|
Updates & Announcement
|
 |
« on: 05 March 2009, 01:57:37 » |
|
Arkadaşlar bu bölümde öncelik download olduğu için artık dikkat etmeniz gereken bazı izin hususları var... Öncelikle bir parça ücretsiz dahi olsa, onun sahibi Sim'lere dahil olmasına izin vermiyor olabilir.. Bu durumda, onu Sim'inizin yada evinizin paketinden çıkarmak zorundasınız.. Ancak yine tanıtımı o parça ile yapıp, referans verirken yüklemeleri için o sitedeki o sayfanın linkini koyabilirsiniz... Her tasarımcının politikası FAQ yada Policy kısmında yazar.. Aşağıdaki mesajımda bir de liste olarak izin veren, vermeyen siteler yazılmış.. İşinizi kolaylaştırmak için bu başlık altında, izin veren kaliteli tasarımcıları yazabilirsiniz.. Anlamadığınız policy'leri de birbirinize sorabilirsiniz. Credits listesi hazırlama ve izin verilmeyenleri çıkarma rehberi: http://www.simstr.com/gifts/index.php/topic,4.0.htmlDetaylı izinler için bir sonraki mesajıma bakın.
|
|
|
|
« Last Edit: 13 December 2009, 18:42:25 by SimsTR »
|
|
|
|
|
SimsTR
Sim-God
Number of Thanks: 319
Contributions: 26
|
 |
« Reply #1 on: 05 March 2009, 01:57:51 » |
|
Ayrıca Sims2Cri sitesi bizim işimizi oldukça kolaylaştıran bir liste yayınlıyor... Site Politikaları:http://finds.sims2cri.com/policy-index/sites-policy.htmlArtist Politikaları:http://finds.sims2cri.com/policy-index/policy-artist.htmlANLAMLARI:Burada 4 ana başlık var YES ve NO diye belirtilen. (Bazılarında - işareti var, o da bu tip şeylerin o sitede olmadığını gösteriyor) Başlıkların anlamları eğer YES ise; RECOLOR - Söz konusu parçayı recolor yapmanıza, rengini değiştirerek yayınlamanıza izin verir. INCLUDE MESH - Mesh'ini içine koymanıza izin verir. INCLUDE LOTS - Evlerin içinde yayınlamanıza izin verir. INCLUDE SIMS - Sim'lerin içinde yayınlamanıza izin verir. Eğer bunlardan INCLUDE olanlar NO ise, ancak link verebilirsiniz. Paketin içine koyamazsınız.. Son olarak bir liste daha var.. Parçalarının Sim'lerde yayınlanmasına izin veren siteler/kişiler:http://finds.sims2cri.com/policy-index/include-sims-yes.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SimsTR
Sim-God
|
 |
« Reply #2 on: 08 March 2009, 00:58:26 » |
|
Arkadaşlar, tavsiyem bir ev/sim yapacağınız zaman önce buradaki linklerden izin durumlarına bakın..
İzin veren siteleri gezin oralardan birşeyler beğenin ve yükleyip evinizde kullanın. Eğer normal downloads'larınızdan önünüze geleni kullanırsanız temizlemesi çok zor olur.Bu arada aklınıza takılan her soruyu sorun burada, Bana dün gelen bir mail mesela. Buraya yazılabilirdi.. * Bu saç meshini çıkardığımızda recolorı pakedin içine koyabiliyor muyuz?* Evet. Koyabilirsiniz. Bırakın rengi kalsın mesh'i asıl kişiden yüklensin. Ona artist'lerde bir şey demez.. * İzin listesinde sadece include sim kısmının 'YES' olması parçayı paketin içine koyabilmemiz için yeterli mi?* Evet.  Ama referans vermeyi unutmayın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dolphin
Simmer
Number of Thanks: 0
Contributions: 0
sim_yunus
|
 |
« Reply #3 on: 10 March 2009, 08:12:57 » |
|
Yaptığımız Tasarımları/Simleri/Evleri hem SimsTR.com'da Hem'de SimsTR.net'te yayınlasak olur mu? (Hocam yaptığımız şeyleri iki yerde konu açarak göstermek caiz midir?  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
.CactuS.
Sim-Contributor
Number of Thanks: 172
Contributions: 8
"They can't order me to stop dreaming" ~Cindirella
|
 |
« Reply #4 on: 10 March 2009, 13:33:41 » |
|
Yaptığımız Tasarımları/Simleri/Evleri hem SimsTR.com'da Hem'de SimsTR.net'te yayınlasak olur mu? (Hocam yaptığımız şeyleri iki yerde konu açarak göstermek caiz midir?  ) Cevabını ben vereyim, caizdir. Benim de diğer sitede başlığım var fakat bak, burada kıyafet bölümündeki tüm konular -neredeyse- bana ait (x
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SimsTR
Sim-God
|
 |
« Reply #5 on: 12 March 2009, 12:55:55 » |
|
Bir arkadaşımız kullandığı mesh'i aradığını sormuş. Hemen cevaplıyorum. 2 dakikada buldum... Mesh'in adına bakıyoruz.. Bak adına.. MESH_inbeatz015.package (Eğer meshin adından belli olmuyorsa, Clean installer ile bakın) Nasıl bulacaksın. 1 - Google'a girdim, Sims 2 inbeatz yazdım.. 2 - Birinci sırada inbeatz.com diye bir sims sitesi çıktı. Girdim baktım gerçekten de belli ki onların. 3- http://www.simstr.com/gifts/index.php/topic,16.0.html Burada izinler için liste var. Açtım listeyi, http://finds.sims2cri.com/policy-index/sites-policy.html4 - inbeatz.com'u buldum. MESH iznine baktım YES. Yani ZIP'in içine koymana izin var. 5 - Tek yapacağın, Mesh by inbeatz.com yazmak.. Bu kadar..  ** NO olsaydı. Mesh'i kullanacaktık ama koymayacaktık. (Paketten çıkaracaktık) Referans'a Mesh'in yükleneceği sayfada tam link koyacaktık. Oradan yükleyeceklerdi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freyja
Sim-Master
Number of Thanks: 148
|
 |
« Reply #6 on: 13 March 2009, 14:40:46 » |
|
Ben çok önceden JLonier(@MTS2)'ın merdiven recolorlarını indirmiştim. Bu gün sims2pack clean installer dan baktım o recolor ı bulunan merdiveni kullanmasan da merdiven recolor ları sims2pack clean installer da görünüyor, izinlerden ismine baktım ama listede yok. Daha önceden tüm downloadlarımı kaldırmıştım ama Brandon'un Yeniyıl Paketindeki eviyle gelmişler. İzinler açısından da ben kullanmadığım için listeye yazmıyorum. Yinede yazmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa klasörden kaldıracağım. Birde mailbox ve trash can indirmişim zamanında fakat ben oyunda kullanılanları değiştirmiyorum. Buna rağmen sims2pack clean da yüklenmiş olduğu için göründüğünü gördüm. Oyunda kaldırdığımda da hiç bir evde görünmüyorlar şu anda olduğu gibi  ve isimleri değişmiş olduğu için klasörde bulamıyorum. J. M. Pescado'nun yapımı izinler listesinde ismi yok. Bu iki eşyayı da kullanmadığım için hiç dikkatimi çekmemişti. Ne yapmam gerekiyor?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SimsTR
Sim-God
|
 |
« Reply #7 on: 13 March 2009, 15:41:09 » |
|
^^ Bu tip durumlarda tasarımcının adını biliyorsanız, Google'da aratın. "tasarımcı adı Sims 2" dedim ve MTS2 sitesindeki profillerini buldum. Genelde profilde yada o eşyanın başlığında izinler yazar.http://www.modthesims2.com/member.php?u=51481 - Please use my walls, floors, and recolors freely. Just don't claim them as your own. It's too easy and too much fun to do it yourself! - Sizinmiş gibi davranmadığınız sürece paylaşabilirsiniz diyor.. http://www.modthesims2.com/member.php?u=11276 - Mesela bu policy kısmına garip şeyler yazmış bu da pek önemsemediği anlamına geliyor.. Not: Her yazmayan önemsemiyor sanmayın. Bazıları kendi sitelerine yazıyor. ** Objelere gelince, bunları Clean installer ile temizlediğinde sorun olmuyorsa, temizleyip koy. Ama sorun oluyorsa yapacak bir şey yok. Koyacaksın. Bunlar maalesef virüs gibi her eve dahil oluyorlar.. Özellikle kullanmadığına göre de Credits düşmene gerek yok.. Sonuçta senin suçun değil..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freyja
Sim-Master
|
 |
« Reply #8 on: 13 March 2009, 15:57:21 » |
|
Evet malesef posta kutusu ve çöp kutusu sorun oluyor. Merdiven renklerini kaldıracağım oyundan. Tasarımcıları bulmuştum zaten izin konusunda da yazılarını okumuştum yinede tekrar sormak istedim. Teşekkürler (=
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SimsTR
Sim-God
|
 |
« Reply #9 on: 15 March 2009, 15:11:12 » |
|
Bana gelen bir mail ve cevabı: Erdem ağbi yeni bir sim yaptım, ten renginin stefansims'ten olduğunu biliyorum ama ünlü simlerle indirildiği için hangisi olduğunu seçemedim. Sadece stefansims'in linkini versem? Tabi ki olur.. Sim'in içinde olan tasarımlar için sadece profil adresi verseniz yeter, illaki o tasarıma link zorunlu değil. Ben de öyle yapıyorum.. Zip içinde gelen parçalar için, ister profil adresi ister söz konusu parçanın sayfası.. Ancak eğer içine koymanıza izin vermiyorsa o zaman söz konusu parçanın sayfası olmalı, yoksa profilden bulmak zor olur..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freyja
Sim-Master
|
 |
« Reply #10 on: 26 March 2009, 00:33:48 » |
|
Erdem abi, bir kapı kullandım fakat yapımcısına dair hiç bir bilgi yok. Araştırma yaptım kapının ismiyle ve bir sonuç çıkmadı. Ne yapabilirim  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|ραяα∂ιѕє|
Simmer
Number of Thanks: 8
Contributions: 7
I know, the past will catch you up as you run fast
|
 |
« Reply #11 on: 26 March 2009, 18:15:36 » |
|
Erdem abi saçma bir soru olacak ama buradan indirdiğimiz her tasarımı(genetik, makyaj, giysi) yaptığımız simlerde vb. kullanabiliriz değil mi? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Titachi
Simmer
Number of Thanks: 122
Contributions: 10
Confusion will be my "epitaph"
|
 |
« Reply #12 on: 13 April 2009, 17:58:41 » |
|
Erdem abi belirtilmemiş gözün izinli mi izinsiz mi olduğu  Koyayım mı ben içine çıkarayım mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rowena
Retired Sim-Maker
Sim-Contributor
Number of Thanks: 459
Contributions: 56
|
 |
« Reply #13 on: 13 April 2009, 18:36:11 » |
|
Erdem abi NewSea listede yok, koyayım mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SimsTR
Sim-God
|
 |
« Reply #14 on: 13 April 2009, 19:51:02 » |
|
Ben bunları görmemişim.. Erdem abi, bir kapı kullandım fakat yapımcısına dair hiç bir bilgi yok. Araştırma yaptım kapının ismiyle ve bir sonuç çıkmadı. Ne yapabilirim   Bahsettiğin tasarım burada.. http://www.modthesims2.com/download.php?t=313762 - Sahibi de izin vermiş Credits şartı ile.. Erdem abi saçma bir soru olacak ama buradan indirdiğimiz her tasarımı(genetik, makyaj, giysi) yaptığımız simlerde vb. kullanabiliriz değil mi?  Burada koyulmuşsa o tasarımcı izin verenlerden demektir, eğer gözden kaçan yoksa.. O tasarımcı yada siteden yararlanabilirsiniz, tabi bir kez daha kontrol etmeyi unutmayın.. Bir de bazen tasarımcıdan şahsen izin alıyoruz. Bazen de dışarı link veriyoruz, eğer izin verilmiyorsa.. Erdem abi belirtilmemiş gözün izinli mi izinsiz mi olduğu  Koyayım mı ben içine çıkarayım mı? Tasarımcısına dair hiçbir şey yok mu? Erdem abi NewSea listede yok, koyayım mı?
Welcome to YU's blog.Please don't distribute my creation or use parts of my texture, if you wanna use the mesh to recolor,please connect me~ and my E-MAIL isnewseasims@qq.com If you recolored, please don't include the mesh,just link to my blog to fetch it~ Demiş.. Mesh'li bir şeyse, mesh'ini ayıkla. Mesh için link ver.. Mesela saçsa, saçın rengi kalsın, mesh'ini çıkar, mesh için link ver.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rowena
Retired Sim-Maker
Sim-Contributor
Number of Thanks: 459
Contributions: 56
|
 |
« Reply #15 on: 13 April 2009, 20:04:58 » |
|
Sağol abi. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Titachi
Simmer
|
 |
« Reply #16 on: 13 April 2009, 21:33:21 » |
|
??? yazıyor. Bir de başka bir simin credits listesini hazırlıyorum da skini koreli bir siteden indirmişim 15 dakikadır falan arıyorum bulamadım  Ama skini çıkarırsam da simde birşey kalmayacak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SimsTR
Sim-God
|
 |
« Reply #17 on: 14 April 2009, 01:13:38 » |
|
^^ ??? Bilmiyoruz demek.. Siteden bakmak lazım.. O koreli siteyi İngilizce'ye çevirebildin mi? Adresi verir misin ben de bakayım..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Titachi
Simmer
|
 |
« Reply #18 on: 14 April 2009, 18:25:31 » |
|
니노스킨중간톤_야기 diyor  Midtones _ Nino caused skin dedi google translate de  Tamam dün gece göz işini de hallettim teşekkürler  Ya bir de çok problem çıkarıyorum ama kıyafeti bulamıyorum şimdi de  by Ana yazıyor ama googleda aratıp aratıp duruyorum çıkmıyor hiçbirşey 
|
|
|
|
« Last Edit: 14 April 2009, 18:31:19 by Titachi »
|
|
|
|
|
SimsTR
Sim-God
|
 |
« Reply #19 on: 14 April 2009, 23:24:51 » |
|
^^ Ha sen skinin sitesini bile bulamadın? Böyle mi yazıyor skinde..  Dosya adı falan da mı bu? Tamam o zaman ne yapalım, koy. Link vermeden bu adı yazarız.. Ama dikkat edin paralı birşeyin kopyalanmış hali olmasın o zaman silmemiz gerekir.. Ana için de aynı durum geçerli sanırım. Ben de bulamadım. Skin Testi : Skinlerde özellikle adsız skinlerde, skin'in recolor olabileceğini unutmayın. Bunu anlamak için erkek simlerin torso kısmı (göğüs ve karın) görünecek şekilde elinizdeki skinleri tararsanız benzer skinleri ayırt edebilirsiniz.. Genelde bu işte iyi olanların işleri recolor'lanır.. Sterfan, Louis vs.. O zaman Recolor için linksiz, orijinali için linkli credit verilebilir. Örnek: Diazskin adlı sahibi bilinmeyen bir skin; Diazskin şunlara benziyor; Diğer kız simde gösterdiğim aynı skin, yani thesimssi2Birde sironasims skini  Bu örnekte hangi skin'in önce yayınlandığını bilmeniz lazım. Siz bulduktan sonra burada sorabilirsiniz. Mesela bu skin'lerin asıl sahibi thesimssi2'dir. Diğerleri onun üzerinden geliştirilmiş. Bu durumda Diazskin kullandığınızda, " thesimssi2 (diazskin edit) " yazabilirsiniz..
|
|
|
|
« Last Edit: 24 January 2010, 21:49:29 by SimsTR »
|
|
|
|
|
|
SimsTR - International