Sayfa:  [1] 2 3 4 ... 38 +
  Yazdır  
Gönderen Konu: Internet Eklerini Oyunda Göremeyişinizin Sebepleri/Çözümleri (Yeni Konu Açmayın)  (Okunma Sayısı 35068 defa)
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Sim-Puan: 7695
Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« : Kasım 01, 2006, 12:02:08 ÖÖ »

Artık bu sorunun da cıvığı çıktı cidden...sürekli aynı sorun adı altında (bknz: oyunumda göremiyorum!) ardı ardına msjlar yazılıyor.

BU KONUYLA İLGİLİ BAŞKA BAŞLIK AÇMAYIN.
AÇILANLAR DİREK SİLİNECEKTİR.

Herhangi bir eki görememenizin sebepleri şunlardan kaynaklanabilir:

HERŞEYDEN ÖNCE EKLERİ DOĞRU YERE KOYDUĞUNUZDAN EMİN OLUN!!
Ekleri nereye ekleyeceğiniz hakkında bilgi, http://www.simstr.com/forum/index.php?topic=1036.msg13086#msg13086

***Ek pakete sahip değilseniz, alt klasör oluşturmayınız.
Ya da hiçbir durumda iken alt klasör oluşturmayınız (Downloads klasörüne)
Mesela "kıyafetlerim" gibi bir alt klasör içine koyduğunuz kıyafet ekleri.
(Aynı şekilde Objects, Skins klasörlerine de alt klasör açmayınız.Eklemek istediğiniz eklerin hepsi, sadece "Downloads" klasöründe olsun, yahut "Objects", "Skins" klasörleri gibi klasörlerde)

Eğer bunu yaparsanız, oyunda görememe riskiniz var.

***İndirilen eklerinizin "mesh" dosyasına ihtiyacı varsa (bu, indirdiğiniz yerde yazar) sadece beğendiğiniz eki indirdiğiniz yerde bulabileceğiniz "mesh" dosyasını indiriniz..
(Bu mesh dosyasını nerden indirebileceğiniz hakkında bir bilgi verir site..o mesh dosyası, eki yapana aitse kendi sayfasında, "need mesh" yahut, "download mesh" veyahut, "mesh" şeklinde verdiği linklerden indirebilirsiniz)

***İndirdiğiniz ekleriniz bir sims 2 eklentisi isteyebilir ki, indirdiğiniz yerde size şuna benzer bir uyarı gösterir : "need Open For Business" , "need University" , "need Night Life", "need Pets" gibi hangi eklentiyi istiyorsa onu yazar..
Eğer indirdiğiniz ekin, oyunda gözükmesi için ihtiyaç duyduğu eklentiye sahip değilseniz, o eki oyununuza ekleseniz de göremezsiniz!

***Bir eklentiye sahipseniz, oyuna girdiğinizde eklediğiniz objeler hakkında bir pencere ile karşılaşacaksınız.
Bu pencereye biz, enable/disable penceresi diyoruz.Objelerinizin oyunda görünmesi için bu pencerede yapılması gereken şey, pencerenin altında bulunan seçeneklerden "enable" seçeneğini seçmektir.

***SİMS2'nizi kurduğunuzdan bu yana koyduğunuz İLK EKİ, oyuna ilk girişinizde görememe ihtimaliniz vardır, bu ÇOK NORMALDİR.Bunun bir sorun olduğunu düşünmeyin, oyuna 3. yahut 4.cü girişinizde bahsi edilen ekleri GÖRECEĞİNİZDEN EMİN OLUN! Ve msj yazmadan önce biraz sabredin, eğer oyuna 10.cu girişinizde de göremiyorsanız o zaman bir sorun olduğunu düşünüp diğer çözümleri okuyabilirsiniz.

Yukarıda yazılanlara rağmen hala oyunda görülemiyorsa indirdiğiniz dosya, ya eksik bir dosya, yahut bozuk bir dosya demektir.

Bu durumda da bizim yapabileceğimiz birşey yok..

Arkadaşlar, çözümler için atladığım bir şey varsa ekleyebilirsiniz.

Alıntı
teşekkürler Rubi fakat o Enable Olmayacak sanırım(yani ben öyle demiyorum)çünkü bende Enable seçildiğinde oyuna yüklediğim(saç da dahil)hiçbirşey gözükmüyor!!!fakat Disable dediğimde indirdiğim bütün eşyalar,saçlar,meshler... gözüküyor.tabii sende Enable deyince gözüküyorsa ona birşey diyemem.

Hayır, ilk kez ne demiş olduğun önemli..
Ondan sonra biliyoruz ki, oyuna her girişimizde bu enable/disable penceresi çıkıyor.

EDİT: Her seferinde bu pencereyi görmekten sıkılanlar, bunu kapatmak, ayarlar ile mümkün :

Bu hiçbir zaman değişmez (yani redhouse'um öyle diyor: )

Enable : 1.imkan vermek/tanımak, mümkün kılmak, sağlamak.
            2.yetki vermek

Disable : 1.Sakatlamak,
            2.yetkisini almak,
            3.alıkoymak, menetmek, kullanılmaz hale sokmaz, hizmet dışı bırakmak,
           4.ehliyetini almak, mahrum etmek

Bunun ingilizce karışılıklarına bir bakmanız yeterli aslında, ne yapmanız konusunda bilgilenmek için.
Her zaman için bu böyledir, o dediğin şey bende de oldu fakat doğrusu bu..
Kullanıcıların yapması gereken "enable"
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2007, 01:50:34 ÖS Gönderen: RuBi » Logged

Ladybug
Sim-Baby
*

Sim-Puan: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2006, 09:37:49 ÖS »

Merhabalar... Ben internetten yüklediğim ekleri downloads klasörüne kopyalıyorum. Ek paketim de var (orjinal). Ama oyuna girdiğimde enable/disable seçeneklerine dair bi pencere açılmıyor. Oyunu yüklediğimden beri de hiç bir yeni indirdiğim ekte enable/disable seçenekleri çıkmadı. Oyunu sadece 1 kere değil bi kac kez install ettiğim halde hic bir zaman çıkmadı bu enable penceresi =P Ayrıca indirdiğim eklerin -eşya,saç,vb.- bazılarını göremiyorum bazılarını görebiliyorum. İndirirkende dikkat ediyorum sims 2 eklentisi isteyip istemediğine ve bi kaç şeye... Bu enable/disable seceneklerinin neden görünmediği hakkında herhangi bir fikriniz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim. Yoksa bu görünmeyen eşyalar ve enable meselesi çıldırtıcak beni =P Şimdiden teşekkür ediyorum...
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2006, 10:19:56 ÖS »

Bu enable/disable penceresinin sadece ek paket yüklendiğinde çıkması bir yana, sadece oyuna eklenen objeler için çıkan bir penceredir.Yani BodyShop ürünü olabilecek ekler için değil Very Happy

Onun için kafana takma bu pencereyi...

Edit : en son yazdığım maddedeki şeye dikkat çekmek istiyorum, ondan editledim msjımı..
Ona dikkat ettiysen, o zaman mesh ini indirdin mi, bunu hatırla..yok indirdim yahu diyorsan o zaman senin indirmiş olduğun o bazı ekler bozuk canım Sad
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2006, 10:22:42 ÖS Gönderen: Rubi » Logged

z0mbie
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 74
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2006, 05:07:24 ÖS »

Merhaba Arkadaşlar,
Özellikle Rubi abla,senin yardımlarını bekliyorum..
Ben eskiden skinleri sorunsuz bir şekilde indiriyordum ve oyunda görünüyordu
Ama şimdi aynı yöntemle yaptığım halde oyunda indirdiğim hiç bir skin görünmüyor..Ben skinleri yüklerken "Skins"klasörüne kaydediyorum.Kaydettiğim yeri açıp,indirdiğim şeyin üstüne sağ tuş ile tıklayıp sırasıyla:
Winzip ve Extract To diyorum çıkan yerden belgelerimdeki downloands klasörüne koyuyordum..Ne yaptıysam görünmüyor Sad 
Şu sıralarda 2 tane ek paket aldım biri "Open For Businnes" biride "Family Fun Stuff" acaba bu oyunların içindeki skins klasörüne atacağım yoksa yine the sims 2'nin mi?Lütfen yardım edin..
« Son Düzenleme: Kasım 14, 2006, 05:15:09 ÖS Gönderen: HilaryAnnDuff » Logged
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2006, 04:28:07 ÖS »

HERŞEYDEN ÖNCE EKLERİ DOĞRU YERE KOYDUĞUNUZDAN EMİN OLUN!!
Ekleri nereye ekleyeceğiniz hakkında bilgi, http://www.simstr.com/forum/index.php?topic=1036.msg13086#msg13086

***SİMS2'nizi kurduğunuzdan bu yana koyduğunuz İLK EKİ, oyuna ilk girişinizde görememe ihtimaliniz vardır, bu ÇOK NORMALDİR.Bunun bir sorun olduğunu düşünmeyin, oyuna 3. yahut 4.cü girişinizde bahsi edilen ekleri GÖRECEĞİNİZDEN EMİN OLUN! Ve msj yazmadan önce biraz sabredin, eğer oyuna 10.cu girişinizde de göremiyorsanız o zaman bir sorun olduğunu düşünüp diğer çözümleri okuyabilirsiniz.

Yukarıda yazılanlara rağmen hala oyunda görülemiyorsa indirdiğiniz dosya, ya eksik bir dosya, yahut bozuk bir dosya demektir.

Bu durumda da bizim yapabileceğimiz birşey yok..

Arkadaşlar, çözümler için atladığım bir şey varsa ekleyebilirsiniz.

Bunlara özellikle dikkat etmeni öneriyorum...
(ÖNCELİKLE MUTLAKA DOWNLOADS KLASÖRÜNE KOYMALISIN CANIM, SKINS KLASÖRÜNE DEĞİL DE DOWNLOADS KLASÖRÜNE...)

Oyuna koyulan İLK ekler, ilk başta görünmeyebiliyorlar.Çünkü sen eskiden göründüğünü söylüyorsun..yani yeni baştan yüklemişsin..
Ama bilmem kaçıncı girişimizde (4 ya da 5. kez) mutlaka çıkıyorlar.
Yok eğer çıkmıyorsa mesh dosyalarını eklememiş olabilirsiniz.

Wink sorununun hallolacağı ümidiyle...

z0mbie
Sim-Fanatic
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2006, 05:47:12 ÖS »

sağol rubi abla deniyeceğim..
z0mbie
Sim-Fanatic
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2006, 05:56:41 ÖS »

Rubi abla çok sağol downloands'a kaydettim ve oyunda göründü tekrar teşekkürler..
Jackalnzr
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Kasım 22, 2006, 04:51:45 ÖS »

simstr den indirdiğim eşyaların nerdeyse tümü çalışmıyor .ama diğer tüm download dosyaları çalışıyor. sizin dediğiniz gibi mesh dosyaları yok. örnek: bu sitedeki,Blue Dream Banyo ,  Care Oturma Grubu görünmüyor mesh dosyası yok. mesh diye yazmışlar karşısında meshkiste yazıyor  anlayamadım.www.2-f0r-u.de/startsims2.htm . bu sitede giysiler var bunların dosyaları ve meshlerini ayrı ayrı indiyorum . ve çalışıyor.  yardım edermisiniz
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2006, 12:44:48 ÖS »

Eğer içinde mesh dosyası yoksa, sana mesh dosyasının bulunduğu sitenin linkini verirler.
O siteden, indirmek istediğin ekin şekline dikkat ederek mesh dosyasını bulabilirsin.Biraz uğraştırır ama böyle bulabilirsin.

Meshlerini indirdiğin takdirde görünmüyorsa yukarıdaki yazılanlardan biri yüzünden gözükmüyordur.Büyük ihtimalle dosya bozuktur.

simdelisi
Sim-Maniac
*

Sim-Puan: 260
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2006, 02:23:40 ÖS »

yaa kübra abla naptım neetim oyunda çıkaramadım şu skinleri eşyalar çok güzel gözüküyor.yükliiceğim yeride biliyorumm.meshlerinide yükledim.extracth herede yaptım olmuyor hatta hepsinnden 2 kere yükledim yinede olmeeeyo

RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2006, 03:31:49 ÖS »

hepsinden iki kez yükleyemezsin ki, extract ettiğin dosya adları aynı olacak; aynı dosyaları aynı hedefe (klasöre) koyamazsın.

tüm nedenler ve çözümler en başta yazıyor.hala çıkmıyorsa o zaman dosyalar hatalı/bozuk..

aba
Sim-Baby
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Aralık 05, 2006, 02:20:11 ÖÖ »

anlayamadığım birşey var burda bi konuda netten indirilen eşyalar hakkında açıklama yapılmış açıklama aşağıda

Türüne göre;

Makyaj malzemeleri, saç şekilleri ve Aksesuarlar;

C:\Program Files\EA Games\The Sims 2\TSData\Res\Catalog\Materials

Giysiler,

C:\Program Files\EA Games\The Sims 2\TSData\Res\Catalog\Skins

klasörlerine yollanabilir.

eşyalar
C:\Documents And Settings\KullaniciAdiniz\Belgerim\EA Games\The Sims 2\Downloads

şimdi bu eşyaları yani giysi aksesuar vs hepsini belgelerim deki dowland klasörünemi gönderiyoruz yoksa kırmızıla yazılan şekildeki gibimi oluyor?
thesimsci
Sim-Professor
*

Sim-Puan: 149
Çevrimiçi Çevrimiçi

The Sims 3

« Yanıtla #12 : Aralık 05, 2006, 12:51:06 ÖS »

dün enable yi seçerek girdim bütün yeni gelen eşyalar göründü...teşekkürler Rubi

The Sims 2, University, Nightlife, Open For Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, FreeTime, Apartment Life, Family Fun Stuff, Glamour Life Stuff, Celebration! Stuff, H&M Fashion Stuff, Teen Style Stuff, Kitchen & Bath Interior Design Stuff, IKEA Home Stuff

The Sims 3 Playi....
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #13 : Aralık 05, 2006, 07:01:52 ÖS »

Rica ederim Özkan Abi,

@aba, her zaman İLK ÖNCE "Downloads" klasörünü deniyoruz.

Eğer ki çıkmazsa işte o zaman o yazdığın hedefleri deniyoruz.

Aslında anlamadığın birşey yok, okumadığın birşey var:

O yazılanlarda en başta,

"1.yöntem" ve "2.yöntem" yazıyor ..

zeyzeyzey
Sim-Fanatic
*

Sim-Puan: 150
Çevrimdışı Çevrimdışı

If u could stay here for just a little bit..?!

« Yanıtla #14 : Aralık 12, 2006, 06:47:21 ÖS »

Ya ben simns2 yi yükledim en sonunda çalıştı fakat;
İndirdiğim herşey güzküyor saçlar dışında
Meshlerini indiriyorum thwe sims2 olduklarına bakıyorum gene tavşan kafası çıkıyor hatta oyunu silip tekrar bile yükledim ne yapacağım ben!

imza icin kaktüse tesekkürler:]
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #15 : Aralık 13, 2006, 09:12:38 ÖÖ »

Yukarıdaki msjları da denediysen o zaman mesh'ini indirdiğini sandığın dosyalar mesh değil..

Ayrıca sadece saçları \EA Games\The Sims 2\TSData\Res\Catalog\Materials klasörüne koymayı deneyebilirsin.

Fakat tavşan kafası olarak gözükme olayı farklı..
Bir, oyunda hiç gözükmemesi var; bir de oyunda tavşan kafası olarak görünme olayı var..

Bunlardan senin sorunun olan yani tavşan kafası olarak gözükmesinin tek cevabı var: MESH siz ek..

Başka hiçbir cevabı yok malesef...

PERİ
Simmie
*

Sim-Puan: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

felsefem:gülçin...gülçin....gülçin....

« Yanıtla #16 : Aralık 15, 2006, 11:44:45 ÖÖ »

benimde bi sorum olucak rubi abla=)
bazı eşyalar,kıyafetler vs...vs...mesh gerektiriyor.ve bizde gereken meshleri indiriyoruz.onları hangi klasöre atıcaz???yine downloads klasörüne mi??

PuFiiiMmM!!!ToSbAğAm!!!
RuBi
Sim-Mod.Yönetmen
(Moderatör)

Çevrimdışı Çevrimdışı

RuBi The Vampire CaT!

« Yanıtla #17 : Aralık 15, 2006, 08:35:07 ÖS »

Türü ne olursa olsun (kıyafet, mesh, obje, ten rengi vs..) PACKAGE uzantılı dosyaların hepsi Downloads klasörüne..

Önemli olan uzantı... Wink

PERİ
Simmie
*

Sim-Puan: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

felsefem:gülçin...gülçin....gülçin....

« Yanıtla #18 : Aralık 16, 2006, 04:09:39 ÖS »

peki o dosyayı görmemize yarayan mesh dosyasını Downloads klasörüne attık.sonra o dosyayıda downloads klasörüne attık.o dosya(kıyafet,ten rengi vs...)oyunda görülecek mi???

PuFiiiMmM!!!ToSbAğAm!!!
SimsTR
Sim-God (Admin)

Sim-Puan: 3591
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Aralık 25, 2006, 09:09:58 ÖS »

Evet, gözükecek Wink

MESAJ ATMADAN KURALLARI DİKKATLİCE OKUYUN!
Sayfa:  [1] 2 3 4 ... 38 +
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: