyemiyorsun..?

Eğer en başta anlattığım yüzünden yükleyemiyor ve o bahsettiğim hatayı alıyorsan..mesajımdaki önerileri oku..
Yok yine olmazsa o zaman CDn bozuk demektir esracım, üzgünüm

Başka bir hata alıyorsan lütfen belirt..

Catch Me
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 252
Çevrimdışı Çevrimdışı

im falling down

« Yanıtla #13 : Aralık 31, 2006, 09:39:10 ÖS »

Hata çözümlenemiycek olan ALAN YETERSİZLİĞİ aahhh ssimss2 yyaaa benim kaderim bu mu ?

Herkesin pc'sine yüklediğim oyunu kendi bilgisayarım kabul etmiyooo Sad
Harbi atçam bu bilgisayarı ben ya ZATEN BU YÜZDEN Türrkiye çapındaki Laptop ödüllü bi resim  yarışmasına katıldım Very Happy

_CaSeY_
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 265
Çevrimdışı Çevrimdışı

ѕỉмρℓє ρℓαи

« Yanıtla #14 : Ocak 18, 2007, 07:12:34 ÖS »

Kübra Abla aynı sorun bende de var %23'te takılıyor..Tam olarak ne yapmam lazım? Fazla anlayamadım da..

!..cC3R3Nn..!

Zeze
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 220
Çevrimdışı Çevrimdışı

Awards: SimsTR-TV! Logo Birincisi

H.I.M. - Killing Loneliness

« Yanıtla #15 : Ocak 26, 2007, 03:29:32 ÖS »

23% de Control\control1.dat ' ta takılanlar için:[/shadow][/font][/glow]
1- C diskinize "Disk Images" adında bir dosya açın
2- "Disk Images" klasörünün içine "Disk1" "Disk2" "Disk3" "Disk4" adında dört klasör açın.
3- Klasörlarin içine sırasıyla sims2 cd sinin içindekileri kopyalayın.
4- En sonunda "Disk1" klasöründeki Autorun.exe den yükleyin.

Oyun yüklenince Disk Images Klasörünü silebilirsiniz. 
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2007, 10:34:48 ÖÖ Gönderen: Zeze » Logged

♥♥ ♥♥

http://magnifico-panther.deviantart.com << benim çizdiğim resimler =D (Digital & Traditional Art)
MIYAKO
Simmie
*

Sim-Puan: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2007, 09:53:34 ÖÖ »

YAAAA BAK BENDE DE ÖYLE OLMUŞTU BEN İLK BİLGİSAYARIM YEREL DİSK C YE SAG TIKLA ÖZELLİKLER DEYİP DİSK TEMİZLEME İŞLEMİNİ YAPTIKTAN SONRA BİR DAHA DENE VE AYNI ZAMANDA CD Yİ HAFİF OLARAK SİL OLMAZSA YUKARIDA RUBİNİN DEDİGİNİ YAP
rafet41
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

JOHNNY-DEPP

« Yanıtla #17 : Şubat 04, 2007, 11:27:33 ÖS »

2- "Disk Images" klasörünün içine "Disk1" "Disk2" "Disk3" "Disk4" adında dört klasör açın.

bende %23 te 2.cd yi istemesi gerekirken istemio %23 te takılı kalıyor nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2007, 02:12:55 ÖS Gönderen: rafet41 » Logged

THE
      RASMUS

DEJAVU!!!!!
-{GBE}-
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Şubat 05, 2007, 07:28:44 ÖS »

hicbir faydası olmuor...aynen denedim cdyi tak mı ne ole bi hata alıoorm..sims1 ile idare etmekten bıktım...%15 de takılıoor!! rubi nin dediğini de yaptım,hersei denedim olmuor !!! yardım edin ltfen,,,, cd1 deki compressed dosyası kopyalanmıor! normal yuklerken %15 deki compressed yuklenirken cazırt cazırt die ses cıkıo cdroomdan ve snra hata verio...Sad
Zeze
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 220
Çevrimdışı Çevrimdışı

Awards: SimsTR-TV! Logo Birincisi

H.I.M. - Killing Loneliness

« Yanıtla #19 : Şubat 09, 2007, 11:55:20 ÖS »

bende %23 te 2.cd yi istemesi gerekirken istemio %23 te takılı kalıyor nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz

Sorunu çözmüşsün ama çözemeyenler için benim yöntemmim bende işe yaradı fakat sadece Rafet41 inki gibi 23% te işe yarıyor. Diğer bir çok kaynak bunun başka yerde takılanların cd bozukluğundan olduğunu söylüyor bi de orjinalse(ki benim öleydi) fişini bulup geri iade etmeni öneririm.

♥♥ ♥♥

http://magnifico-panther.deviantart.com << benim çizdiğim resimler =D (Digital & Traditional Art)
Sayfa:  [1] 2 3 4 ... 18 +
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: